Levensbloed – Gena Showalter

2018-04-11 051880727378..jpgMyriad en Troika hebben om Tenley gevochten vanwege de bijzondere kracht die zij bezit. Beide rijken zijn ervan overtuigd dat diegene die haar ziel wint meer macht zal krijgen. Met haar laatste adem heeft Tenley uiteindelijk gekozen voor Troika, het rijk van licht en liefde. Dat heeft echter grote consequenties. Niet alleen verkeert ze nog steeds in gevaar, maar ook staat ze lijnrecht tegenover Killian. De jongen die bij Myriad hoort en die ze maar niet kan vergeten. Ondertussen dreigt Killian zijn eeuwige leven te verliezen. Hij heeft nog maar één kans op redding, Tenley verslaan in een spel die zij nog nooit heeft gespeeld…..

 

Levensbloed review

Ik was zo ontzettend benieuwd naar deel twee van de boekenserie Eerste Leven. Het vorige boek had mij echt in de ban weten te houden. Ik moest weten hoe het verder zal gaan met Tenley nu zij haar Eerste Leven had voltooid. Wordt ze gelukkig bij Troika? Hoe gaat ze dit doen met Killian? Hoe zou ze het doen als schakel? Ik bleef met zoveel vragen zitten. En toen lag het boek dan eindelijk op mijn deurmat en ik was zo gelukkig. Eindelijk kon ik verder lezen hoe Tenley het ging maken in Troika. Maar of dit deel van de serie mij de antwoorden gaf op mijn vragen? Dat weet ik nou zozeer nog niet…

Eindelijk had Tenley een keuze gemaakt. In haar laatste adem zei ze dat ze naar Troika wou (hier had ik al op gehoopt). Maar nu haar Eerste Leven is voltooid betekende dat niet dat ze rustig kon gaan genieten van haar eeuwige leven in Troika. Juist het tegenovergestelde. Tenley is een schakel, dat betekent één van de machtigste zielen binnen Troika, hierdoor is ze volgens Myriad een gevaar en zij zouden koste wat het kost Tenley proberen haar eeuwige leven te beëindigen. Door de keuze om naar Troika te gaan kwam ze ook lijnrecht tegen over haar vriendlief Killian te staan, die in Myriad woont. Zou hun liefde dit overleven?…

Wat vond ik ervan?
2018-04-11 05164706723..jpgWaar ik erg blij mee was, is dat het verhaal onmiddellijk weer verder ging waar het vorige boek, Eerste Leven was geëindigd. Tuurlijk dit betekende wel dat je even goed moest nadenken wat er in het vorige boek allemaal was gebeurd. Maar hierdoor zat ik er ook weer heel snel in. Tijdens het lezen van het boek, kon ik echt niks voorspellen. Elke keer wanneer ik een bladzijde omdraaide werd ik weer verrast en werd het nog spannender gemaakt. Dit zorgde er voor dat ik het boek in mum van tijd uit had. Daarnaast was ik blij om te lezen dat dezelfde personages weer terug kwamen in het boek en meer diepgang kregen. Maar ondanks dat de hoofdpersonages echt geweldig zijn, kwamen er ook nieuwe personages in voor en dit gaf het verhaal ‘frisse wind’.

Maar het meest fantastische aan dit boek,  blijft de schrijfstijl van Gena Showalter. Zij kan je meenemen naar plekken die bijna te gefantaseerd zijn, maar door haar manier van schrijven heel makkelijk voor de geest te halen zijn.  Daarnaast wist ze je te laten voelen hoe Tenley zich voelde. Als zij boos of verdrietig was, was jij dat ook. Persoonlijk vindt ik dat weinig schrijvers over die ‘magie’ beschikken.

 

Wat vond ik minder

Het begin van het boek, en dan voornamelijk het eerste hoofdstuk, had ik erg veel moeite mee. Tenley haar ziel wordt uit haar lichaam gehaald en vertrekt naar Troika. Vanaf dan wordt het voor mij vaag. Ik kon de setting van dit deel niet voor mijn geest halen en dat vond ik zo ontzettend jammer. Door dit hoofdstuk was ik even bang dat het hele boek zo zal zijn. Maar gelukkig was dit niet het geval. Wat wel zo is met dit boek is dat je de volledig focus er voor bij nodig hebt. Anders snapte je maar weinig van het verhaal.

 

De personages

2018-04-11 05288189126..jpgHoewel ik Tenley in het boek Eerste Leven juist een hele sterke persoonlijkheid vond hebben, vond ik haar in dit boek een beetje zwak en heel onzeker overkomen. Killian vind ik het best beschreven personage in het boek. Hoe graag je het ook wilt je kan hem niet echt pijlen en telkens verrast die je weer.  Zelfs Archer had nog een kleine rol in het boek. Toen die er even in voorkwam besefte ik pas hoe erg ik hem mistte in dit boek.

Doordat Tenley naar Troika is gegaan betekent dat ook nieuwe vrienden/familie en dus nieuwe personages! Toch vind ik dat deze personages niet heel veel diepgang hebben gekregen. Bij sommige vroeg je je af ben jij wel te vertrouwen? En de anderen vond ik maar een beetje saai. De enige die voor mijn gevoel wel wat diepgang hadden waren de oma en trainer van Tenley.

Het slot

Het slot was indrukwekkend maar ook overweldigend. Er gebeurde zoveel tegelijkertijd downloaddat ik soms de draad erin kwijt was. Maar ondanks dat begreep ik het uiteindelijk toch. En zelfs Killian heeft mij aan het eind een heel klein beetje te weten veroveren. En natuurlijk eindigde het boek weer met een enorme cliffhanger. Dus ik ben zeer benieuwd naar het laatste (volgens mij) deel, eeuwig leven. 

 


Auteur: Gena Showalter2018-04-11 0533844795..jpg

Uitgeverij: HarperCollins Holland

Taal: Nederlands en Engels

Gepubliceerd in: Augustus 2017

Bladzijdes: 384

Raiting: 4 sterren

Ik geef dit boek vier sterren omdat ik het boek echt geweldig vond, maar het toch jammer blijf vinden dat je de volledig focus ervoor nodig hebt, wil je begrijpen waar het over gaat.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s