Shopaholic – Sophie Kinsella

Rebecca doet echt haar best om haar uitgaven te beperken, maar tevergeefs. Ondanks haar groeiende paniekgevoel blijft ze vrolijk en optimistisch. In haar geheime droomwereld ziet ze zichzelf de staatsloterij winnen, of blijkt de bank een vergissing te hebben gemaakt waardoor al haar problemen in één keer worden opgelost… Maar de werkelijkheid is anders?

Confessions of a Shopaholic review

Doordat ik laatst Shopaholic & baby had gelezen, ben ik helemaal fan geworden van de boekenserie Shopaholic. En laat ik nou net in een schattig tweede hands winkeltje een omnibus van de Shopaholic boekenserie gevonden te hebben. drie verhalen van Shopaholic, ik kon mijn geluk niet op! Nu kan ik eindelijk het verhaal vanaf het begin gaan lezen, maar is dat nog wel leuk? Aangezien ik één van de laatste boeken heb gelezen was ik heel bang dat ik al teveel wist… In deze blog schrijf ik een review over het eerste verhaal: Confessions of a Shopaholic.

Wat vond ik ervan?

Het boek was zoals ik had verwacht. Het was grappig, romantisch en het gaf je een fijn en vrolijk gevoel. Maar wat ik totaal niet had verwacht is dat het vooral heel erg realistisch was geschreven. Je duikt echt in het leven van een verslaafde, hierdoor kan je pas echt begrijpen hoe het is om ergens verslaafd aan te zijn. Ik denk trouwens wel dat elke vrouw stiekem een beetje shop verslaafd is, maar zo erg als Rebecca dan pas besef je hoe erg het probleem kan zijn. Ik vind het knap hoe Sophie Kinsella dit zo goed in woorden kan beschrijven. Uiteindelijk maakte het ook niet heel veel uit dat ik Shopaholic & baby eerst had gelezen. Het verhaal was totaal anders dan in Shopaholic en baby, tuurlijk er kwamen wel wat bekende personages in voor, maar dit was niet erg.

Wat vond ik minder?

Af en toe vond ik verhaal wat in de herhaling vallen. Dat gebeurd natuurlijk ook bij een echte verslaafde, dus is het ook heel logisch dat deze herhalingen in het verhaal zijn verwerkt. Maar daardoor vond ik het af en toe een beetje saai

De personages

Rebecca is zo’n heerlijk, vrolijk, slim en positief persoon. Ik bewonder haar echt hoe zij al haar problemen in haar achterkamertje kan stoppen, zoals ze dat zelf noemt. Maar ondanks deze dingen, vind ik haar af en toe ook erg over komen als een dom blondje. Ik denk door deze combinatie, dat haar karakter ook zo leuk is om te lezen. Suze vond ik jammer genoeg te weinig in het boek voor te komen om daar echt een mening over te hebben. Ze is een lieve en loyale vriendin. Doordat ik Shopaholic & baby heb gelezen wist ik al wie Luke was. Maar het was toch leuk om te lezen hoe zij elkaar hebben ontmoet en daardoor las je ook een hele andere kant van Luke, hij was hier arrogant, erg zakelijk en toonde maar weinig respect voor Rebecca.

Het slot

Het slot viel mij ontzettend tegen. Het was ineens abrupt afgelopen en dit vond ik ontzettend jammer. Ik wou graag verder lezen hoe de verdere ontwikkelen gebeurde.


Auteur: Sophie Kinsella

Uitgeverij: The House of Books

Gepubliceerd in: November 2015

Taal: Nederlands

Bladzijdes: 286

Rating: 3 sterren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s