Collegebundel – Wolter Kluwer

WhatsApp Image 2018-10-04 at 22.31.49Rechtenstudenten, rechtendocenten, advocaten en juristen gebruiken deze wettenbundel vaak en graag. Hij bevat zorgvuldig geselecteerde wetgeving, die je als student tijdens je studie veel nodig hebt, maar ook als professional in je dagelijkse praktijk.

Collegebundel recensie

september 2018 het werd tijd om aan mijn nieuwe studie te beginnen. En bij een nieuwe studie horen nieuwe boeken. Zo ook de collegebundels van Wolter Kluwer. Vandaag schrijf ik een (grap)recensie over deze collegebundels, waarom? Omdat deze twee dikke boeken bijna nog de enige boeken zijn die ik lees…  Maar ik mis het lezen en het schrijven van recensies zo, dat dit de ideale oplossing is!

Wat vond ik ervan? 

5 september 2018 zou mijn nieuwe studie beginnen, inmiddels was het 2 september en WhatsApp Image 2018-10-04 at 22.33.52dat betekende dat het tijd was om de laatste paar boeken te bestellen. De enige boeken die ik nog moest, waren de collegebundels van Wolters Kluwer. Ik heb zolang gewacht met deze te bestellen omdat ze zo ontzettend duur waren. Eenmaal besteld waren ze binnen een dag binnen. Het was een enorm grote zware doos en ik was even vergeten dat ik ze had besteld, dus vroeg ik mij af wat hier in kon zitten, en ja hoor daar waren die twee dikke boeken, maar dan ook echt dikke boeken. Ik pakte er een op en liet het boek gelijk weer vallen, zo zwaar was al één boek…

Ik had even getest of ze in mijn tas paste en helaas dat lukte niet, in elk geval niet allebei tegelijkertijd. Daarnaast hebben allebei de boeken een zachte kaft, deze heb ik binnen een dag weten te verpesten en dat terwijl ik een hekel heb aan gevouwen boeken…

Nadat ik de boeken een dag chagrijnig in een hoekje heb laten liggen omdat ik er niet aan wou geloven dat de vakantie over was en omdat er nu al vouwen in zaten. Besloot ik uiteindelijk toch maar eens om door de boeken heen te bladerden. De bladzijdes zijn net zo dun als vloeipapier maar toch scheuren ze niet. Daarnaast had ik er allemaal stickers bijgekregen die je ergens in de wettenbundels kon plakken, zodat het opzoeken van wetten makkelijker werd.

De indeling

In het begin dacht ik echt, hoe ga ik hier ooit iets in vinden. Maar blijkbaar zit het heel logisch ingedeeld! Wettenbundel 1 is privaatrecht en Wettenbundel 2 is publieksrecht. Daarnaast is Wettenbundel 1 verdeeld over 10 boeken namelijk:

Boek 1: Personen – en familierecht, Boek 2: Rechtspersonen, Boek 3: Vermogensrecht , Boek 4: Erfrecht, Boek 5: Zakelijke rechten, Boek 6: Verbintenissenrecht, Boek 7: Bijzondere overeenkomsten, Boek 7a: Bijzondere overeenkomsten vervolg Boek 8: Verkeersmiddelen en vervoer, Boek 10: Internationaal privaatrecht

Waar boek 9 is? Geen idee! Die bestaat blijkbaar gewoon niet.

Wetsartikelen

WhatsApp Image 2018-10-04 at 22.31.50In de wettenbundels staan natuurlijk meer dan duizend wetsartikelen, deze zijn allemaal in  heel ouderwets, dus heel onduidelijk Nederlands geschreven. Een voorbeeld hiervan is:

Art. 3:35: Tegen hem die eens anders verklaring of gedraging, overeenkomstig de zin die hij daaraan onder de gegeven omstandigheden redelijkerwijze mocht toekennen, heeft opgevat als een door die ander tot hem gerichte verklaring van een bepaalde strekking, kan geen beroep worden gedaan op het ontbreken van een met deze verklaring overeenstemmende wil.

Waarom moet het zo ingewikkelde tekst zijn. Tijdens mijn allereerste tentamen heb ik wel 5 keer zulke teksten opnieuw moeten lezen, voordat ik eindelijk eens begreep wat er stond. (heb het tentamen overigens wel gehaald :D)

Slot

Maar ondanks dat deze wettenbundels super ingewikkeld zijn en je een flinke hernia bezorgen, kan ik toch echt niet meer zonder ze.


Auteur: Wetgevers, Wolter KluwerWhatsApp Image 2018-10-04 at 22.31.50 (1)

Uitgeverij: Wolters Kluwer

Taal: Ouderwets Nederlands

Rating: 4 sterren

Ondanks dat deze twee dikke boeken je een hernia geven en ingewikkeld leest, geef ik dit boek toch 4 hartjes. Waarom? Omdat ik zonder deze twee boeken niet mijn studie door kom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s