Love, Simon – Becky Albertalli

WhatsApp Image 2018-10-19 at 11.31.22

Simon Spier is zestien jaar en valt op jongens, maar dat gaat eigenlijk niemand echt wat aan (qua drama heeft hij wel genoeg aan zijn rol in de schoolmusical). Maar dan belandt een e-mail naar zijn online crush Blue bij de verkeerde persoon en is Simons geheim niet meer veilig.

Plotseling is het leven van Simon behoorlijk ingewikkeld. Hij word gechanteerd, Blue wordt steeds flirteriger en zijn vrienden begrijpen niet waarom hij steeds meer in zichzelf gekeerd is. Simon piekert over een manier om zijn ouders en vrienden te vertellen over zijn geaardheid, maar baalt tegelijkertijd van dat dit niet op zijn eigen voorwaarden kan. En waarom moet je eigenlijk je seksualiteit überhaupt verantwoorden?

Love, Simon recensie

Dit boek heb ik gekregen voor mijn verjaardag, hij kwam van een vriendin die net zoals ik dol is op het lezen van boeken. Dit boek is haar lievelingsboek en ze was ook zwaar teleurgesteld in mij dat ik dit boek nog niet had gekocht. De reden dat ik dit boek niet had gekocht, is omdat ik de film al had gezien. Ik ben dan altijd heel bang dat de film of het boek ineens tegen zou vallen. Maar aangezien zij net zo boekenverslinder is als ik en ze ook nog één van de personen is die heel dichtbij mij staat, had ik het met liefde voor haar over om dit boek toch te gaan lezen. Dus opende ik het boek en begon ik de eerste bladzijde te lezen…

Wat vond ik leuk?

Ik las de eerste paar woorden en ik zat binnen enkele seconden midden in het verhaal.

WhatsApp Image 2018-10-19 at 11.31.22 (2)

Dit waarschijnlijk omdat de schrijfster je ook letterlijk midden in het verhaal gooit. Zonder enkele omschrijving van wie, wie is lees je ineens een stuk over dat Simon in een musical speelt. Ik denk dat op deze manier beginnen van een boek knap lastig is, maar Becky Albertalli heeft het echt perfect gedaan.

Het verhaal zelf was heerlijk om te lezen, gewoon een heerlijk romantisch verhaal over 2 jongens. En hoewel ik in het begin een beetje sceptisch was dat ik vanuit een jongen moest lezen (ik lees altijd liever vanuit een meisje, don’t judge me) had ik er deze keer geen enkele moeite mee, het was juist wel een beetje verfrissend om vanuit een ander perspectief te lezen.

De opbouw van het verhaal heel fijn en het was erg leuk dat het verhaal bestond uit het verhaal zelf maar ook uit mailwisselingen. Daarnaast kon je je vaak herkennen in de personages.

Wat vond ik minder?

Ik heb maar één klein kritiek puntje en dat is dat de schrijfster iets meer tijd mocht nemen om de omgeving en de personages te beschrijven.

Daarnaast heb ik ook een kritiek punt op de film (dus niet op het boek, maar wil het wel even kwijt). Hoe leuk ik de film ook na dit boek nog blijf vinden, de film lijkt zooooo niet op het boek. Ik vond de verhaallijn en de personages in de film net niet genoeg overeenkomen met de verhaallijn en de personages. Nu ik het boek heb gelezen, vind ik dit erg jammer aan de film.

Personages

WhatsApp Image 2018-10-19 at 11.31.22 (1)

Simon Spier, een jongen die onzeker is en graag ergens bij wilt horen. Ik kon mij in hem in dat opzichte heel goed herkennen. Daarnaast vond ik Simon een lieve leuke jongen die alleen wel iets meer oog mocht hebben voor zijn vrienden.

Abby vind ik een en al levensplezier uitstralen vanuit het boek. Ik hield van haar vrolijke, open-minded karakter.

Nick was wat mij betreft veel te weinig in het boek. Maar hij was een lieve, loyale, voetbalfanaat jongen.

Leah vond ik maar een brok chagrijn die alleen maar sarcastisch of boos kon reageren. Dit vond ik erg jammer omdat zij juist in de film mijn favoriete personage is.

Het slot

Zoals elk romantisch verhaal was dit verhaal ook heerlijk romantisch afgesloten. Via de vriendin waarvan ik het boek heb gekregen, kwam ik er achter dat er nog meer boeken zijn met dezelfde karakters, en die ga ik zeker weten kopen!


Auteur: Becky Albertalli

9200000087299888

Uitgeverij: Blossom Books

Gepubliceerd in: april 2018

Taal: Nederlands

Bladzijdes: 272

Rating:

4 sterren

Ik geef dit boek 4 hartjes omdat het een heerlijk liefdesverhaal was, maar er wel meer aandacht mocht worden besteed aan de omschrijving van de personages en de omgeving.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s