After – Boekverfilming

106540Tessa (Josephine Langford) is een leergierige studente, lieve dochter en een trouwe vriendin. Vol grote ambities voor haar toekomst begint ze aan haar eerste semester op de universiteit waar een hele nieuwe wereld voor haar open gaat. Wanneer ze de mysterieuze Hardin Scott (Hero Fiennes Tiffin) ontmoet valt ze als een blok voor hem en beginnen ze aan een stormachtige relatie. Hardin laat haar twijfelen aan alles wat ze dacht te weten over zichzelf en over het leven. Maar wat weet ze eigenlijk over het leven van Hardin? After is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Anna Todd.

 

After filmrecensie

Jaaaaaaa, daar is die dan mijn allereerste  recensie over een boekverfilming. Ik heb lang getwijfeld of ik dat wel zou moeten doen, maar nadat ik de film After heb gezien, wist ik dat ik een recensie moest schrijven. Dus hierbij is mijn allereerste filmrecensie.
Ik had zo erg uitgekeken naar deze film. De boeken van After vond ik namelijk fantastisch dus kon niet wachten tot het verhaal echt op beeld werd gezet. Maar achteraf baal ik dat ik niet eerst de film had gezien en toen pas de boeken had gelezen….

Wat vond ik ervan? 

Tessa was precies zoals ik mij voorstelde, een mooi verlegen meisje die klaar is om de After_st_5_jpg_sd-high-e1555593609285wereld te gaan ontdekken. De film begint – net zoals het boek – met dat Tessa gaat verhuizen naar de universiteit. Haar moeder en haar vriendje Noah brengen haar daar naartoe. Eenmaal aangekomen op haar kamer ontmoet ze Steph, Steph is een ruig meisje dat helemaal het tegenovergestelde is van Tessa, maar toch weten ze het goed met elkaar te vinden. Via Steph ontmoet Tessa Hardin en dan veranderd pas echt alles…

Ik vond het dus echt fantastisch dat het begin helemaal overeenkwam met het begin van het boek, dit gaf mij goeie hoop dat de rest van de film ook op het boek zal lijken. Echter was daar niets van waar….

De film zonder het boek. 

Als ik alleen naar de film moet kijken en niet naar het boek en de film, vond ik de film echt heerlijk. Er zaten ontzettend veel clichés in maar daar hou ik juist wel van. Ook voelde je die chemie tussen Tessa en Hardin en daar draaide de hele film natuurlijk om. En het enige wat ik tijdens de film heb gedaan was smelten om die twee.

Wel vond ik dat de film veel te snel van het een naar het ander sprong. Je had amper tijd om Tessa of Hardin te leren kennen. Ook bloeide de liefde tussen hun naar mijn mening iets te snel op.

De film en het boek

Als ik kijk naar de film én het boek, is de film een grote teleurstelling. Ze hebben Hardin helemaal veranderd. Hardin was in het boek een ontzettende kwade bad boy. Maar in de film is hij ontzettend rustig en bijna lief. Daarnaast miste ik de drama tussen Hardin en Tessa. In het boek maken die twee constant ruzie en draaien ze eerst heel erg om elkaar heen, in de film kwam dit helemaal niet voor. De drama was juist één van de aspecten die ik nou zo leuk vond in het boek. Ik vind het dan ook zeer teleurstellend dat ze dit er bijna helemaal uit hebben gehaald.

Conclusie

Achteraf gezien had ik de film denk ik 10 keer leuker gevonden als ik niet eerst de boeken had gelezen.


Film: After

Regie: Jenny Gage

Acteurs:  onder andere: Josephine Langford, Hero Fiennes-Tiffin en Khadijha Red Thunder

Genre: Liefde/romantiek

Filmlengte: 105 minuten

Releasedatum: 18 april 2019

Rating: 3 sterren

Ik geef de film uiteindelijk drie hartjes omdat het een heerlijk liefdesverhaal is, maar ik miste de drama die het boek wel bevat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s