De one – Kiera Cass

20180112_165344

De selectie heeft het leven van 35 meisjes voorgoed veranderd. En nu is de tijd aangebroken dat er een winnaar wordt gekozen. America had nooit durven hopen dat ze kans maakte op de kroon of om het hart van prins Maxon te kunnen veroveren. Maar nu de competitie haar einde nadert en de bedreigingen van buiten de paleismuren steeds gewelddadiger worden, realiseert America zich hoeveel ze heeft te verliezen en hoe hard ze moet vechten voor de toekomst die ze wilt

De one review

JAAA, daar is die dan mijn allereerste boek review! En mijn eerste boek review gaat over …. De one, het slotstuk van de boekenreeks de Selectie, en wat was dit toch weer een fantastisch goed boek van Kiera Cass. Kiera Cass heeft echt een gave als het om haar schrijfstijl gaat. Als je haar boeken leest wordt je letterlijk meegezogen naar de wereld die zij zo mooi kan omschrijven.

America Singer blijft over bij de laatste 5 van de Elite. De tijd is aangebroken dat Mason nu echt een winnaar moet gaan kiezen. En hoewel je na het lezen van deel 1 en 2 bijna zeker weet dat America Singer zijn vrouw en prinses gaat worden, ga je in dit boek daar toch ontzettend aan twijfelen. Mason trekt steeds meer naar Kiera toe, omdat zij vergeleken met America niet ontzettend eigenwijs is, aardig, elegant en een volmaakte prinses zal kunnen zijn.

Wat vond ik ervan ?

America bloeide in dit boek op tot een mooie krachtige vrouw, die achter haar waarde

20180112_165325

en normen bleef staan, ze kreeg pit! En die pit miste ik in de andere boeken behoorlijk, elke keer dacht ik zeg nou gewoon eens waar het op staat, en dat deed ze nu eindelijk maar toch.

Wat ik een hele interessant wending vond, was dat de noordelijke en zuidelijke rebellen lijnrecht tegenover elkaar staan. Ik dacht altijd dat alle rebellen hetzelfde doel voor ogen hadden, maar dat bleek dus helemaal niet zo. Daarnaast was ik blij dat de rebellen ook een wat grotere rol kregen in het boek. Want dat prinsessengedoe begon mij langzaam een beetje te vervelen…

Wat ik wel erg jammer vond aan dit boek was dat er veel dingen werden herhaald als het ging om Mason, Aspen en America. Dan trok America weer naar Mason dan weer naar Aspen en ga zo maar tot de honderdvijftigste bladzijde door.

9789000338658

Het slot was daarin tegen zo ontzettend spannend en zo ontzettend onverwachts, net wanneer je dacht dat alles toch goed kwam ging het zo gigantisch mis. Dat vind ik ook wel echt een kracht van Kiera Cass, je in spanning houden tot de allerlaatste bladzijden.

Conclusie Het was weer een heerlijk boek om in weg te zwijmelen met hier en daar een onverwachte wending. En ik ben zeer benieuwd naar deel 4: De prinses!


Auteur: Kiera Cass

20180112_165309

Taal: Nederlands en Engels

Uitgever: Van Goor

gepubliceerd: 5 november 2014

Rating:

Hart04

Hart04

Hart04

Hart04

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s