Hof van Mist en Woede – Sarah J. Maas

IMG-20180211-WA0007Feyre heeft de vloek van Amarantha verbroken en is teruggekeerd naar het Lentehof, maar daarvoor moest ze een hoge prijs betalen. De vreselijke dingen die ze heeft gedaan om Tamlin te redden kan niet ze vergeten en ook haar afspraak met Rhysand, Edelheer van het gevreesde Nachthof, heeft ze maar al te goed onthouden. Terwijl Feyre haar weg zoekt door een doolhof van politiek, passie en duizelingwekkende macht, doemt er een veel groter kwaad op. Feyre zou het kunnen tegenhouden, maar alleen als het haar lukt om haar angstaanjagende krachten te beheersen en haar gekwelde ziel te helen.

Hof van Mist en Woede review

Dit boek heeft mij van bladzijde 1 tot en met bladzijde 607 in spanning gehouden. Telkens als ik de bladzijde omdraaide gebeurde er weer iets totaal onverwachts. In het begin was ik een beetje bang dat dit boek saai zou worden omdat het vorige boek, Hof van Doorns en Rozen, een beetje een lang en gelukkig einde had, maar Sarah J. Maas heeft mij zeker niet teleurgesteld.

Het verhaal van Feyre gaat verder, sinds zij Amarantha had verslagen en veranderd is in een Hoge-Fae, probeert zij zich aan te passen in het leven van Prythan. Maar je raad het al, dit gaat niet zoals gepland. Feyre heeft het moeilijk met de daden die zij voor haar geliefde Tamlin en voor het land van Prythan heeft gedaan. Zo moeilijk dat ze niet meer kan eten of slapen. Daarnaast merkt Feyre dat sinds zij veranderd is in een Hoge-Fae ontzettend veel kracht binnen in zich heeft. Deze krachten wilt zij graag leren beheersen en trainen. Tamlin daarin tegen wilt niet dat zijn verloofde haar krachten traint en probeert haar klein te houden, dit doet hij door middel van haar buiten te sluiten en uiteindelijk ook op te sluiten in het huis. Feyre haar ergste nachtmerrie wordt waar en krijgt het gevoel dat ze weer terug onder de berg is. maar gelukkig is Rhys, Edelheer van het Nacht Hof , (waarmee zij een verbond heeft gesloten onder de berg om haar eigen leven te redden) daar om haar te redden en mee te nemen naar zijn Hof, waar Feyre achter de echte waarheden komt…

Wat vond ik ervan?

Vanaf pagina één voelde je gelijk weer de band die je met Feyre had opgebouwd in het vorige boek, Hof van Doorns en Rozen. Je merkte namelijk gelijk al dat Feyre niet Processed with VSCO with p5 presetgelukkig was. Persoonlijk  vind dat knap van Sarah J. Maas, hoe zij ervoor zorg dat je zo’n ‘band’ met een personage kan opbouwen dat de schrijver uiteindelijk niet eens hoeft uit te leggen hoe de personage zich voelt.

Het was trouwens in het begin wel weer even inkomen met al die verschillende namen, landen en wezens. Maar als je er eenmaal weer helemaal inzat was het fantastisch. Wat ik zo fantastisch aan dit boek vond, was dat het een heel nieuw verhaal was. Geen herhalingen van het vorige boek, hof van Doorns en Rozen, maar echt helemaal vernieuwd. Zo ontdekte je de magische wereld van Prythan opnieuw vanuit een heel ander oogpunt. Daarnaast werd het een beetje een Indiana Jones verhaal met al die zoektochten en vallen van spreuken etc. maar dit vond ik juist wel wat hebben!

Wat vond ik minder?

Eerlijk gezegd kon ik niks vinden wat mij irriteerde, het verhaal was gewoon perfect geschreven. In het begin vond ik het misschien een beetje irritant dat Tamlin er niet meer in voorkwam. Maar dat maakte het verhaal juist ook zo sterk, dus dan kan ik niet zeggen dat dit mij irriteerde.

Nieuwe personages

Processed with VSCO with p5 presetIn dit boek heb je zo ontzettend veel nieuwe personages. Zo heb je Rhys, Edelheer van het Nacht hof, die je in het vorige boek ook al tegen bent gekomen. Maar nu leerde je hem op een heel andere manier kennen. Op de één of andere manier hield ik Rhys wel steeds voor mijn geest als een man van ongeveer in de 50. Terwijl die in het boek wordt omschreven als een mooie knappe jonge man (die al wel meer dan 500 jaar oud is). Mor, de nicht van Rhys is precies wat Feyre nodig heeft, een goede vriendin die zegt waar het op staat. De ‘broers’ van Rhys, Cassian en Azriel zijn echt geweldige beschermers en vrienden, waar je ook erg hard om kan lachen. En dan heb je Amren natuurlijk nog, een wezen vast in het lichaam van fae, maar die je kan doden met één blik…

Naast de nieuwe personages leerde je ook de oude personages, Tamlin en Lucien op een hele andere manier kennen. Hierdoor veranderde je je mening over die twee ontzettend. Feyre zag je ook groeien van een gebroken meisje naar een meisje dat eindelijk kon helen en genoot van haar vrijheid.

Het slot

Het slot, was ZOOOO onverwachts en zo goed geschreven dat toen ik het boek uit had meteen Hof van vleugels en verwoesting had besteld. Ik moet weten hoe het verder gaat, ik kan niet wachten.

Conclusie

Vaak heb ik een te hoge verwachtingen van het tweede deel van een boekenserie omdat ik het eerste deel dan zo fantastisch vond, hierdoor wordt ik meestal teleurgesteld. Maar dit boek voldeed juist aan al mijn verwachtingen en meer! Het boek was erg vernieuwend en ik blijft mij verbazen over het schrijftalent van Sarah J. Maas


Auteur: Sarah J. Maas20180215_174123

Uitgever: Van Goor

Taal: Nederlands en Engels

Bladzijdes: 607

Rating:

5 sterren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s