Zusje – Rosamund Lupton

WhatsApp Image 2018-08-30 at 16.47.53Als Beatrice tijdens een zondagse lunch een paniekerig telefoontje krijgt over de vermissing van haar jongere zus Tess, stapt ze op het eerste vliegtuig naar Londen. Naarmate ze meer te weten komt over de verdwijning, neemt de verbijstering toe over hoe weinig ze weet van het leven van haar zusje -en ze is niet voorbereid op de angstaanjagende feiten die ze onder ogen moet zien.

De politie, haar verloofde en  zelfs haar moeder leggen zich erbij neer dat ze Tess hebben verloren, maar Beatrice kan dat niet. Naarmate ze dichter bij de schokkende waarheid komt, raakt ze steeds meer geïsoleerder van haar omgeving en niemand wil haar geloven.

Zusje recensie

Toen ik een paar dagen bij mijn ouders aan het logeren was, was ik mijn eigen boek vergeten mee te nemen. Gelukkig vond ik op hun tafel het boek Zusje. Ik begon met het lezen van hoofdstuk 1, 2, 3, 4 en zelfs 5, maar daarna moest ik helaas weer naar mijn eigen huis. Ik wou het boek dolgraag meenemen want ik was er helemaal verslaafd aan, maar helaas had mijn moeder het boek zelf nog niet uit. Dus moest ik geduldig wachten totdat ik het boek van haar mocht lenen. Na 2 lange weken kon ik het boek eindelijk ophalen en dus ook verder lezen, dat deed ik ook onmiddellijk. Want ik moest en zal weten wat er met Tess gebeurd was…

Wat vond ik ervan?

Ik vond dit boek echt zo heerlijk en spannend tegelijkertijd. En hoewel ik altijd al wel van een thriller hou en deze genre erg bijzonder vind, vond ik dit boek wel heel bijzonder. WhatsApp Image 2018-08-30 at 16.47.53 (1)Dit boek is namelijk geschreven in een vorm van een brief, een brief gericht aan Tess. In deze brief schrijft Beatrice op een logische volgorde alle gebeurtenissen sinds Tess haar vermissing. Ook al moet je aan het begin even wennen aan de schrijfstijl/vorm van het boek zit je er toch heel snel in. En hoewel Tess vermist is en dus eigenlijk niet veel voorkomt in het boek, heeft de schrijfster haar toch een hele goeie rol gegeven. Zo kwam ze vaak genoeg nog voor in het boek door de herinneringen van Beatrice. Het fijne is ook dat het verhaal zich afspeelt in het heden en verleden. Zo krijg je een goed beeld van alles en iedereen.

Ook heeft mij dit boek zo nu en dan aan het denken gezet. Er werden namelijk best diepzinnige opmerkingen gemaakt. Zo stond er bijvoorbeeld op bladzijde 59 : ‘maar even serieus, voor mij is het geluid van en sirene het geluid van een maatschappij die voor haar burgers zorgt.’ Dit vond ik een zeer diepzinnige tekst en zo stonden er wel wat meer van dit soort opmerkingen in.

Wat vond ik minder?

Af en toe kwam ik bij een hoofdstuk terecht waarvan ik echt dacht waarom staat dit erin? Er werden dan zoveel nutteloze herinneringen of details verteld. Die hoofdstukken ben ik verticaal gaan lezen. Verticaal lezen betekent bij mij even snel de bladzijde scannen en kijken of ik wat belangrijks zie staan, zo niet? Dan sloeg ik de bladzijde over.

Personages

WhatsApp Image 2018-08-30 at 16.47.53 (2)Beatrice was vanaf begin af aan nogal hoog van zichzelf en ze kwam een beetje arrogant over. Maar naarmate het boek vorderde, veranderde zij ook! En die groei is heel goed te zien.

Hoewel Tess in het heden niet voorkomt heb ik toch een heel goed beeld bij haar karakter. Ze is een lief maar vooral levendig persoon, die in elk mens het goede kan zien.

En zo waren er nog heel veel personages in dit boek. En één voor één heb ik ze samen met Beatrice verdacht.

Het slot

Ik vond het einde zo stom!!! Het was natuurlijk super spannend, maar ook super verwarrend en verrassend. Hierdoor ben ik jammer genoeg met heel veel  vragen achtergebleven…


Auteur: Rosamund Lupton

Uitgeverij: Boekerijimages

Gepubliceerd in: 2010

Taal: Nederlands

Bladzijdes: 350

Rating3 sterren

Ik geef dit boek 3 hartjes omdat ik het een spannend en bijzonder geschreven boek vond. Maar ik vond het jammer dat er soms teveel onnodige details instonden en het einde mij vol met vragen achterliet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s