Twilight – Stephanie Meyer

WhatsApp Image 2018-08-17 at 11.51.42Als Isabella Swan naar het regenachtige Forks verhuist en de mysterieuze aantrekkelijke Edward Cullen ontmoet, neemt haar leven een spannende en angstige wending. Edward, met zijn krijtwitte huid, gouden ogen, betoverende stem en bovennatuurlijke gave, is zowel onweerstaanbaar als ongenaakbaar. Tot nu toe heeft hij zijn ware identiteit verborgen weten te houden. Maar Bella is vastbesloten achter zijn duistere geheim te komen. Wat Bella zich niet realiseert, is dat ze haar leven en dat van anderen in gevaar brengt naarmate ze hem beter leert kennen. Misschien is het zelfs al te laat….

Twilight recensie

Dit pareltje zag ik liggen op een marktje ergens in Drenthe. Ik kon de verleiding niet weerstaan om het boek niet mee te nemen. Dus ik bedacht allemaal smoesjes waarom ik dit boek moest kopen. De doorslaggevende smoes was: Het boek is maar drie euro. Heerlijk natuurlijk, maar eigenlijk was ik nooit van plan om dit boek ooit te kopen. Waarom? Omdat ik alle Twilight films al heb gezien. Vaak heb ik dan geen behoefte meer om het boek te lezen, omdat ik bang ben dat het boek ontzettend tegen gaat vallen of omdat ik door het boek de film dan ineens niet meer leuk vind. Maar toch heb ik het boek gelezen en of ik de film nu nog wel leuk vind? Dat lees je hieronder….

Wat vond ik ervan? 

Wat een heerlijk boek was dit om te lezen. Het was zo lekker romantisch, dat zelfs WhatsApp Image 2018-08-17 at 11.51.42 (2)wanneer ik het boek had weggelegd ik er uren over kon door zwijmelen. Ik werd stiekem zelf gewoon een beetje verliefd op Edward en zijn over beschermde gedrag. Het verhaal zelf was makkelijk geschreven waardoor je er echt heel vlot door heen las. Dit is vooral erg fijn als je hiervoor een moeilijk lezend boek hebt gehad. De opbouw van het verhaal was daarnaast erg prettig. De schrijfster heeft de tijd genomen om je helemaal mee te nemen in Bella’s leven. Het leuke is ook dat je jezelf in sommige personages van het boek heel goed kan herkennen. Zo herkende ik mij heel erg in Bella en haar klunzigheid. Maar ook in Alice en haar enthousiasme.

Aan de ene kant baal ik nu toch dat ik het boek heb gelezen want ik vind het boek zoveel leuker dan de film. Maar toch hielp het dat ik eerst de film had gezien, hierdoor had ik toch een beter beeld bij de vampiers, de omgeving en Bella natuurlijk.

Wat vond ik minder?

Zoals ik net al zei hielp het wel om de film te hebben gezien, omdat je dan een beter beeld erbij had. Want wat ik erg jammer vond aan het boek is dat niet alles evengoed werd uitgelegd. Hier en daar vond ik het erg onduidelijk, en gelukkig wist ik welk deel van de film dit was, waardoor ik wel wist wat de schrijfster ermee bedoelde. Maar dit blijft toch erg jammer. Daarnaast vond ik de schrijfstijl niet altijd even leuk. Op de een of andere manier kwam het soms een beetje kinderlijk over.

Personages

WhatsApp Image 2018-08-17 at 11.51.42 (1)Bella in de film vind ik gewoon 10 x niks maar Bella in het boek vind ik geweldig. Hoe het verlegen, klunzige meisje zich een weg weet te vinden in de bovennatuurlijke liefde. Heerlijk om dat te lezen.

Edward vond ik in de film geweldig maar in het boek iets minder. Doordat hij steeds zo snel boos kan worden en zo over beschermd is, kreeg ik hier en daar een beetje irritatie aan hem. Maar ook was hij een heerlijke romanticus en dat maakte alles een beetje goed.

De Cullens familie vond ik echt een fantastische familie. Zo heerlijk om te lezen hoe zij elkaar hebben gevonden en hoe ieder lid van de familie zijn of haar eigen karakter heeft. Maar desondanks de verschillende karakters elkaar toch altijd op nummer 1 zetten.

Het slot

Ik wist het einde natuurlijk al door de film. Maar toch vond ik het een fantastisch en heerlijk eind.  En ik kan niet wachten om het volgende boek te gaan lezen.


Auteur: Stephanie Meyer

Uitgeverij: Van Goor1001004010466977

Gepubliceerd in: 2008

Taal: Nederlands

Bladzijdes: 383

Rating: 3 sterren

Ik geef dit boek 3 hartjes omdat het een heerlijk zwijmelboek was, maar af en toe niet altijd duidelijk en leuk geschreven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s