The Darkest Minds-Trilogie 2, onvergetelijk – Alexandra Bracken

WhatsApp Image 2018-12-21 at 13.15.21Wanneer Ruby een verontrustend geheim te horen krijgt, begint ze aan haar gevaarlijke missie: ze moet de Kinderalliantie verlaten en alleen verder trekken. Cruciale informatie oer de ziekte die Ruby en de anderen heeft gemaakt tot wat ze nu zijn, heeft alle vernietigingspogingen overleefd. De waarheid ligt slechts op één plaats opgeslagen: een USB-stick in de handen van Liam Stewart, de jongen met wie Ruby ooit verder wilde en die haar heeft laten vallen als een baksteen.

Als ze wanhopig wetteloos het land doorkruist om Liam te vinden en antwoorden te krijgen op de catastrofale situatie, wordt ze heen en weer geslingerd tussen oude vrienden en haar belofte aan de Alliantie. Ruby zal er alles aandoen om de mensen van wie ze houdt te beschermen. Maar wat als winnen van de oorlog betekent dat ze zichzelf voorgoed kwijtraakt?   

Onvergetelijk recensie

Eindelijk kon ik deel twee van The Darkest Minds-Triologie gaan lezen nadat ik de film had gezien en het eerste boek had gelezen. Ik wou het boek natuurlijk al veel eerder lezen maar door een eigen verbod om boeken te kopen moest ik daar een maand mee wachten. Uiteindelijk was de maand voorbij en had ik via de website Boekenkraam.nl de hele reeks gelijk besteld. Maar toch keek ik er een beetje tegenop om met het boek te beginnen, dit omdat ik wist dat Chubs (Charles), Liam en Zu er niet in zouden voorkomen. Maar zodra ik het eerste hoofdstuk uit had ontnam het mijn adem…

Wat vond ik leuk?

Het verhaal ging dus verder met Ruby die door een deal ter bescherming voor Liam bij de Kinderalliantie terecht kwam. Hierdoor kwam je terecht in echt een hele andere WhatsApp Image 2018-12-21 at 13.14.45setting dan het vorige boek. Er kwamen nieuwe karakters in voor, nieuwe omgevingen en nieuwe inzichten. Dit boek was dus een totaal ander verhaal dan het vorige boek en hoewel ik Liam, Chubs en Zu erg mistte in het begin van het verhaal was het wel echt een fantastisch goed verhaal.

Er zat ontzettend veel actie in het boek en hoewel ik normaal moeite heb met actieverhalen vond ik het dit keer zo duidelijk beschreven dat ik het helemaal voor de geest kon halen én dat ik het nog leuk vond ook. Ik haatte trouwens het begin dit omdat het eerste hoofdstuk eindigde met een enorme cliffhanger en hoofdstuk 2 ging daar niet verder op in, in  plaats daar van ging het juist terug in de tijd, waardoor ik niet gelijk door kon lezen na de cliffhanger. Maar doordat de schrijfster dit had gedaan werd je nieuwsgierigheid extra gewekt. Daarnaast wordt je letterlijk in het verhaal meegezogen, als dat eenmaal is gebeurd kan je het boek echt niet meer wegleggen.

Wat vond ik minder?

Sommige hoofdstukken vond ik wat langdradig of vielen een beetje in de herhaling. Net zoals in het vorige boek wordt Ruby natuurlijk achtervolgd door Bloedhonden en SPE’ers, dit gebeurde echter wel heel vaak en aangezien dit ook heel vaak gebeurde in het vorige boek vond ik het niet meer zo interessant. Daarnaast was het boek een heel klein beetje voorspelbaar.

Personages

WhatsApp Image 2018-12-21 at 13.15.12Dat Ruby bij de kinderalliantie is gegaan  heeft haar eigenlijk alleen maar goed gedaan. Hoewel ze zichzelf wel steeds meer verliest is ze wel sterker en zelfverzekerder geworden. Voordat ze bij de Kinderalliantie ging was ze een onzeker bang meisje, nu is ze uitgegroeid tot een ware Leider die er alles aan zou doen om de mensen van wie ze houdt te beschermen.

Jude is één van de nieuwe karakters in het boek, hij is een ontzettend lange slungel, met bruin krullend haar en wil altijd praten, praten en nog eens praten. In het begin dacht ik echt dat het een bange nerd was die niks durfde, maar hoe verder het boek vorderde hoe meer moed en lef ik in die jongen zag.

Vida is naast Jude het andere nieuwe karakter. Zij zit net zoals Jude bij Ruby in het team. Ze heeft een ontzettend opvliegend karakter en is er niet van gediend om gecommandeerd te worden. Desondanks dat heeft ze wel een hartje van goud.

Het slot

Dit was de allereerste keer dat een boek mij aan het huilen heeft gekregen. Tuurlijk ik 9200000079579242heb hier en daar wel eens een traantje weg moeten pinken, maar bij dit einde heb ik gehuild als een baby. Het was zo verdrietig, spannend en adembenemend dat ik niet kan wachten om deel 3: een onzeker licht te gaan lezen.

 


Auteur: Alexandra Bracken

Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V.9200000079579074

Gepubliceerd in: 2017

Taal: Nederlands

Bladzijdes: 447

Rating: 4 sterren

Door dit boek wordt je letterlijk meegezogen in het verhalen en als dat eenmaal is gebeurd kan je hem niet meer wegleggen, toch geef ik het 4 hartjes omdat het soms wat in de herhaling viel.

 

*omslagfoto van Bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s