Twilight Nieuwe Maan – Stephanie Meyer

WhatsApp Image 2018-12-08 at 15.16.11‘verdorie’ mompelde ik toen ik mijn vinger open haalde aan het papier. Een druppeltje bloed welde op uit de kleine wond. Toen gebeurde alles in een stroomversnelling. Edward Stortte zich op me en gooide mij over de tafel. Ik viel met een klap op de grond naast de piano, in de puntige glasscherven. Versuft en gedesoriënteerd keek ik op van het helderrode bloed dat uit mijn arm gutste… Recht in de koortsachtige ogen van zes vampiers die ineens razende dorst hadden.

Voor Bella Swan is slechts één ding belangrijker dan het leven zelf: Edward Cullen. Maar verliefd zijn op een vampier is nog veel gevaarlijker dan ze ooit had kunnen denken. Edward heeft Bella eens gered uit de klauwen van een slechte vampier, maar nu hun gewaagde relatie alles wat hen lief is bedreigt, komen ze pas echt in de problemen.

Recensie Twilight – Nieuwe maan

Ergens in de zomervakantie had ik het allereerste deel van de boekenreeks Twilight gelezen, en hoewel ik alle films al had gezien wou ik na het lezen van het eerste boek ook de hele boekenreeks hebben. Toen ik een lijst moest maken voor sinterklaas wist ik al heel snel wat ik wou hebben. En gelukkig heeft die lieve sinterklaas goed geluisterd naar mijn wensenlijstje en kreeg ik deel twee van de serie Twilight, Nieuwe Maan. Echter vond ik deel 2 qua films  mijn minst favoriete deel, dus ik was heel benieuwd of ik het boek wel leuk zou vinden….

Wat vond ik leuk?

Het kriebelende gevoel in mijn buik wat ik krijg bij de films en bij het eerste boek WhatsApp Image 2018-12-08 at 15.16.10 (1)was gelijk weer terug nadat ik de eerste twee bladzijdes had gelezen. Ik ben gewoon verliefd op de relatie van Bella en Edward en stiekem een beetje jaloers over hoe beschermend en romantisch Edward is. ***let op hierna een kleine spoiler!*** Maar helaas is Edward in de film en in het boek bijna niet aanwezig omdat hij denkt dat dat het beste is voor Bella. Maar ondanks dat hun liefdesrelatie even niet de hoofdrol speelde en ik het kriebelende gevoel nu niet aanwezig was, vond ik het boek fantastisch. Het was de perfecte combinatie van spanning, romantiek en fantasy. Ook had het verhaal een totaal andere wending dan het eerste boek, dit maakte het nog leuker.

Daarnaast was dit boek was qua schrijfstijl veel fijner. Het vorige boek was heel makkelijk en simpel geschreven wat op zich best fijn kan zijn, maar het was het nu veel uitgebreider beschreven waardoor je alles nog beter voor de geest kon halen. Er was  veel meer diepgang in de personages en je kon je helemaal inleven in de emoties van Bella.

En op de vraag of dit boek mijn minst favoriete deel is kan ik nog geen antwoord opgeven aangezien ik eerst alle boeken moet gaan lezen!

Wat vond ik minder? 

Ik heb gezocht en gezocht maar ik kon niks vinden. Ik vond niks vervelend of irritant. Oké dat is niet helemaal waar, wat ik heel irritant vond was dat Edward zo weinig in beeld kwam maar als dat niet zo was hadden we niet zo fantastisch verhaal gekregen dus kan ik dat niet als minpuntje mee tellen.

Personages

WhatsApp Image 2018-12-08 at 15.16.10Bella in de film vind ik maar niks maar Bella van de boeken hou ik van. Ze is veel meer opener, veel minder ongemakkelijk en gewoon echt leuk. Daarnaast heeft ze alles voor haar geliefden over.

Jacob de beste vriend van Bella vond ik echt nog zo’n leuke puberende jongen van 16 jaar. Hij was lief, beschermend en grappig maar had zeker nog wat kinderlijk over zich heen. Daarnaast had ik vaak medelijden met hem. Waarom? Dat verklap ik niet!

De familie Cullens en dus ook Edward kwamen weinig voor in het boek maar wanneer ze erin voor kwamen vond ik ze een liefdevol en heerlijk gezin.

Slot

Ik wist natuurlijk allang hoe het zal eindigen maar toch vond ik het einde verrassend en heel mooi.


Auteur: Stephanie Meyer

Uitgever: Van Goor

Gepubliceerd in: 20081001004008194271

Taal: Nederlands

Bladzijdes: 424

Rating: 5 sterren

Ik geef dit boek 5 hartjes omdat het de perfecte mix is van romantiek, spanning en fantasy. WhatsApp Image 2018-12-08 at 15.16.10 (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s