Iene Miene Mutte – M.J. Arlidge

WhatsApp Image 2019-02-10 at 14.28.13Een meisje komt halfdood een bos uitrennen. Haar verhaal is nog gruwelijker dan de ergste nachtmerries, maar alles wat ze vertelt is zwaar. 

Enkele dagen later duikt er een tweede slachtoffer op, compleet in shock. Er lijkt een verband te zijn. In tweetallen worden mensen ontvoerd, gevangen gehouden en uitgehongerd, waarna ze een duivelse dilemma krijgen voorgelegd: een ander doden of zelf gedood worden

Inspecteur Hele Grace en haar team beseffen dat ze jacht maken op een ingenieuze psychopaat die zijn slachtoffers gebroken en vol schuldgevoel achterlaat. Niet alleen als visitekaartje, ze zijn ook de moordenaars. De plaats van het misdrijf blijkt zorgvuldig uitgedacht, maar de slachtoffers lijken lukraak gekozen. En toch moet iets hen met elkaar verbinden…

Iene Miene Mutte recensie 

Eindelijk ging ik het boek Iene Miene Mutte lezen, nadat ik er zo ontzettend veel goeie recensies over had gelezen. Hij lag echter al wel een tijdje in mijn boekenkast omdat ik er telkens geen zin in een thriller had. Maar uiteindelijk heb ik het boek er toch bij gepakt, om hem vervolgens na 146 bladzijdes weer weg te leggen…

Wat vond ik leuk? 

Het concept van het boek vond ik ontzettend boeiend. Welke psychopaat laat nou zijn WhatsApp Image 2019-02-10 at 14.28.13 (1)eigen slachtoffers de moord plegen in plaats van zelf het te doen? En de ‘overlevers’ met zo´n ontzettend groot schuldgevoel achterlaten, dat die overlevers eigenlijk niet verder willen leven. Dé perfecte manier zonder dat de psychopaat zijn of haar handen vies hoeft te maken.

Het verhaal begint gelijk met twee slachtoffers die vast zitten in een zwembad, wie zou wie gaan vermoorden? Doordat de schrijver hier gelijk mee begon, wordt je letterlijk meegezogen in het verhaal. Het triggert het nieuwsgierige aagje in je en zorgt ervoor dat je door blijft lezen. Daarnaast is het fijn dat je vanuit de slachtoffers, inspecteur én psychopaat kan lezen. Daarnaast zijn de opbouw en schrijfstijl van deze schrijver erg prettig.

Wat vond ik minder?

Maar als ik zoveel enthousiaste punten heb, waarom ben ik dan gestopt? Hoewel ik het concept en het verhaal super interessant vond, vond ik het niks aan dat er een onderzoek wordt gedaan vanuit de politie. Ik lees namelijk veel liever thrillers vanuit slachtoffers die opzoek gaan naar hun dader. Na een tijdje doofde het nieuwsgierige aagje in mij, en heb ik het boek weggelegd…

Personages

WhatsApp Image 2019-02-10 at 14.28.12Je leest voornamelijk vanuit de inspecteur Helen Grace. Zij is een sterke vrouw die niemand nodig heeft om te overleven. Toch denk ik dat ze zich ook vaak eenzaam kan voelen.

Doordat ik het boek niet heb uitgelezen ben ik er nooit achter gekomen wie de psychopaat is, jammer genoeg. Ik had graag willen weten waarom hij/zij dit had gedaan. Echter kon ik uit de hoofdstukken die ik vanuit hem/haar kon lezen wel beoordelen dat hij/zij een zware jeugd heeft gehad.

 

Het slot

Jammer genoeg weet ik dus niet hoe het boek eindigt. Wie weet dat ik ooit een keer stiekem de laatste 2 hoofdstukken lees om er toch achter te komen.


Auteur: M.J. Arlidge

Uitgeverij: BoekerijWhatsApp Image 2019-02-10 at 14.28.12 (1)

Gepubliceerd in: december 2015

Taal: Nederlands

Bladzijdes: 340

Rating: 3 sterren

Ondanks dat ik het boek niet heb uitgelezen, geef ik dit boek wel 3 hartjes. Omdat het een goed opgebouwd verhaal is, met een zeer interessant concept. Echter trok het mij gewoon niet genoeg.

*uitgelichte afbeelding van Bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s