Besteller Babe – Holly McQueen

WhatsApp Image 2019-02-21 at 12.45.44 (2)Het leven van Isabel Bookbinder is niet bepaald opwindend. Ze heeft een saai vriendje en een duffe baan bij een krant. Gelukkig heeft de altijd optimistische Isabel een geweldig plan. Ze gaat een besteller schrijven. Ze wordt beroemd! Er staat natuurlijk nog geen letter op papier, maar Isabel dagdroomt er lustig op los. Vooral wanneer ze de waanzinnige aantrekkelijke literair agent Joe Madison ontmoet. Tot ze op haar werk per ongeluk een enorme blunder maakt, die uitgroeit tot een politiek seksschandaal. Opgejaagd door paparazzi (en misschien ook wel de geheime dienst) zwalkt Isabel sereen van het ene naar het andere crisis moment. Die besteller moet en zal er komen – maar nu even niet. 

Besteller babe Recensie
Langzaam maar zeker ben ik mijn to be read lijst aan het afstrepen. Ik heb namelijk met mijzelf afgesproken dat ik geen nieuwe boeken meer koop totdat ik door die lijst heen ben. Dus ik speurde mijn boekenkast af en vond het boek Besteller Babe, ik had deze al 2 jaar in mijn boekenkast staan, dus het werd maar eens tijd om dit boek te gaan lezen. Ondanks dat ik het boek heb uitgelezen, heb ik nog nooit zoveel moeite gehad met het schrijven van een recensie…

Wat vond ik leuk?

Het verhaal gaat dus over Isabel Bookbinder die dolgraag een roman wil schrijven. WhatsApp Image 2019-02-21 at 12.45.44Alleen woorden op papier zetten blijkt moeilijker dan gedacht. Ze bedenkt van alles om aan het schrijven te ontkomen. Zo gaat ze shoppen, laat ze haar haar doen want tja om een boek te schrijven heb je eerst een goede look nodig.

Het boek begon voor mij al zeer goed waardoor ik gelijk wou doorlezen. Het was vrolijk, luchtig, grappig en het sprak mij aan omdat ik zelf ook op een dag een boek wil schrijven. De opbouw van het verhaal was ook heel fijn, doordat je leest vanuit Isabel snap je precies wat er in haar omgaat. Het lezen vanuit Isabel was trouwens ook hard nodig want de fantasieën en ideeën die die vrouw heeft, is gewoon niet te volgen als je niet vanuit haar leest. Maar door deze fantasieën en ideeën leert dit boek je wel echt om te dromen en ook te geloven in deze dromen. Zolang je droomt kom je namelijk ergens.

Wat vond ik minder? 

Maar als ik zo enthousiast ben, waarom heb ik dan zoveel moeite met het schrijven van deze recensie? Ik weet namelijk niet zo goed wat ik nou van het boek moet vinden. Aan de ene kant vond ik het een heerlijk verhaal en aan de andere kant irriteerde het verhaal mij dood. Ik had het gevoel dat er maar geen einde aankwam. Isabel had namelijk zoveel fantasie dat het mij vaak iets teveel werd. Ik snakte ernaar dat het verhaal gewoon verder ging in de realistische wereld. Hierdoor heb ik het boek vaak weg moeten leggen.

Personages

WhatsApp Image 2019-02-21 at 12.45.44 (1)Zoals ik al eerder vertelde lees je dit boek vanuit Isabel. Isabel is een persoon die met haar hoofd in de wolken zit. Dit maakt haar dan ook super gezellig en leuk maar tegelijkertijd wil je haar wakker schudden, om haar de realiteit onder ogen te laten zien.

Daarnaast zijn er talloze andere personages die ik helaas te weinig heb leren kennen om daar een oordeel over te kunnen geven, dit vond ik zeer jammer.

Het slot 

Wat betreft het einde was er een enorme plottwist en dat vond ik zeer verrassend en verfrissend. Ik had dit nooit kunnen voorspellen.


Auteur: Holly McQueen

Uitgever: The House of Books WhatsApp Image 2019-02-21 at 12.31.44

Gepubliceerd in: 2008

Taal: Nederlands

Bladzijdes: 319

Rating: 2 sterren

Ik geef dit boek 2 hartjes omdat ik het een fijne chicklit vond, maar er teveel dingen waren waar ik mij aan ergerde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s