De Godinnentest – Aimée Carter

WhatsApp Image 2019-03-30 at 17.02.49Omdat Kates ernstige zieke moeder zo graag terug wil naar haar geboorteplaats, verhuizen ze van New York naar het piepkleine Eden, waar Kate op een nieuwe school moet beginnen – zonder vrienden, familie en met de angst dat haar moeder de herfst niet eens meer haalt. 

Tot overmaat van ramp toont de plaatselijke hunk belangstelling voor haar, wat de woede van zijn vriendinnetje Ava wekt. Het had Kate dus eigenlijk niet moeten verbazen dat het feestje in het bos waar Ava haar voor uitnodigt, er helemaal niet blijkt te zijn. Wat ze alleen nooit had kunnen voorzien, is dat Ava uitglijdt, met haar hoofd op een steen terechtkomt en doodstil blijft liggen. Maar dan echt dood. Kate heeft nog niet eens tijd gehad om hysterisch te worden wanneer er uit het niets ineens een jongen opduikt – donker en adembenemend knap. Hoe hij het doet, is haar een raadsel, maar hij wekt Ava tot leven en verdwijnt. 

Maar niet voordat hij Kate een voorstel heeft gedaan: als zij naar zijn landgoed Eden komt en een reeks van zeven testen aflegt, kan ze niet alleen onsterfelijk worden, maar ook een heuse godin… zijn bruid. En o ja hij is Henry, de god van de onderwereld, ook wel Hades genoemd. 

Kate is ervan overtuigd dat hij getikt is, maar toch… Ze heeft met eigen ogen gezien wat hij met Ava deed. Zou hij haar moeder ook kunnen redden? Want in dat geval is ze tot élke test bereid. 

De Godinnentest recensie

Eindelijk had ik eens een boek gewonnen, en niet één, nee gelijk 3! Toen deze winactie voorbij kwam op de Facebook pagina van HarperCollins Young Adult wist ik gewoon dat ik dit boek moest hebben. Ik ben dol op ingewikkelde liefdesverhalen met een vleugje fantasy erbij.  Ik had zelfs al gekeken op bol.com of zij de trilogie verkochten. Maar op 25 februari kreeg ik het goeie nieuws te horen dat ik alle drie de boeken had gewonnen, mijn geluk kon even niet meer op!

Wat vond ik leuk?

Dit hele boek is gebaseerd op de Griekse Mythologieën en laat ik nou dat net heel interessant vinden. Het is een mix van een stukje Griekse Mythologieën, romantiek en fantasy. Door deze combinatie vond ik het boek extra leuk. Het verhaal ging in het begin WhatsApp Image 2019-03-30 at 17.02.48wel heel erg van de hak op de tak. Ik knipperde met mijn ogen en we waren alweer bij het volgende onderwerp. Gelukkig was dit alleen maar in het begin en al snel werd het verhaal wat langzamer verteld, wat zeer aangenaam was. Je leest vanuit Kate wat erg fijn is omdat je dan precies weet wat erin haar omgaat. Toch leek het mij ook interessant bij dit boek om vanuit andere te lezen, wie weet gebeurd dat wel in deel 2 & 3. 

Daarnaast brengt het verhaal veel emoties met zich mee. zoals: blijdschap, verliefdheid, maar ook  verdriet en bovenal heel veel verbazing. Het verhaal heeft constant een plottwist aan het einde van een hoofdstuk waardoor je door wilt blijven lezen. Hierdoor had ik het boek dan ook binnen een paar dagen uit gelezen. 

Wat vond ik minder?

Om een Godin te worden moest Kate zeven testen afleggen en voor al die testen slagen. Ik had verwacht dat deze testen heel heldhaftig zouden zijn, maar dat viel een beetje tegen. Hierdoor miste ik het avontuur in het boek. Zoals ik hierboven ook al had genoemd ging het verhaal in het begin nogal van de hak op de tak, hierdoor vond ik het begin van het verhaal iets minder. Daarnaast was er één woordje die te vaak voor kwam in en dat was echter, ik had daar liever soms een ander woord voor in de plaats gezien.

Personages

WhatsApp Image 2019-03-30 at 17.02.49 (1)Kate komt over als een stoere meid en haar leven staat helemaal in het teken van haar zieke moeder. Maar zelfs bij haar moeder houdt ze haar stoere houding aan en durft ze geen emoties te tonen. Naar mate je Kate beter leert kennen, leer je ook dat ze eigenlijk maar een onzekere meid is die maar al te bang is om haar moeder te verliezen.

Ava is een gevalletje apart. Ze is zo’n type meisje dat zichzelf geweldig vindt en weinig om andere geeft. Ik had verwacht dat Ava een kleine rol had omdat ze al snel in het verhaal dood gaat, maar toch zit er een enorme plottwist in het verhaal, waardoor je haar beter leert kennen en haar toch ergens gaat waarderen.

Henry vond ik helemaal niks, hij was een saaie jongen/god die deed alsof niks hem boeide.

Vanaf het begin had ik al door dat de moeder van Kate iemand anders was dan dat ze zich voordeed, ik geloofde wel dat ze heel veel van Kate hield maar ik merkte aan alles dat zij iets achterhield. Hierdoor vond ik haar niet zo’n leuke vrouw.

Het slot

Ik viel om van verbazing bij het einde van het boek, dit had ik nooit verwacht. Daarnaast vind ik het stiekem ook wel een beetje een droevig einde.  Maar waarom? Dat vertel ik je niet. Ik kan in elk geval niet wachten om deel 2 te lezen, en gelukkig heb ik die al in mijn boekenkast staan.


Auteur: Aimée Carter

Uitgeverij: HarperCollins Young AdultWhatsApp Image 2019-03-30 at 17.14.54

Gepubliceerd in: november 2013

Taal: Nederlands

Bladzijdes: 351

Rating: 3 sterren

 

Ik geef dit boek 3 hartjes omdat ik het een goeie mix van romantiek, fantasy en Griekse Mythologieën vond. Maar ik miste het avontuur in het boek en vond het verhaal in het begin erg snel gaan.

*uitgelichte afbeelding van Bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s