Lux 1 Obsidian – Jennifer L. Armentrout

WhatsApp Image 2019-11-04 at 16.29.24Zij zijn anders dan wij 

Wanneer Katy uit het zonnige Florida naar het grauwe West Virginia moet verhuizen, is ze verre van enthousiast. In het kleine dorp heeft ze niet eens internet, wat voor deze die-hard boekenblogger dramatisch is. Ze besluit bij haar buren aan te bellen en leert de adembenemende, maar zeer onvriendelijke Daemon Black kennen. Wat Katy echter niet weet, is dat deze jongen, die ze vanaf dat moment volledig probeert te mijden, haar lot een totaal andere wending zal geven. 

 

Lux 1, Obsidian recensie

Ik had zo ontzettend veel goede verhalen over dit boek gehoord en de flaptekst van het boek verklapte al dat dit verhaal waarschijnlijk alles heeft wat ik zocht in een boek. Het was mysterieus, het ging om tienermeisje en er zat een adembenemende jongen in, wat wil je nog meer?! Telkens als ik in de boekenwinkel was hadden ze deel 1 van de serie niet meer. Lux 2, 3 en vaak 4 stonden netjes op een rijtje, maar 1? ho maar, die was er niet. Tot op een dag dat ik weer eens aan het rond struinen was in mijn favoriete boekenwinkeltje en ineens daar deel 1 stond! Snel heb ik het boek gekocht en zodra ik thuis was ben ik begonnen aan het boek, ondanks dat er een enorme tbr stapel op mij ligt te wachten….

Wat vond ik leuk?

Allereerst moet ik even kwijt dat Jennifer L. Armentrout echt zo’n fantastische schrijfstijl heeft. Bij haar boeken wacht op mij en blijf bij mij wist zij mij al te pakken met haar schrijfstijl. Maar bij dit boek heeft ze letterlijk mijn hart veroverd. Ondanks dat ik WhatsApp Image 2019-11-04 at 16.29.24 (2)midden in mijn tentamenperiode zit, wist zij mij uit de stress te halen en mij mee te nemen naar de betoverende wereld van het grauwe West Virginia.

Wat ik heel fijn vond aan dit boek is dat het verhaal direct begint. Er wordt niet teveel achtergrond geschiedenis verteld die niet van belang is en er wordt niet voor eeuwig om heen gedraaid voordat Katy eindelijk eens aanbelt bij de buren, heerlijk! Het verhaal wordt op een goede manier opgebouwd waardoor het steeds mysterieuzer en spannender wordt, op deze manier wil je ook door blijven lezen. Want wie of wat is de familie Black nou? Op de achterkant staat namelijk ook de zin: zij zijn anders dan wij. Ja hoe anders? Veranderen ze ineens in vampiers, weerwolven of monsters? Elke keer wanneer ik dacht het te weten, was het toch niet zo. Ik heb zelfs een tijd lang getwijfeld of Katy niet gewoon anders was. Ik vond het zeer krachtig van het boek dat je het niet kon voorspellen. Doordat het boek totaal niet voorspelbaar is heeft het verhaal ook ineens een ontzettend leuke plottwist. En dan niet pas aan het eind van het verhaal maar nee ergens midden in het verhaal! Daarnaast is het boek makkelijk leesbaar en heeft veel herkenbare personages.

Wat vond ik minder? 

Heel gemakkelijk deze keer: Niks.

Personages

WhatsApp Image 2019-11-04 at 16.29.24 (1)Ik hield van Katy.  Allereerst natuurlijk omdat ze een enorme boekenwurm is, net zoals ik. Maar ook omdat ze heerlijk eigenwijs, koppig en grappig kon zijn. Zoals zij zichzelf nooit zomaar aan de kant liet schuiven en altijd de strijd aanging, vond ik echt fantastisch

Dee de zus van Daemon had zo sprankelend en enthousiast karakter dat eigenlijk iedereen wel bevriend met haar wilt zijn. Ze ziet altijd het positieve in van mensen en is een goede vriendin voor Katy.

Daemon was toch wel echt de perfecte irritante jongen van het verhaal. Hoe hij zijn familie constant probeerde te beschermen en hoe hij Katy constant zat te irriteren was echt heerlijk om te lezen.

Slot

Het was een bijzonder, leuk en mooi slot. Ik ben echt helemaal verslaafd aan de Lux-serie en kan niet wachten om alle 6 de boeken te gaan lezen. Zucht, daar gaat mijn geld…


Auteur: Jennifer L. Armenhout

uitgeverij: Zomer & Keuning (Z&K)

Genre: Fantasy, Young Adult/New Adult9200000091494135

Gepubliceerd in: tweede druk augustus 2018

Taal: Nederlands

Bladzijdes: 432

Rating: 5 sterren

Ik geef dit boek 5 hartjes omdat het boek heerlijk leesbaar en pakkend is waarbij genoeg mysterie, liefde en gevaar aan bod komt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s