Hopeloos – Abbi Glines

Krit is gevoelig voor verslaving – en vrouw zijn altijd zijn favoriete obsessie geweest. Het past nu eenmaal in het leven van een leadzanger in een band. Hij kan iedere vrouw krijgen die hij wil, altijd en overal. Op één na dan.

Blythe is gewend om alleen te zijn. Het strenggelovige gezin waarin ze is opgroeide, accepteerde haar nooit als een ‘eigen kind’. Dan krijgt ze de kans om op zichzelf te wonen in een appartementencomplex. Als ze tijdens een lawaaiig feestje van haar bovenbuurman gaat klagen, wordt ze overgehaald om te blijven. Krit kan de onschuldige en tegelijkertijd sexy Blythe niet weerstaan. Maar zit zij wel op hém te wachten?

Hopeloos recensie

Echt een tijd lang had ik even geen zin meer om romans te lezen. Ik blijf ze constant een kans geven, maar toch… Hoewel ik het boek als Het Doel (zie vorige recensie) erg leuk vond, kreeg ik niet dat gevoel wat ik vaak wel wil krijgen bij een roman. Toch koos ik er dit keer weer voor om een roman te lezen. Zou deze mij wel dat ene gevoel kunnen geven?

Wat vond ik ervan?

AAAAAHHH, ja ja ja! Dit boek is het gelukt. Dit boek is het gelukt om mijn hart op hol te laten slaan, om vlinders in mijn buik te krijgen en zelfs verdrietig te worden op momenten dat het dreigde helemaal verkeerd te gaan. Ik verslond het boek letterlijk. Ik moest en zal doorlezen. Ik kon de karakters maar niet uit mijn hoofd zetten totdat ik wist hoe het zou eindigen. Het verhaal was gewoon zo goed! Ik vond het echt fantastisch dat je zowel uit Krit als uit Blythe kon lezen. Het begin is sowieso erg pakkend omdat het zo ontzettend zielig is. Maar door dit begin was ik heel erg nieuwsgierig geworden naar de rest van het verhaal. Waarom is Blythe zoals ze is? Waarom is ze zo ongewenst? Waarom doen mensen zo gemeen tegen haar? Allemaal dingen die ik wou weten en waar ik uiteindelijk ook antwoord op kreeg. Maar ook bij Krit kreeg ik steeds meer vragen. Het is mooi om te lezen hoe beide personages zo onzeker waren en daardoor elke keer een andere weg inslaan dan dat ze eigenlijk wouden. Wat onzekerheid en angst wel allemaal niet veroorzaakt! Daarnaast is het romantische verhaal gewoon echt te romantisch. Ik hield ervan. Ik zou dit boek zo nog een keer kunnen lezen.

Toch had het wel een aantal kleine minpunten. In het boek komt duidelijk naar voren dat Krit ook een vervelend verleden heeft gehad, maar toch weet ik nog steeds niet wat dat precies inhield. Ik wou dat er iets meer diepgang was over Krit. Daarnaast waren sommige dingen wel wat voorspelbaar…

Personages

Blythe is de meest onzekere persoon die ik ooit heb meegemaakt. Ze heeft het idee dat als mensen dichtbij komen, zij haar ware zelf zouden gaan zien. En haar ware zelf was volgens haar niet goed. Ik kreeg echt heel veel medelijden met haar. Toch zie je haar steeds meer opbloeien en steeds zelfverzekerder worden

Ik hield van Krit! Hoewel hij eigenlijk best wel een lul was, was hij zo beschermend tegenover Blythe. Ook al waren ze maar vrienden. Hij moest en zal haar beschermen, iets wat ze precies nodig had.

Slot

Het einde was dus een beetje voorspelbaar. En niet zozeer over het liefdesverhaal maar over hoe het precies zat met haar verleden… meer ga ik er natuurlijk niet over verklappen 😉


Waardering: 5 uit 5.

Ik geef ondanks twee kleine minpunten dit boek toch vijf sterren omdat het mij helemaal weer verliefd liet worden op de genre Romans. En omdat het gewoon een heerlijk verhaal was.

Auteur: Abbi Glines

Uitgever: Karakter Uitgevers

Genre: Romans

Gepubliceerd: mei 2019

Taal: Nederlands

Bladzijdes: 293

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s