Hof van Zilveren Vlammen – Sarah. J. Maas

Sinds Nesta Archeron tegen haar wil hoge fae is geworden, heeft ze moeite om haar plek plaats te vinden in de vreemde, dodelijke wereld waarin ze nu moet leven. Daarbij kan ze de verschikkingen van de oorlog met Hybren maar niet vergeten. En dan is er Cassian, die haar woede als geen ander aanwakkert, maar dat is niet het enige dat tussen hen speelt. Het vuur tussen hen valt niet te ontkennen en al helemaal niet als ze noodgedwongen op elkaar aangewezen zijn. Ondertussen hebben de verraderlijke mensenkoninginnen een gevaarlijke bondgenootschap gesmeerd. Cassian en Nesta zullen hun verleden onder ogen moeten zien om te vechten voor de fragiele vrede van de elfidenrijken.

Hof van Zilveren Vlammen recensie

Eindelijk! Ik heb hier zo lang op zitten wachten. De serie Hof van Doorns en Rozen is echt mijn favoriete boekenserie aller tijden. Ik kan de boeken er elk moment weer bij pakken, en mij weer helemaal laten meesleuren in die magische maar oh zo dodelijke wereld. Dus toen ik hoorde dat er een vervolg zou komen, kon mijn geluk niet op! Hoewel ik wel een beetje teleurgesteld was over het feit dat ze de serie in een nieuw jasje hebben gestopt. Toch kon dat niet mijn enthousiasme over dit boek bederven. Zodra ik eindelijk mijn andere boek had uitgelezen, begon ik als een gek aan Hof van Zilveren Vlammen…

Wat vond ik ervan?

Elke keer wanneer Sarah J. Maas wat opschrijft weet ze mij te betoveren. Haar schrijfstijl is zo bijzonder en zo ontzettend uniek. Door haar specifieke beschrijvingen kan ik de magische wereld die zij voor ons heeft gecreëerd helemaal voor mij zien. Ik was in het begin verrast dat Sarah ervoor had gekozen om nu het verhaal van Nesta te gaan vertellen, maar dat maakte het zeker niet minder leuk. Want hallo, het bleef een vervolg van mijn favoriete boekenserie. Nesta was iemand die ik echt had gehaat in alle vier de boeken. Ze was een bitch, ondankbaar en was vooral vreselijk voor Feyre. Toch was ik heel benieuwd om haar kant van het verhaal te gaan horen en misschien zelfs wel begrijpen. En wat was dat voor een verhaal! Het verhaal was ontzettend romantisch, soms gruwelijk en erg avontuurlijk (ik kreeg er soms echt een beetje Hunger Games vibes van). Belangrijke onderwerpen zijn ook in dit boek gesluisd zoals verkrachting, ongelijkheid tussen mannen en vrouwen en het niet kunnen praten over je trauma’s. Door deze onderwerpen aan te snijden maakte dat het boek alleen maar beter. Daarnaast was het natuurlijk fantastisch dat de andere karakters Rhys, Feyre, Elain, Azriel, Mor, Cassian en Amir weer allemaal terug kwamen in het boek.

Helaas heb ik dit keer ook echt wat min punten… Het verhaal was voor mijn gevoel veel te langdradig, er gingen soms naar mijn gevoel wel vijftig bladzijdes nabij zonder dat er iets gebeurde. Normaal gesproken lees ik ook altijd als een speer door de boeken van Sarah J. Maas. Maar bij dit verhaal kwam ik er gewoon niet snel doorheen. Sommige delen van het verhaal mochten echt wel wat minder uitgebreid van mij. Daarnaast was er naast het hoofdverhaal ook ontzettend veel andere sub verhalen. Iets teveel naar mijn mening. Maar desondanks deze minpunten, heb ik echt genoten van het verhaal.

Personages

Nesta is op zijn zachtst gezegd een bitch. Een echte bitch die niet haar gevoelens kan uiten. In het begin baalde ik stiekem zelfs dat dit hele boek over haar zou zijn. Maar hoe meer ik las, hoe beter ik haar begon te begrijpen. Nesta is misschien een bitch, maar tegelijkertijd is ze ook diegene die je naast je wilt hebben op het moment dat de hel losbarst.

Cassian is zo’n zachtaardige lieve man. Ook al heeft hij zoveel meegemaakt en is hij zo vaak slecht behandeld is en blijft hij een goede man. Die door het vuur gaat voor zijn vrienden en familie

Twee nieuwkomers in het verhaal. Dit waren Gwen en Emerie en zij zijn zulke fantastische en moedige vrouwen. Ze hebben zoveel meegemaakt dat ik soms niet snap hoe zij nog uit bed kunnen komen, maar toch deden ze dat elke dag.

Slot

Het boek eindigde precies zoals ik het in mijn gedachten had, maar nog wel met meer dan genoeg verschillende open einden dat ik wel zeker weet dat er nog een vervolg gaat komen. Misschien niet over Nesta haar verhaal, maar bijvoorbeeld die van Elain.


Waardering: 4 uit 5.

Ik geef dit boek 4 sterren omdat het weer een prachtig magisch verhaal was, waar ik weer helemaal door werd opgeslokt.

Auteur: Sarah J. Maas

Uitgeverij: Van Goor/bestofYA

Genre: Fantasy & Young Adult

Gepubliceerd: februari 2021

Bladzijdes: 648

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s