Lux, Shadows – Jennifer L. Armentrout

Bethany leidt het leven van een heel normaal Amerikaanse meisje en dat wil ze graag zo houden. Maar als Dawson op haar school verschijnt, vindt ze het ineens niet meer zo erg om alles op z’n kop te zetten. Wie had ooit gedacht dat er zulke knappe jongens rondliepen in West Virginia? Nou is dat ook niet waar Dawson vandaan komt. Dawson is… niet van deze wereld. En net zomin als Bethany had verwacht dat ze ooit op haar school een jongen als hij zou ontmoeten, had hij verwacht dat hij op aarde zo hard voor een meisje zou vallen. Toch is dat precies wat er gebeurt.

Shadows recensie

Ik ben echt helemaal verslaafd aan de Lux serie. Ik heb deel 1 tot en met 5 helemaal verslonden en was zelfs verdrietig toen het verhaal was afgelopen. Gelukkig wachtte er nog een Prequel op mij om gelezen te worden. Toch stelde ik het steeds uit om deze prequel, Shadows, te gaan lezen. Ik was zo dol op het verhaal van Daemon en Katy, dat ik eigenlijk niet over anderen wilde lezen. Doordat ik in een leesdip zat, wilde ik een wat dunner boekje lezen. En daarvoor was Shadows perfect…

Wat vond ik ervan?

Ja, ja en nog eens ja. Dit boek heeft echt een enorme toevoeging aan de Lux serie. Ik begreep ineens sommige dingen beter uit de Lux boeken 1 t/m 5. Dingen vielen echt op zijn plaats. En natuurlijk was het fantastisch om eindelijk Bethany en Daswon hun verhaal te lezen! Het was zo heerlijk romantisch. Maar daar blijven ook al mijn positieve woorden bij…

Ik vond het ten eerste wat vervelend dat het boek niet vanuit de ik-vorm was geschreven maar vanuit de derde persoon. Het was voor mij soms niet helemaal duidelijk of Dawson een gedachten had of dat juist Bethany het was. Hierdoor kon ik ook niet een goede band opbouwen met beide karakters. Ik voelde hun liefde niet, hun pijn niet etc. Daarnaast vond ik het verhaal wat saai… Het was echt super romantisch, maar er gebeurde naar mijn idee niet zo veel. Ik had toch wat meer actie verwacht.

Personages

Dawson is echt het tegenovergestelde van zijn broer Daemon. Hij is grappig, aardig en heeft een hart van goud. Het is gewoon niet mogelijk om niet van hem te gaan houden.

Bethany is een lief, zacht meisje dat zich niet zomaar uit het veld laat slaan. Ze gaat voor de mensen van wie ze houdt door het vuur en bij haar kan je al je geheimen met een gerust hart kwijt.

Slot

Alles viel eindelijk op zijn plaats aan het einde van het verhaal. Het was zo ontzettend hartverscheurend, maar goed einde


Waardering: 2.5 uit 5.

Dit verhaal had echt een toevoeging op de Lux serie en was zeker ook romantisch, maar het verhaal zelf vond ik een beetje saai… er gebeurde te weinig. Daarnaast kon ik niet echt een connectie maken met Dawson en Bethany, ik kon hun liefde, vreugde maar ook verdriet en angst niet voelen. Daarom geef ik dit boek 2,5 ster.

Auteur: Jennifer L. Armentrout

Uitgeverij: Zomer & Keuning

Genre: YA, Fantasy

Gepubliceerd in: juni 2019

Bladzijdes: 207

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s