Almost Adults – Ali Pantony

The struggle is real but at least they’re all in it together. Ever managed to kill a succulent after just a few days? Got seven reminder letters on the kitchen table because you forgot to pay your council tax? Become a hot mess who’s falling apart because they’ve been broken up with? Mackie, Edele, Alex and Nat are navigating their chaotic and confusing twenties together. They have jobs and pay their own rent (well, most of them) but don’t know how to bleed radiators, defrost a freezer or test the smoke alarms. With break-ups to deal with and major decisions to make, life can get messy especially when they’re still trying to get the hang of this ‘being a grown-up’ thing. Welcome to the joys of being almost adults. 

Almost adults recensie

Dit boek is nergens te vinden in een van de boekenwinkels en ook is het boek geen hype op booktok of bookstagram. Toch kwam ik het boek online een keer tegen terwijl ik eigenlijk opzoek was naar een ander boek. De titel: Almost Adults, sprak mij gelijk aan. Want als 24 jarige voel ik mij nog steeds niet helemaal een echte adult. Iemand op TikTok zei: “slow down, your only 4 years old in the adult world, your basicly a toddler.” Toen ik de flap van het boek las, wist ik het. Ik moet dit boek kopen, want de flap van het boek omschrijft mijn leven.

Wat vond ik ervan?

Sorry?! Maar hoezo is dit boek geen hype???? Wat een fantastisch, hartverwarmend en herkenbaar boek is dit. Ik heb dit echt in een razend tempo uit gelezen. In het boek volg je het leven van vier meiden die in hun twintig zijn: Mackie, Edele, Alex en Nat. Elk hoofdstuk Alle vier hebben verschillende problemen. De ene kan geen baan vinden en moet noodgedwongen nog bij haar moeder wonen, de ander heeft het idee vast te zitten met haar carrière en de ander heeft net een 7 jaar relatie achter de rug etc. Maar één ding verbindt deze verhalen met elkaar en dat is hun vriendschap en de liefde die zij voor elkaar hebben.

“Friends is a word too insubstantial. It is not good enough for the people who rush to your side and hold you up like a delicate piece of china. The people who clean your flat, stock your fridge, pour you wine, cook you dinner. The people who tell you to haul your depressed self to therapy. The people who forgive you so effortlessly for lashing out from hurt. The people who wrap themselves around you in bed so you don’t have to feel the cold expanse of nothing next to you. ‘Friends’ is too weak, too weightless for all of that. Really, I think, this is i. This is the kind of love that makes you whole, that rebuilds you and helps you to gather all of your broken pieces and build them into something new. Something hopeful , strong.” p – 373/374.

Het verhaal is geschreven in een luchtige en humoristische stijl en ik heb vaak genoeg hardop moeten lachen, maar ik zou dit boek niet wegcijferen als een comedy. Er komen namelijk tal serieuze onderwerpen aan bod. Het boek schetst een realistisch beeld van de uitdagingen waar twintigers mee te maken hebben. Ook laat het zien dat het oké is om niet alles al uitgevogeld te hebben. Alle vier de personages zijn ontzettend goed uitgewerkt. Het voelde voor mij alsof ik met alle vier bevriend was geworden en ik voelde mij heel erg betrokken bij ze. Het boek is luchtig maar tegelijkertijd heel betekenisvol.

Personages

Nat (Natasha) haar vriend maakt het plotseling met haar uit na een 7 jaar lange relatie. Nat is haar hart is gebroken en weet niet meer wie ze is zonder Matt. Ze moet ineens leren om op zichzelf te wonen en alles zelf te doen. Maar het allerbelangrijkste is de zoektocht naar zichzelf. – Ik vond Nat een erg sterke persoonlijkheid hebben en ik haar verhaal de leukste van de vier verhalen. Het was zo mooi om te lezen hoe ze weer opkrabbelde nadat Matt haar ineens verliet.

Edele woont nog steeds bij haar moeder samen met haar jongere broertje. Ze heeft geen baan en geen geld. Hoewel ze zegt dat ze opzoek is naar een baan zit ze liever om 15.00 uur in de bar een glas wijn te drinken. Ze wil heel graag maar motivatie heeft ze niet. – Ik hield van Edele. Deze meid is zo ontzettend grappig en probeert van alles het beste te maken. Haar humoristische opmerkingen zijn niet altijd geplaatst, maar dat maakte haar personage alleen maar beter.

Alex raakt in de stress wanneer Nat en Matt uit elkaar gaan. Ze vond hun altijd zo’n sterk koppel en ineens uit het niets is het over. Zijn zij en haar vriend Graig wel zo sterk als ze dacht? – Alex relate ik het meeste mee. Ineens uit het niets ben je de enige die nog een relatie hebt. Is je relatie echt wel zo sterk als je denkt? De onzekerheden die zij voelt begreep ik helemaal.

Mackie wil graag een nieuwe baan. Maar haar nieuwe baan betekent verhuizen buiten de stad zonder haar drie vriendinnen. Ze weet niet of ze sterk genoeg is om zo stap te maken. – Met Mackie had ik het minst. Misschien kwam dat ook omdat haar verhaal niet super interessant was en voor mijn gevoel ook minder aan bod kwam. Toch is ze een hele lieve meid die altijd om haar gezondheid denkt!


Waardering: 5 uit 5.

Een heerlijk, humoristisch en hartverwarmend boek over vriendschap en de struggles van een twintiger

Auteur: Ali Pantony

Uitgeverij: Ebury Press/ Pinguin Books

Genre: Roman, Friendship

Gepubliceerd in: 08 augustus 2019

Bladzijdes: 384

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s