Eerste Leven – Gena Showalter

Processed with VSCO with f2 preset

Iedereen moet kiezen waar hij naar zijn dood heen wil. wordt het Troika of Myriad? De twee rivaliserende rijken bestrijden elkaar op leven en dood, en beide hebben hun zinnen gezet op de zeventienjarige Tenley Lockwood….

Hoewel Tenleys ouders haar al – voor veel geld – aan Myriad hebben beloofd, weigert ze haar handtekening te zetten. Troika en Myriad zetten echter hun beste krachten in om haar over te halen. Twee zéér knappe aantrekkelijke jongen die haar op alle mogelijke – en onmogelijke – manieren proberen te overtuigen. Maar dan mengt zich nóg iemand in de strijd, iemand met heel wat minder goede bedoelingen..

Eerste Leven review

Wij mensen, weten niet waar wij heen gaan als we te komen overlijden. Natuurlijk heeft iedereen een idee of een geloof maar er zeker van zijn dat doen we bijna nooit. Dat ontdekken wij pas wanneer wij echt weg zijn. Misschien zien wij, als we dood zijn, wel gewoon een zwart gat, is er niks meer. Misschien is er toch iets van een hemel of hel natuurlijk. En misschien blijven we wel rondzweven bij onze dierbaren die nog wel leven op de planeet. We weten het niet en zullen het ook nooit weten. Maar in dit boek is dat stukje anders. De mensen in dit boek weten maar al te goed wat er gebeurd na hun Eerste Leven. En dat maakte dit boek zo ontzettend bijzonder….

Voordat ik jullie ga vertellen wat ik er van vond, wil ik een paar dingen uitleggen. Zoals ik net al vertelde weten de personen maar al te goed waar zij heen gaan als ze dood zijn. Hun ‘eerste leven’ is eigenlijk een oefening voor het eeuwige leven die zij gaan beleven in Myriad of Troika. In hun eerste leven moeten de mensen dus ook de keuze maken of ze bij Myriad hun eeuwige leven willen beleven of toch liever bij Troika. Kies je niet? Dan kom je volgens de geruchten in de hel terecht. Troika is de ‘hemel’ van het licht en Myriad juist de ‘hemel’ van het duister.

Wat vond ik ervan?

Als ik eerlijk ben wist ik niet wat ik moest verwachten van dit boek. Ik begreep niet heel veel van de achterkant maar ik kocht het boek vooral vanwege die ontzettend mooie

Processed with VSCO with m5 preset

kaft. Het begint allemaal met dat Tenley in een soort van gevangenis zit waar zij haar op gruwelijke manieren proberen te dwingen om te tekenen voor Myriad. Het begin was voor mij eigenlijk iets te gruwelijk, maar toch las ik door. Ik vond het idee van het boek namelijk reuze interessant. Mijn doorlezen werd uiteindelijk erg beloond en ik kan niks anders zeggen dat dit een erg goed boek is. Er komen zoveel verschillende onderwerpen aanbod zoals; verraad, echte vriendschap, liefde, haat en keuzes maken op leven en dood.

Daarnaast zette dit boek je zelf ook erg aan het denken. Als jij mocht kiezen voor welke hemel zal jij gaan? Voor mijzelf sprekend zou ik bijvoorbeeld heel snel voor Troika kiezen, maar past dit wel echt bij mij? Ik weet dat er altijd een beetje duister in mij schuilt dus zal Myriad dan toch niet beter bij mij passen? Hierdoor begrijp je Tenley haar keuze stress heel goed.

Wat vond ik minder?

Het verhaal was af en toe moeilijk beschreven. Zo nu en dan moest ik een bladzijde helemaal opnieuw lezen om echt te begrijpen wat er nou staat. Hierdoor las je er helaas niet altijd even vlot door heen. Dit is echter mijn enige minpuntje.

De personages

Processed with VSCO with f2 preset

Ik hou van Tenley, ze is zo heerlijk fel persoon die zich niet zomaar uit de weg laat slaan. Ze staat stevig in haar schoen en maakt pas beslissingen als ze er van zeker is. Natuurlijk had ik ook wel wat irritaties bij haar, zoals dat ze niet gewoon kon kiezen tussen Troika en Myriad. Maar dan was het boek ook wel heel snel afgelopen haha. Naast Tenley heb je natuurlijk de twee jongens nog. De ene jongen uit Myriad en de andere uit Troika. De namen wil ik niet verklappen omdat als je ze zelf tegenkomt in het boek gelijk weet van, oh dat is haar mediator. Maar die jongen van Troika die heeft echt mijn hart gestolen en dan niet op een verliefde manier maar op een vriendschappelijke manier. Die van Myriad vind ik niks en zelfs aan het eind van het boek vond ik hem nog niks. Hij liet mij teveel twijfelen en ik wist niet wat zijn echte bedoelingen nou waren.

Het slot

Het slot was erg spannend maar ergens ook wel heel voorspelbaar. Dit was trouwens het enige gedeelte van het hele boek wat voorspelbaar was. Het einde zorgde er wel voor dat ik gelijk het volgende boek Levensbloed heb besteld. Wetend dat dat boek heel anders zal zijn dan Eerste Leven


Auteur: Gena Showalter

9200000071595609

Uitgever: HarperCollins Holland

Taal: Nederlands en Engels

Bladzijdes: 448

Gepubliceerd in: maart 2017

Raiting:

4 sterren

Het is een heerlijk boek om in te verdwijnen en er ligt een heel mooi idee achter, maar omdat het soms toch moeilijk te lezen was geef ik dit boek vier sterren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s