Shopaholic en baby – Sophie Kinsella

2018-05-10 12510238850..jpg

Becky Brandon, geboren Bloomwood, voelt zich super. Ze heeft een nieuwe baan als ‘personal shopper’ bij een warenhuis in Londen. En samen met haar man Luke gaat ze op huizenjacht, want… Becky is zwanger! Sinds ze heeft ontdekt dat winkelen helpt tegen misselijkheid, stijgen haar creditcarduitgaven tot stratosferische hoogten. Of het nu een meisje of een jongen wordt, alles moet perfect in orde zijn, van de design babykleertjes (in roze en blauw) tot de kinderwagen met NASA-technologie. Becky heeft zich nog net op tijd kunnen inschrijven voor een holistische waterbevalling bij de beroemde verloskundige Venetia. Maar als blijkt dat Luke en Venetia elkaar van vroeger kennen, begint Becky’s gelukzalige wereldje in te storten. Ze winkelt voor twee… of zijn er soms drie in haar huwelijk?

Shopaholic en baby review

Ik vond dit boek in een tweedehands winkeltje en ik dacht gelijk die wil ik hebben. Ik heb helaas nog nooit een boek van de serie Shopaholic gelezen, maar ik wist wel dat je het niet in volgorde hoefde te lezen. Daarnaast had ik de film Confessions of a Shopaholic natuurlijk gezien. Deze film is gebaseerd op dat uit de Shopaholic boekenreeks. En aangezien ik de film fantastisch vond, moest ik het boek ook wel leuk vinden toch?…

Wat vond ik ervan ?

Ik heb dit boek diagonaal gelezen. Ik weet niet of je dat gevoel kent, maar je volgt een

2018-05-10 122073162472..jpg

serie of leest een boek, maar er is eigenlijk maar één onderwerp wat je echt interesseert. Dus sla je de helft van de serie of boek over om alleen datgene te zien/lezen wat jij interessant vindt. Dat had ik dus bij dit boek. Ik moest en zal weten wat er ging gebeuren tussen haar man en die Venetia. Sophie Kinsella heeft namelijk zo’n goede schrijfstijl dat jezelf achterdochtig en jaloers begint te worden.. Ik vond het dus ook echt een heerlijk boek en ik werd gelijk gepakt door het eerste hoofdstuk, het was zo lekker makkelijk weg te lezen, dat ik daar zelf helemaal vrolijk van werd. Maar toch ging het diagonaal lezen, dat betekent bij mij snel over de bladzijdes heen speuren en alleen datgene lezen wat mij interesseerde. Achteraf vond ik het heel jammer dat ik zo had gelezen.

Wat vond ik minder?

Eigenlijk heeft dit boek mij de hele tijd bezig gehouden en ik heb het dan ook in twee dagen uitgelezen. Wat ik misschien jammer vond aan dit boek was dat er soms iets teveel details werd verteld. Maar dit kwam meer omdat ik gewoon wilde weten hoe het verder ging, en mij die kleine details dus niet zo interesseerden

De personages

2018-05-10 121625087240..jpg

Ik hou van Becky (Rebecca), hoe heerlijk nuchter, spontaan en shopverslaafde ze is. Ze maakte mij gewoon helemaal vrolijk. Luke vond ik echt de perfecte man, zo lief, grappig en aardig. Maar of die ook betrouwbaar was en geen vreemdgaande man, daar kom je achter als je het boek leest. Ik had echt een hekel aan de verloskundige Venetia ze was zo ontzettend neerbuigend naar Becky toe en deed zelf alsof ze geweldig was. Aan dat soort mensen heb ik in het echte leven al een hekel aan, laat staan in een boek.

Het slot

Het boek eindigde zoals je dat kon verwachten. Ik was ook zeer blij dat het boek zo eindigde. Achteraf gezien baal ik heel erg dat ik het boek diagonaal heb gelezen. Binnenkort ben ik van plan om het boek opnieuw te lezen en dan helemaal! Daarbij wil ik alle boeken van de serie shopaholic gaan lezen.


Auteur: Sophie Kinsella

baby

Uitgeverij: The House of Books

Gepubliceerd: 2007

Taal: Nederlands

Bladzijdes: 336

Raiting:

5 sterren

Ik geef dit boek 5 sterren omdat het een heerlijk boek was om te lezen, het was lekker nuchter, grappig en herkenbaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s