Status O.K. – Mariëtte Middelbeek

WhatsApp Image 2018-11-29 at 14.08.41 (1)Femke van Wetering heeft maar één missie: arts worden. Ze staat aan het begin van haar tweede jaar coschappen en werkt dag en nacht om haar doel te bereiken: de beste chirurg van Nederland zijn. Voor een sociaal leven, laat staan mannen , heeft ze geen tijd. Maar dan zet een onverwachte gebeurtenis haar hele leven op z’n kop. Femke realiseert zich dat patiënten niet alleen onder groene lakens liggen, maar ook mensen zijn, met emoties en gevoelens. En staat Femke nu wel open voor de liefde?

Status O.K. recensie 

Ik ben dol op ziekenhuis series, echt dol. Toen Greys Anatomy op Ziggo stond sprong ik echt een gat in de lucht. Maar ik had nog nooit een ‘dokters’boek gelezen. Ik was zeer benieuwd of ik dat ook zo leuk zou vinden als alle tv series die ik tot nu toe heb gekeken. Toen ik in de bieb was en rond keek bij de afgeschreven boeken, vond ik dit boek. Het leek mij een zeer leuk boek en ik kreeg eindelijk de kans om een ziekenhuis boek te lezen. Maar of ik het nou net zo leuk vond als alle series…

Wat vond ik leuk? 

Het begin was gelijk ontzettend open waardoor je het gevoel hebt dat je helemaal één WhatsApp Image 2018-11-29 at 14.09.10kan worden met de hoofdpersonage. De manier waarop het is geschreven was ook een aparte maar leuke manier, namelijk in de vorm van een dagboek met datums en tijden erbij. Hierdoor sprong je soms van tijd naar tijd wat erg fijn was. Daarnaast is dit echt een feel good boek, precies wat je nodig hebt als je je even down voelt. Er zat veel humor in, genoeg liefde, eigenwijsheid en natuurlijk de nodige drama.

En op de vraag of ik ziekenhuis boeken net zo leuk vind als ziekenhuis tv series is het antwoord; ja!

Wat vond ik minder? 

Het was erg langdradig waardoor ik soms het gevoel had dat er maar geen einde aan kwam. Daarnaast werd er teveel focus gelegd op het ziekenhuis verhaal, met heel veel medische termen. Ik begrijp dat dit erbij hoort maar hierdoor vond ik het soms saai.

Personages 

WhatsApp Image 2018-11-29 at 14.08.41Zoals ik zonet ook al vertelde voelde ik mij gelijk één met de hoofdpersonage Femke. Ze wist precies wat ze wou, ging echt haar dromen achterna en was een tikkeltje arrogant. Ik vond het fijn dat ik vanuit haar dagboek kon lezen en haar hele proces tot dokter mocht mee maken.

Ik ga niks vertellen over de andere personages omdat ik dan veel te veel verklap. Dat zou ik zonde vinden.

Het slot

Ik vond het einde nog al langdradig, de schrijfster mocht wat mij betreft na bladzijde 280 wel stoppen. Hierdoor heb ik niet echt kunnen genieten van het einde, hoewel het wel een prima einde is.


Auteur: Mariëtte Middelbeek

Uitgeverij: Marmer9200000026145567.jpg

Gepubliceerd in: November 2010

Taal: Nederlands

Bladzijdes: 316

Rating: 3 sterren

Ik geef dit boek 3 hartjes omdat het een heerlijke Cicklit is maar wel een beetje langdradig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s