After, Hij hoort bij jou – Anna Todd

WhatsApp Image 2019-07-09 at 16.13.10Net wanneer Tessa de belangrijkste beslissing van haar leven neemt, verandert alles. Onthullingen over Hardin zetten al haar zekerheden op losse schroeven en brengen hun zwaar bevochten toekomstplannen ineens weer buiten bereik. Niet en niemand is zoals Tessa dacht. Niet haar vrienden. Niet haar familie. En Hardin, de enige persoon op wie ze dacht te kunnen bouwen, toon geen enkel begrip voor Tessa als hij erachter komt dat ook zij geheimen verborgen heeft gehouden. Voor Tessa is deze vicieuze cirkel van jaloezie, onvoorspelbare woede en vergeving uitputtend. Ze heeft nog nooit zulke intense gevoelens voor iemand gehad – maar is het al die drama’s waard? En als Tessa nu haart hart volgt…. is het dan definitief voorbij? 

Hij hoort bij jou recensie

Nadat ik deel 1 & deel 2 van de boekenserie After achter elkaar aan had gelezen, was ik even klaar met deze serie. Hoewel ik deel twee redelijk leuk vond, vond ik het te langdradig worden doordat ik de boeken zo snel achter elkaar had gelezen. Inmiddels is het een maand geleden dat ik iets van After heb gelezen, en ik dacht dat ik er nu wel klaar voor was om de serie verder te gaan lezen en te beginnen aan deel drie. Na het lezen van deel drie ben ik echter teleurgesteld geworden in deze serie…

Wat vond ik leuk? 

Ondanks dat ik teleurgesteld ben in dit boek (bij “wat vond ik minder” leg ik uit waarom) vloog ik echt letterlijk door het boek heen. Anna Todd heeft zo’n fijne schrijfstijl dat je je zonder enige moeite kan inleven in de wereld van Tessa en Hardin. Het einde van deel WhatsApp Image 2019-07-09 at 16.13.09 (1)twee was zeer verrassend en ook erg spannend, hierdoor bleef je achter met super veel vragen. Gelukkig gaat deel drie gelijk verder waar deel twee was gebleven. Er komen  ook eindelijk eens wat nieuwe onderwerpen aan bod, waardoor het verhaal hier en daar toch een andere wending heeft gekregen en niet alles meer draait om de relatie tussen Tessa en Hardin. Daarnaast was er – zoals gewoonlijk – ook weer sprake van de nodige drama in dit boek, en laat ik daar nou heel erg van houden. Ook levert de haat liefde relatie tussen Hardin en Tessa voor de nodige kriebels bij mij.

Wat vond ik minder? 

Hierboven klink ik best wel enthousiast over het boek – en dat was ik ook in zekere mate – maar toch was en ben ik ergens teleurgesteld in het boek. Dit komt omdat ik het gevoel heb dat ik voor de derde keer hetzelfde verhaal lees. Hoewel er hier en daar wat nieuwe onderwerpen aan bod zijn gekomen, is de hoofdlijn van het verhaal constant hetzelfde als de vorige boeken. Dit maakt het zo nu en dan saai. De vicieuze cirkel die ook op de achterkant van het boek wordt beschreven blijft maar bestaan waardoor het boek ook zeer voorspelbaar is. Wat ik tot nu toe van deel twee en drie vind is dat het begin en het einde altijd zeer boeiend leuk en spannend is. Maar het middenstuk heel erg van hetzelfde is en daardoor wat achter blijft.

Personages

WhatsApp Image 2019-07-09 at 16.13.09Tessa zie je steeds meer veranderen in een zelfstandige vrouw, hoewel ze eerst erg afhankelijk was van Hardin, durft ze ondanks zijn bezwaren steeds meer haar eigen weg te gaan.

Ook Hardin zie je steeds meer veranderen, hij wilt kostte wat het kost Tessa niet kwijtraken en probeert hierdoor met grote moeite zijn opvliegende gedrag te bedwingen.

 

Het slot

Zoals ik al noemde is het begin en het einde van het boek altijd het boeiendste van het hele boek, ook nu weer. Het slot was dan ook echt weer mind-blowing, ook al zag ik het al een beetje aankomen. Maar ondanks het spannende einde, twijfel ik of ik het laatste deel ga lezen…


Auteur: Anna Todd

Uitgeverij: Boekerij

Gepubliceerd in: juli 20159200000040681479

Taal: Nederlands

Bladzijdes: 665

Rating: 2 sterren

Ik geef dit boek twee hartjes omdat ik het begin en einde van het boek erg leuk en spannend vond, maar het middenstuk was heel erg van hetzelfde waardoor het boek wat saai werd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s