Het meisje met alle gaven – M.R. Carey

WhatsApp Image 2019-07-22 at 16.08.39 (2)Niet elke gaven is een zegen…

Elke ochtend wacht Melanie in haar cel tot ze wordt opgehaald en naar het klaslokaal wordt gebracht. Als ze aan de beurt is, houdt Sergeant haar onder schot terwijl twee van zijn mannen haar in de rolstoel vastgespen. Ze vinden haar niet aardig, denkt ze. Ze grapt dat ze niet zal bijten. Maar niemand lacht. 

Het meisje met alle gaven recensie

Dit boek lag tussen de thrillers op het Boekenfestijn en het enige wat ik kon denken was wat doet zo’n boek met zo’n mysterieuze titel tussen de thrillers? Ik ging er namelijk een beetje van uit – door de titel –  dat dit een fantasy boek zou zijn. Van de tekst op de achterflap werd ik namelijk niet wijzer en van het kleine stukje wat binnen in het boek staat geschreven ook niet. Toch besloot ik om het boek mee te nemen, want het was zo lekker mysterieus dat ik hem niet kon laten liggen…

Wat vond ik leuk? 

Het verhaal begint allemaal met een 10 jarige meisje genaamd Melanie. Zoals beschreven op de achterflap wordt ze elke ochtend in haar cel opgehaald. Maar waarom? Door wie? En wat voor gaven heeft Melanie?? Dit soort vragen kwamen bij mij naar boven toen ik het boek las. Telkens als er een van de vragen werd beantwoord of WhatsApp Image 2019-07-22 at 16.08.39 (1)iets een beetje duidelijk begon te worden, kwam er wel weer een nieuwe vraag naar boven. Hierdoor had het boek mij van begin tot en met het einde in zijn greep. Doordat het boek constant mysterieus blijft wekt dat alleen maar meer nieuwsgierigheid op. Na mate je verder komt in het boek worden er eindelijk meer dingen duidelijker.  Toen alles een beetje duidelijker werd snapte ik pas waarom dit boek als genre thriller heeft. Het is zo’n ontzettend bijzonder, spannend en duister verhaal. Het was zelfs zo duister dat ik dankbaar was dat ik niet in die wereld leefde. Daarnaast vond ik verhaal heel origineel. Hoewel er meerdere boeken over dit onderwerp zijn geschreven – sorry ik ga niet spoilen waar het verhaal nou over gaat – is dit op een hele andere bijzondere manier geschreven. Het leest snel weg en het is ook fijn dat er vanuit een derde persoon wordt geschreven, waardoor je precies weet wie wat doet en wie wat denkt.

Wat vond ik minder? 

1 van de personages is een onderzoeker en die gebruikt erg veel moeilijke woorden en doet erg veel moeilijke handelingen waardoor ik snel de kluts kwijt ben en niet helemaal meer begrijp waar het nou over gaat. Daarnaast wordt er – zoals net al verteld – geschreven vanuit derde persoon en dat is erg prettig maar soms ook verwarrend. Als ik niet mijn volledige concentratie erbij had,  kwam het soms voor dat ik niet meer in de gaten had wie wat nou zei of deed.

Personages 

WhatsApp Image 2019-07-22 at 16.08.39Melanie is een heel slim kind voor iemand van 10 jaar. Daarnaast heeft ze een hart van goud en heeft ze met iedereen het beste beentje voor. Toch merkt ze dat ze anders is dan de mensen om haar heen en dat is iets wat haar erg dwars zit.

Over de andere personages kan ik eigenlijk alleen maar zeggen dat ze stuk voor stuk bijzondere mensen zijn, die allemaal datgene deden waarvan zij dachten dat dat het beste was.

Het slot

Wat een ontzettend bijzonder en mooi einde. Ik had niet verwacht dat het zo zou eindigen maar ik ben blij dat het zo is gegaan. En  wat ik nog het allerleukste vind is dat er een verfilming is gemaakt van dit boek, die ook nog eens op Netflix staat! Die ga ik dus heel snel kijken en hopelijk komt de film een beetje overheen met het boek.


Auteur:  M.R. Carey

Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers

Genre: Thriller9200000036035137

Gepubliceerd in: maart 2015

Taal: Nederlands

Bladzijdes: 432

Rating: 4 sterren

Ik geef dit boek 4 hartjes omdat het een zeer mooi, bijzonder maar ook duister boek is. Hier en daar was ik echter even verward doordat er teveel informatie in één keer op je afkwam. Vandaar de 4 hartjes i.p.v. 5.

 

*coverfoto van Bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s