De Godinnenwraak – Aimée Carter

WhatsApp Image 2019-07-29 at 13.20.01 (1)Wat als onsterfelijkheid niet voor eeuwig is?

Kate heeft als enig meisje de Godinnentest doorstaan, waarna ze door de goden onsterfelijk is gemaakt. Nu is ze er helemaal klaar voor om zich bij Henry, de machtige koning van de onderwereld te voegen. Helaas is het leven samen met Henry in zijn paleis niet helemaal wat ze ze ervan had verwacht. Hij heeft haar zelfs nog niet één keer gekust sinds ze terug is uit de bovenwereld! Houdt hij eigenlijk wel van haar? 
Dan wordt Henry het slachtoffer van Calliopes wraakzucht en wordt hij door haar toedoen ontvoerd door het enige wezen dat machtig genoeg is om hem te doden: Kronos, de koning van de Titanen.
Terwijl de andere goden zich opmaken voor een strijd die het einde van alles kan betekenen, gaat Kate op zoek naar de Tartarus om Henry te redden. Al snel beseft ze dat ze het niet in haar eentje kan en dat ze hulp nodig heeft. Hulp van van de enige vrouw die ze nooit had willen ontmoeten: Persephone, Henry’s grote liefde…

De Godinnenwraak recensie

Toen ik het eerste deel las van deze trilogie – de godinnentest – was ik opslag verliefd op de serie. Ik vond het eerste deel een fijn geschreven boek en het had een zeer interessant verhaal met een leuke plottwist. Toch deed ik er lang over voordat ik aan deel twee, De godinnenwraak  begon. Dit kwam omdat tot nu toe bij trilogieën ik deel twee altijd het minste of saaiste deel vond. Maar ooit moest ik er eens aan geloven en ik had stiekem ook wel erg veel zin om te lezen hoe het verhaal verder zou gaan. Dus pakte ik deel twee erbij en had ik die binnen een dag uit….

Wat vond ik ervan? 

Wat een verhaal! Dit was de allereerste keer dat ik deel twee van een trilogie leuker vond dan het eerste deel. Het begon al met een hele goede proloog waardoor ik gelijk weer besefte wat voor fijne schrijfstijl deze schrijver had, daarnaast werd mijn interesse voor de rest van het verhaal ook gelijk gewekt. Vaak vind ik dat bij het tweede deel van een WhatsApp Image 2019-07-29 at 13.20.02trilogie veel herhaling is van deel één en dat de echte actie pas halverwege het boek komt. Maar bij dit boek val je echt gelijk met de neus in de boter en begint de actie al bij hoofdstuk twee, heerlijk! Ik vloog letterlijk door de pagina’s heen en ik kon niet meer stoppen. Ik krijg het normaal gesproken nooit voor elkaar om een boek in 1 dag uit te lezen, maar bij dit boek had ik daar totaal geen problemen mee. Het was gewoon te verslavend.

Wat ik erg prettig vond was dat dit verhaal een hele andere setting had dan het vorige boek. Dit keer werden we niet mee terug genomen naar Eden maar naar de onderwereld, dat in kleuren en geuren werd omschreven. Ik had vaak het gevoel dat ik zelf in de onderwereld was i.p.v. Kate. Daarnaast vond ik het fijn dat er vanuit de ik vorm werd geschreven maar dat door de nieuwe gave van Kate (ze kon zien wat andere mensen zeiden en deden terwijl ze niet eens in dezelfde kamer was) soms ook door de ogen van Henry kon kijken.

Wat vond ik minder? 

Niks, nada, nopes. Ik vond het verhaal simpelweg fantastisch. Ja wat ik minder vond was dat ik hoofdpijn van al dat lezen kreeg, maar dat stopte mij niet om verder te gaan lezen.

Personages

WhatsApp Image 2019-07-29 at 13.20.01Kate was in mijn ogen wel veranderd. Hoewel ik haar eerst als een stoer meisje voor ogen had, had ik haar nu als afhankelijk meisje voor ogen. Hoewel ze natuurlijk wel dat stoere nog over zichzelf heen had, wou ze zo graag bevestiging dat ze soms te wanhopig en afhankelijk overkwam.

Henry vond ik in dit boek echt een lul. Maar dat maakte hem ook weer zo ontzettend leuk. Hij was zo heerlijk afstandelijk en onbereikbaar waardoor ik een kleine crush op hem kreeg.

Ava en James, de beste vrienden van Kate, hadden echt een hart van goud en stonden altijd klaar voor Kate ondanks dat ze soms onredelijk was.

Slot

Ohmy god dat slot! Dat kan toch niet. Je kan toch niet een lezer zo achterlaten?! Gelukkig 9200000026730350heb ik deel 3 al in mijn kast staan en kan ik niet wachten tot ik die mag lezen. Eerst even aan mijn eigen regel houden en een ander boek tussendoor lezen…:(

 


Auteur: Aimée Carter

Uitgeverij: HarperCollins YoungAdult

Gepubliceerd in: augustus 2015

Genre: YoungAdult, Fantasy 9200000047421989

Bladzijdes: 320

Taal: Nederlands

Rating: 5 sterren

Ik geef dit boek 5 hartjes omdat het een spannend, goed geschreven en bijzonder verhaal is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s