Truth or Dance – Chinouk Thijssen

Hoe ver ga jij voor je danscarrière?

WhatsApp Image 2019-08-05 at 16.27.14Truth or Dance. Zo heet de groepschat waar ballerina’s Inda, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden denken dat het een schoolproject is, waarbij ze door opdrachten uit te voeren kans maken op de hoofdrol in de eindvoorstelling van het conservatorium. Maar de opdrachten van Truth of Dance zijn bizar en soms zelfs ronduit gevaarlijk. De vriendinnen willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid om daarvoor hun vriendschap op het spel te zetten? En misschien zelfs over lijken te gaan?

Truth or Dance recensie

Op elke website waar ook maar iets over boeken staat, kwam ik dit boek tegen. Dat vond ik ook meer dan logisch want oh my god die titel én die kaft! Je moet dit boek gewoon in je boekenkast hebben, puur voor de sier alleen al. Daarnaast is dit een boek van Nederlandse bodem en dat trekt mij ook altijd. Dus toen ik dit boek zag staan in een Van der Velde winkels moest en zal ik hem hebben…

Wat vond ik leuk? 

Het verhaal begon met een ontzettend spannende proloog dat een klein beetje beeld gaf van de toekomst. Doordat de schrijver dit had gedaan, had zij gelijk mijn aandacht getrokken. Jammer genoeg bleef die aandacht niet al te lang hangen. Het begin van het verhaal WhatsApp Image 2019-08-05 at 16.27.14 (1)pakte mij namelijk niet echt. Ik was wel zeer benieuwd waar het verhaal heen zou gaan en je voelde duidelijk dat er wat gebeuren stond, maar pas vanaf bladzijde 150 vond ik het echt interessant worden. Doordat de actie wat langer uitbleef leerde je echter wel de personages en de balletwereld heel goed kennen. De eerste 2 pagina’s waren dan ook handgeschreven notities die uitleggen wat welke dans term betekent, zeer interessant.

Toen eenmaal de actie was begonnen vond ik het echt een heel spannend en leuk boek. Je voelde gewoon aan alles dat dit alleen maar mis kon gaan! Je nieuwsgierigheid die bleef maar opwellen omdat je moest en zal weten wie die sms’jes verstuurden. Daarnaast heeft deze schrijver een zeer prettige schrijfstijl, waardoor je letterlijk door het boek heen vliegt.

Wat vond ik minder?

De flaptekst van het boek trok mij zo erg aan en het klonk zo spannend in mijn oren dat ik dit boek gelijk wou gaan lezen. Maar eerlijk gezegd vond ik dat de flaptekst het boek spannender maakte dan dat het is.

Personages

WhatsApp Image 2019-08-05 at 16.27.15.jpegJe leest dit boek vanuit India. Zij is één van de ballerina’s die in de groepsschat Truth or Dance. Ik vond India een lieve meid die een duidelijk doel voor ogen had. Doordat ze dit doel voor ogen had kon ze echter wel een beetje egoïstisch zijn.

Nikki,  Lisa en Zoë zijn de vriendinnen van India en zij hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen. Iedereen heeft hele andere karaktereigenschappen maar doordat zij hetzelfde doel voor ogen hebben, klikt het heel goed tussen de meiden. Wel gunt de één de ander wat meer.

Slot

Doordat ik wist dat dit een trilogie was, was ik niet verbaast over het feit dat het eindigde met een open einde. Het was echt een super spannend eind en ik kan niet wachten om deel twee – break a leg –  te gaan lezen!


Auteur: Chinouk Thijssen

Uitgeverij: Clavis ( Young Adult)

Genre:  Thriller/ Young Adult9200000095471174

Gepubliceerd in: oktober 2018

Taal: Nederlands

Bladzijdes: 285

Rating: 3 sterren.5

Ik geef dit boek 3,5 hartjes omdat het een zeer spannend en boeiend boek is, maar mijn aandacht niet telkens wist te pakken of vast te houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s