Deel 3: Het Godinnenoffer – Aimée Carter

WhatsApp Image 2019-08-26 at 15.09.26 (2)Sommige keuzes zijn onmogelijk te maken…..

Kate is eindelijk koningin van de onderwereld, naast Henry op wie ze nog steeds stapelverliefd is. Maar lang duurt haar geluk niet. Na het verraad van Ava wordt ze door de jaloerse godin Calliope ontvoerd en negen maanden gevangen gehouden. Calliope heeft het op haar ongeboren kind voorzien en Kate staat machteloos…

Dan bemoeit Kronos zelf zich ermee en plaatst haar voor een verschrikkelijk dilemma. Als Kate zijn geliefde wordt, mag ze haar zoontje houden, maar zal hij evengoed de hele raad, inclusief Henry, ombrengen. Weigert ze, dan zal Kronos álles vernietigen: mensen én goden. 

Met het lot van de wereld in haar hand moet Kate een manier zien te vinden om Kronos te weerstaan. Zelfs als ze daarvoor de hoogste prijs moet betalen… Leven of liefde? Henry of hun kind? Kate moet kiezen…

Het Godinnenoffer recensie

Eindelijk mocht ik van mijzelf het laatste deel van deze oh zo goede trilogie: de Godinnentest, gaan lezen. Ik heb denk ik ongeveer een maand gewacht tussen het tweede en derde deel. Ik had zolang gewacht omdat ik het boek perse mee wou op vakantie. Hoewel mijn nieuwsgierigheid het vaak bijna won van mijn geduld wist ik het toch vol te houden. Ik wou zo graag weten hoe het verhaal verder zou gaan en hoe het zou aflopen. Eenmaal op vakantie kon ik eindelijk gaan beginnen, en ik werd weer heel erg verrast….

Wat vond ik leuk?

Aimée Carter weet mij keer op keer weer te verrassen. Elk deel van dit boek heeft een totaal andere setting en een totaal ander verhaal, zo ook weer het laatste deel het Godinnenoffer. Waarbij de meeste trillogies één onderwerp als hoofdonderwerp hebben, zorgt Aimée Carter ervoor dat elk deel een nieuw hoofdonderwerp heeft. Hierdoor worden de boekenWhatsApp Image 2019-08-26 at 15.09.26 (1) niet saai of vallen ze niet constant in de herhaling. Dit keer was het hoofdonderwerp natuurlijk het kindje! Kate staat voor een onmogelijke keuze en elke keer wanneer ik denk te weten wat Kate gaat doen, gaat het verhaal weer een hele andere kant op. Hierdoor blijft de spanning er goed inzitten. Naast het hoofdonderwerp zijn er natuurlijk ook veel deelonderwerpen zoals: Kronos, Henry, Ava etc. Waar je denkt dat het een langdradig onderwerp gaat worden, weet Aimée Carter precies hoelang ze in moet gaan op een onderwerp, waardoor het perfect is.

Daarnaast ga je gewoon echt als een speer door dit boek. Doordat het makkelijk maar wel uitgebreid beschreven is lees je er snel en moeiteloos door heen.

Wat vond ik minder?

WhatsApp Image 2019-08-26 at 15.09.26Het heeft niks te maken met het verhaal maar met de kwaliteit van het boek. De kwaliteit van het boek vond ik namelijk erg slecht. Zowel bij het tweede als derde deel is bij mij de lijm losgelaten waardoor de helft van het boek nu los zit. Zo ontzettend zonde! Over het verhaal zelf heb ik echter geen kritiekpunt.

Personages

Kronos heeft in dit boek een grotere rol dan in het vorige boek. Je leert hem hierdoor beter kennen en misschien zelfs een beetje te begrijpen?!

Kate is in dit verhaal ook weer helemaal veranderd, ze is nu een moeder! Haar moedergevoelens zorgen ervoor dat ze extra hard wil vechten maar ze is er tegelijkertijd ook zwakker door geworden. Constant begint ze te huilen en elke keer dat ze dat doet mis ik de Kate van het eerste verhaal. De stoere meid die zich niet zomaar liet kennen.

Hoewel ik Henry in het vorige boek nog een grote eikel vond (hoewel ik wel een crush op hem had) was die in dit boek echt de prins op het witte paard.

Slot

Ik wist dat er uiteindelijk een einde zou komen aan deze fantastische serie. Het was een spetterend, mooi, bijzonder maar ook een verdrietig einde. Daarnaast dacht ik een heel klein beetje een open einde te lezen….


Auteur: Aimée Carter

Uitgeverij: HarperCollins Young Adult

Gepubliceerd in: augustus 20149200000026730350

Genre: Youngadult, Fantasy

Taal: Nederlands

Bladzijdes: 319

Rating: 5 sterren

Ik geef dit boek 5 hartjes omdat dit deel weer compleet ander verhaal was dan de andere delen van de trilogie en daarnaast was het simpelweg gewoon een heel goed boek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s