Vrij Spel – Linda Jansma

WhatsApp Image 2019-09-03 at 14.07.28.jpegOp een mistige ochtend in oktober schiet de vader van Emma, politieagent Nick Overmars, een zeventienjarige jongen dood. Volgens Nick was het noodweer, maar dan blijkt dat hij ook een andere, heel persoonlijke reden had om de jongen iets aan te doen. Al snel merkt Emma de impact van de schietpartij op haar leven. De vrienden van de jongen willen wraak en Emma is hun doelwit…

Vrij spel recensie

Heel eerlijk, ik heb nooit echt wat gehad met thrillers. Ik denk dat ik er te ongeduldig voor ben. Dat ik perse gelijk moet weten wie wat heeft gedaan en waarom. Ik wil niet wachten totdat alle puzzelstukjes in elkaar vallen voordat je eindelijk eens snapt waarom. Toch stond het boek Vrij Spel al langere tijd bij mij in de kast. Ik was echt in zo’n mood dat ik geen enkel boek dat in mijn kast stond leuk vond, dus pakte ik maar eens voor de verandering Vrij Spel erbij…

Wat vond ik leuk? 

Het verhaal begon met het deel waarin Nick Overmars de zeventienjarige jongen doodschoot, je kon dit deel dan ook vanuit Nick lezen. het eerste wat ik toen dacht was ah nee hé gaan we weer vanuit een politieagent lezen, dat vind ik namelijk de allerergste thrillers. Gelukkig wist Linda Jansma mij te verrassen door het verhaal juist niet vanuit de politieagent WhatsApp Image 2019-09-03 at 14.07.29te vertellen maar vanuit verschillende personages. Zo kon je lezen vanuit: Gwen de moeder van Emma, Luc de pastoor, Ozzie de ganglid en natuurlijk vanuit Emma. Door dit te doen krijg je ieder kant van zijn verhaal te lezen en word je op die manier meegesleept in het boek. Vanaf het begin tot het eind was het boek ontzettend spannend, gruwelijk en erg geloofwaardig geschreven. Dit zal zo iemand in het dagelijkse leven kunnen overkomen, dat maakte het nog enger. Bij elk nieuw hoofdstuk staat er een datum bij, dit omdat het verhaal soms sprongen maakt naar het verleden. Dat gebeurde voornamelijk als je vanuit Emma las. Door de tijdsprongen kwamen langzaam aan alle puzzelstukjes bij elkaar. Daarnaast was de schrijfstijl erg prettig waardoor ik er vlot door heen las. 

Wat vond ik minder? 

Ik vond het super jammer dat we niet zoveel vanuit Emma konden lezen, uiteindelijk was Gwen degene vanuit wie je het meest las. Daarnaast vond ik het soms irritant dat er – bijna – per hoofdstuk werd geswitcht van de persoon vanuit wie je las.

Personages

WhatsApp Image 2019-09-03 at 14.07.28 (1)Emma is een 17 jarige meid die echt iets afschuwelijks heeft meegemaakt. Als je vanuit haar leest voel je de pijn en angst die ze van het trauma heeft overgehouden, toch vind ik haar heel sterk.

Gwen is de moeder van Emma en Jari. Ze is een sterke vrouw die ondanks alles haar gezin bij elkaar weet te houden.

Luc de pastoor vond ik maar een vreemde maar vooral laffe man. Zijn verhaallijn vond ik dan ook weinig aan.

Ozzie zat in de gang waarvan de zeventienjarige jongen was doodgeschoten. Hoewel hij stoere praatjes had en ook niet snel bang was te maken, kreeg ik al snel de indruk dat hij toch ergens een hartje van goud had.

Slot

Zoals ik in het begin al zei: dit boek is vanaf begin tot einde spannend. In het einde gebeurde er weer zoveel – gruwelijke – dingen, dat ik het boek niet kon wegleggen. Ik heb zelfs een traantje weggepinkt!


Auteur: Linda Jansma

Uitgeverij:  De Crime Compagnie

Gepubliceerd in: oktober 20159200000047934437.jpg

Genre: Thriller

Bladzijdes: 400

Taal: Nederlands

Rating: 3 sterren

Linda Jansma heeft mij er van weten te overtuigen dat thrillers toch best leuk kunnen zijn. Ik geef dit boek 3 hartjes omdat het erg spannend is maar ik het jammer vond dat we weinig vanuit Emma konden lezen, en dat er te vaak werd geswitcht vanuit het personage waaruit je las.

*uitgelichte afbeelding van bol.com

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s