Twilight Eclips – Stephanie Meyer

WhatsApp Image 2019-09-18 at 12.48.21 (2)Bella?’ Achter me hoorde ik Edwards zachte stem. Hij trok me meteen in zijn armen en kuste me opnieuw. Deze kus maakte me bang. Er zat teveel spanning in, zijn lippen drukten vurig tegen de mijne – alsof hij bang was dat we nog maar weinig tijd hadden. 

Seattle wordt geplaagd door een serie mysterieuze moorden. Vampier Victoria zint nog steeds op wraak. Ze lijkt niet te stoppen.  Bella is in groot gevaar. Daarnaast kampt Bella met een levensgroot dilemma. Ze moet kiezen tussen haar liefde voor Edward en haar vriendschap met Jacob. Ze moet kiezen tussen haar liefde voor Edward en haar vriendschap met Jacob. Door deze beslissing dreigt de eeuwenlange strijd tussen vampiers en weerwolven weer op te laaien. Na haar eindexamen staat ze voor nóg een keuze, de belangrijkste in haar leven: die voor het leven, of voor de dood. 

Eclips recensie

Toen ik hoorde dat alle Twilight films van Netflix af werden gehaald kon ik echt wel even janken. Toch niet mijn favoriete films, dat kan toch niet! Maar hierdoor had ik wel een goede reden om deel 3 – Eclips – in boek te kopen. Want als ik de film niet kan kijken, dan maar duizend keer de boeken lezen. Jammer genoeg zijn er nog weinig nieuwe Twilight boeken beschikbaar, dus kocht ik er eentje tweedehands. Ondanks de vlekken en de ezelsoortjes was ik super blij dat ik nu eindelijk maar toch deel 3 in mijn  handen had en ik begon als een bezetene het boek te lezen…

Wat vond ik leuk 

Allereerst: OH MY GOD WAT EEN BOEK. 

Ik wilde eigenlijk nooit toegeven dat ik zo’n meisje ben die helemaal in to vampiers en weerwolven en al dat soort dingen is.  Maar toch ga ik maar eens toegeven dat ik dat wel ben. Ik hou zoveel van die vampieren en weerwolven verhalen. Zo heb ik de Vampire Diaries wel 8 keer opnieuw gekeken. En zoals ik hier boven net al heb verteld zijn de Twilight films echt mijn favoriete films. Maar echt oh my god dit boek…. Ik heb er WhatsApp Image 2019-09-18 at 12.48.21 (1)letterlijk geen woorden voor. Hij is zoveel beter dan de film. Doordat er ontzettend veel details inzitten kom je ineens achter zoveel dingen die in de film altijd een beetje vaag zijn gebleven. Zoals de gave van Jasper vond ik nou nooit echt duidelijk in de films, maar in het boek komt dat echt 10 x beter naar voren. Dit deel vond ik ook het beste deel wat ik tot nu toe gelezen heb van de boekenreeks. Zoals jullie in mijn vorige recensie konden lezen was ik ook al helemaal weg van het tweede deel: Nieuwe Maan. Het enige wat ik erg mistte bij het vorige boek was Edward. Nou Edward is nu in alle geuren en kleuren aanwezig. Die vampier geeft mij zo’n enorme feel good feeling.

Doordat je wilt weten welke keuzes Bella gaat maken blijf je constant doorlezen, waardoor je echt als een speer door het boek heen vliegt. Wat ik heel verbazend vond was dat ondanks ik al wist welke keuzes Bella ging maken – door de films – bleef ik toch nieuwsgierig en het een heel klein beetje spannend vinden. Alsof ze in het boek ineens een andere keuze zal gaan maken dan in de films. Dit komt natuurlijk doordat je nu veel meer in Bella’s hoofd kan kijken. Je leest het vanuit haar en weet dus precies wat er in haar hoofd omgaat. Daarnaast is het verhaal uitgebreid geschreven en ontzettend spannend. Doordat het ‘makkelijk’ is geschreven heb je ook weinig moeite om het verhaal voor je te zien.

Wat vond ik minder? 

Niks, nada, nopes. Net als met het boek, Nieuwe Maan, kon ik niks vinden wat mij irriteerde. Ik heb echt heel hard mijn best gedaan, maar nee.

Personages

WhatsApp Image 2019-09-18 at 12.48.21Bella in het boek vind ik fantastisch, Bella in de films vind ik wat minder. Dat vind ik zo ontzettend jammer. Want ondanks dat ik hard mijn best doe om Bella in het boek anders voor te stellen dan Bella in de films, lukt dit niet echt. Ik vind Bella in het boek een sterke, niet snel bange, mooie vrouw. Die ondanks alle pech in haar leven overeind weet te blijven.

Ik wil ook een vampier als vriendje, het lijkt me echt fantastisch. Iemand die je constant beschermt – oké misschien is Edward een beetje over beschermd -. maar waar je je zo ontzettend veilig bij kan voelen ondanks dat er een leger van vampiers achter je aan. Daarnaast is Edward ook gewoon zo ontzettend lief en begripvol. *smelt*

Zoals jullie misschien kunnen raden ben ik best wel heel erg team Edward. Dus het zal jullie dan ook niks verbazen dat ik een beetje een afkeer heb tegenover Jacob. Okay, hij is een goede vriend en hij wil alleen maar het beste voor Bella. Maar man sta Edward en Bella niet zo in de weg.

Het slot

Ik wist natuurlijk al hoe het ging eindigen, maar het blijft een boek! Waardoor je zoveel meer details bij het einde krijgt te lezen dan te zien bij de film. Hééérlijk! Ik kan niet wachten om deel 4, Morgenrood, te gaan lezen! Ik heb net het boek besteld…


Auteur: Stephenie Meyer

Uitgeverij: Van Goor

Gepubliceerd in: juli 2009

Genre: Young Adult/Fantasy/Roman1001004006442091

Taal: Nederlands

Bladzijdes: 472

Rating: 5 sterren

Ik geef dit boek 5 hartjes omdat het een heerlijke mix is van spanning, fantasy, vriendschap en liefde. Daarnaast is het boek zoveel beter dan de films.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s