Het rampzalige verhaal van jou en mij – Jess Rothenberg

WhatsApp Image 2019-09-30 at 20.56.56Sterven aan een gebroken hart is nog maar het begin. Welkom in de eeuwigheid. 

Als Brie wordt gedumpt door Jacob betekent dat het einde van haar wereld. Letterlijk. Alleen is Brie nog niet klaar om onder de zoden te liggen en ze blijft als geest op aarde. Nu ze dood is, komt Brie erachter dat liefde veel ingewikkelder is dan ze ooit had gedacht. In Half Moon Bay begint haar familie uit elkaar te vallen. Haar beste vriendin verbergt een geheim over Jacob en de waarheid achter zijn verraad. En dan is er Patrick, Bries mysterieuze nieuwe gids en collega-Verloren Ziel, die misschien wel de sleutel tot haar eeuwige geluk in handen heeft. 

Het rampzalige verhaal van jou en mij recensie

Eindelijk de herfst is weer aangebroken en dat betekent met een kopje thee, een kleedje en een boek alleen nog maar lezen, lezen en lezen. Toen ik zo door mijn boekenkast heen struinde viel mijn oog op dit boek. Ik had dit boek al een tijdje geleden via de boekenkraam voor een prikkie kunnen kopen, dus het werd eens tijd dat ik het boek ging lezen. Zoals jullie misschien inmiddels al wel weten ben ik dol op romantische/tragische verhalen en laat dit boek nou alle elementen bevatten…

Wat vond ik leuk? 

Een boek heeft mij nog nooit zo vanaf het begin weten te pakken als dit boek. Het verhaal begon zo ontzettend bijzonder/uniek en met zo heerlijk veel sarcasme dat ik binnen enkele seconden helemaal in het boek verdiept was. ondanks dat ik ervan uit ging dat het een verdrietig verhaal zou zijn/worden, heb ik mij in het begin constant kapot gelachen. Door de frisse en sarcastische blik op de dood wist ik gelijk dat dit een heel ander verhaal zou worden dan ik had gedacht. Ik had namelijk gedacht dat dit eenWhatsApp Image 2019-09-30 at 20.56.55 (1) erg tranentrekker verhaal zou worden over de dood, ik had zelfs mijn tissues al klaar liggen. De tranen bleven echter uit (okay misschien zo nu en dan een klein traantje). Doordat het verhaal begint op het moment dat Brie dood is, val je gelijk met je neus in het verhaal. Door middel van de herinneringen van Brie en doordat Brie blijft spoken op aarde vallen de puzzelstukjes van haar dood en haar oude leven langzaam in elkaar. Langzamerhand krijg je dus een beeld van hoe het leven van Brie was geweest. Brie blijft tussen de hemel en aarde reizen en dat geeft een super leuke afwisseling van het verhaal. Het ene moment zwemt ze tussen de koraalriffen en het andere moment  spookt ze rond in haar oude huis en ziet ze hoe alles misgaat. Het boek is ontzettend herkenbaar waardoor je je snel kan verplaatsen in Brie (want wie heeft nou niet eens een gebroken hart gehad?). Het verhaal zelf wordt dus ook vanuit Brie verteld en samen met haar ga je door The 5 stages of grief. Want ook de doden moeten rouwen om hun oude leven en hun dood. Daarnaast eindigt elk hoofdstuk met een ontzettende cliffhanger en zodra je denkt dat je eindelijk door hebt hoe de vork in de steel zit veranderd werkelijk waar ALLES echt ALLES.  één ding is zeker, je verveelt je niet bij dit boek.

Wat vond ik minder? 

Het boek begon erg sarcastisch en grappig en dat vond ik echt fantastisch. Jammer genoeg bleef deze humor niet al te lang aanwezig. Aan de ene kant was dit heel begrijpelijk maar aan de andere kant miste ik zo nu en dan ook de humor.

Personages

WhatsApp Image 2019-09-30 at 20.56.55Brie is ondanks dat ze maar 15 jaar is geworden erg volwassen voor haar leeftijd. Ze wist precies wat ze wou en van wie ze hield (dat denkt ze in elk geval). Ze geeft om de mensen om haar heen en wilt niemand kwetsen. Toch kan ze nogal naïef uit de hoek komen, maarja wat kan je ook verwachten van een meisje van 15?

Patrick is iemand die veel voorkomt in het verhaal en is een soort van Hemel begeleider van Brie. Hij is ontzettend grappig, zorgzaam en ook ontzettend lief. Hij helpt Brie (op een zeer geduldige manier) met het aanpassen aan haar geestelijke leven

Slot

DAT EINDE, dit had ik zo niet aanzien komen! Dit kan toch gewoon niet? Echt wat een heerlijk verrassend en tegelijkertijd hartverscheurend eind.


Auteur: Jess Rothenberg

Uitgeverij: Boekerij

Genre: YoungAdult/Fantasy9200000005539864

Gepubliceerd in: oktober 2012

Bladzijdes: 272

Taal: Nederlands

Rating: 5 sterren

Ik geef dit boek 5 hartjes omdat het een ontzettend uniek en mooi verhaal is waar je jezelf in heel veel aspecten kan herkennen.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s