Een dag in december – Josie Silver

WhatsApp Image 2019-12-20 at 21.41.40Twee mensen. Tien kansen. Een onvergetelijk liefdesverhaal 

Laurie gelooft niet in liefde op het eerste gezicht, tot ze op een decemberdag vanuit de bus oogcontact met een jongen maakt. Onmiddellijk slaat de vonk over. Na diverse pogingen hem op te sporen, geeft ze de hoop voorgoed op. Maar dan staat hij pardoes voor haar neus. Er is alleen één probleempje: hij is de nieuwe vlam van haar huisgenootje Sarah. Vastbesloten om hem te vergeten gaat Laurie verder met haar leven – of zou het lot andere plannen hebben? 

Een dag in december recensie

Ieder jaar rond deze tijd wil ik kerstboeken lezen. Gewoon om alvast in de sfeer te komen. Vorige jaar las ik Let it snow van John Green, Maureen Johnsen en Laura Myracle. Dit jaar las ik het boek alweer, maar dat was dit jaar niet genoeg.  Ik moest perse nog een ander ‘kerst’boek lezen, om helemaal in de sfeer te komen. Samen met 2 andere boekenwurmen ging ik naar de boekenwinkel om opzoek te gaan naar het boek: kerst in het kattencafé.  Maar uiteindelijk ging ik weg met het boek Een dag in december…. (want kom op alleen die kaft al?!)

Wat vond ik leuk? 

Wat een verhaal was dit zeg! Dit had ik echt nooit verwacht nadat ik de flap van de tekst had gelezen. Vanaf het moment dat je 1 bladzijde leest, weet je gewoon dat dit een heerlijke feel good boek gaat zijn. De schrijfstijl van Josie Silver is dan ook erg prettig en gemakkelijk leesbaar.

Je verwacht dat het verhaal alleen in december afspeelt en voornamelijk om de driehoeksverhouding van Sarah, Laurie en de jongen gaat. Niets is echter minder waar. Het verhaal speelt zich af in verschillende maanden en niet elke maand wordtWhatsApp Image 2019-12-24 at 15.25.31 (1) beschreven, hierdoor maak je steeds een kleine tijdsprong. Maar ondanks de tijdsprongen is het een ontzettend goed doorlopend verhaal. Je leest dit verhaal voornamelijk vanuit Laurie en er gaan in totaal 10 jaren voorbij voordat het boek eindigt. doordat je die 10 jaren ‘meereist’ met Laurie komt niet alleen de liefde aanbod in dit boek, maar ook andere thema’s zoals rouw, vriendschap, ruzies, kinderen, jezelf ontdekken etc. Soms kan je vanuit de jongen lezen en dit zorgt ervoor dat je weer een heel ander perspectief krijgt op het boek. Ik wou maar blijven doorlezen en doorlezen, ik moest en zal weten hoe het eindigde. Want hoe kunnen 2 mensen nou zo lang om elkaar heen draaien?!

Het boek heeft alle ingrediënten voor een heerlijk feel-good roman!

Personages

WhatsApp Image 2019-12-24 at 15.25.31Laurie: Af en toe wou ik zo hard tegen Laurie schreeuwen ‘ga wat steviger in je schoenen staan meid!’ Ik  vond haar zo nu en dan een beetje een watje wat betreft de liefde maar ook in het zoeken van bijvoorbeeld een bijpassende baan. Voor de rest heb ik wel echt genoten van Laurie. Ze is rustig maar kan ontzettend grappig zijn en is soms een veel te goede vriendin.

Sarah: Ik zou als Laurie zijnde niet zo goed bevriend kunnen zijn met iemand als Sarah. Ze is namelijk ontiegelijk knap en het lijkt bij haar alsof alles in d’r schoot wordt geworpen. Ook al zou ik het mijn beste vriendin nog zo hard gunnen, ik zou zo jaloers zijn. Toch is Sarah een ontzettend lieve goede vriendin die heel oprecht met je is.

De jongen: Ik wil de jongen nog geen naam geven omdat ik dan het gevoel krijg dat ik iets spoiler. De jongen is een lieve, knappe en super zorgzame jongen en kan je eigenlijk omschrijven als het perfecte vriendje. Maar hoe verder ik in het boek ben, hoe minder leuk ik hem begin te vinden. Hij is vaak chagrijnig, wil niks meer en gunt een ander weinig. Toch heeft dit gedrag natuurlijk allemaal een reden 😉

Slot

Het slot kon je natuurlijk al van mijlenver raden, maar toch heb ik een klein traantje weten weg te pinken. Zo mooi dat het was! Wel vond ik het jammer dat precies dat het einde was, ik zou graag nog even verder hebben gelezen.

Merry Christmas. 

Via deze weg wil ik iedereen een hele fijne kerst wensen en een heel gelukkig nieuw leesjaar!


Auteur: Josie Silver

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Genre: Romans/Feel-good

Gepubliceerd in: september 20189200000114043419

Taal: Nederlands

Bladzijdes: 411

Rating: 5 sterren

Ik geef dit boek 5 hartjes omdat het echt een heerlijk feel-good roman is, die perfect past bij dit tijd van het jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s