2019, It’s a wrap

WhatsApp Image 2019-12-29 at 14.05.53Ineens is de een na laatste dag van 2019 ingegaan. Of terwijl bladzijde 364! Jeetje wat was het weer een ontzettend mooi boekenjaar. Een boekenjaar waar ik verschillende recensie exemplaren heb mogen ontvangen, een boekenjaar waar ik mij soms door boeken heen moest worstelen, maar het was vooral een boekenjaar met heel veel mooie boeken. Daarnaast bestaat mijn boekenblog alweer bijna 2 jaar! Ik had dit nooit durven dromen!

Net als vorige jaar wil ik jullie graag een overzicht geven van alles wat het afgelopen jaar heb gelezen en gedaan. Hoeveel boeken heb ik in 2019 gelezen? Wat was mijn favoriete boek van dit jaar? Hoeveel volgers heb ik ik nu? En ga zo maar door! Daarnaast vertel ik met welk boek in 2019 ga afsluiten…

Hoeveel boeken heb ik gelezen in 2019?

Helaas is dit een stuk minder dan vorige jaar, namelijk ‘maar’ 32 boeken… Vorige jaar was dit 39. Doordat ik nu een HBO studie ben gaan volgen, moet ik helaas veel meer tijd in de studie steken dan toen ik op het MBO zat. Soms zit ik dagenlang met mijn neus in de schoolboeken waardoor ik daarna nog weinig zin heb in lezen. Ik doe niet aan een reading challenge want dat brengt mij teveel druk, maar ik hoop wel dat het iets meer dan 32 zijn in 2020.

Boeken die ik heb gelezen!

Ik begon 2019 met een boek uit 2018 omdat het mij net niet lukte om die voor 2019 uit te lezen. Ik begon 2019 met het boek: Een onzeker licht van The darkest minds triologie. Hieronder volgt de lijst met boeken die ik heb gelezen en hoeveel hartjes ik elk boek heb gegeven:

 • Een onzeker licht –  Alexandra Bracken: 5 hartjes
 • Ijzerkoning – Julia Kagawa: 3 hartjes
 • Iene Miene Mutte – M.J. Arlidge : 3 hartjes
 • Besteller Babe – Holly McQueen : 2 hartjes
 • De Wilde Orchidee – Kate Furnivall: 5 hartjes
 • Daar gaat de Bruid – Kaat de Kock : 5 hartjes
 • De Godinnentest – Aimée Carter: 3 hartjes
 • Geheim Genot –  Harold Habing: 3 hartjes
 • After. hier begint alles – Anna Todd: 5 hartjes
 • After, je kan niet leven zonder hem – Anna Todd: 3 hartjes
 • Nagelaten – Alexandra Bracken : 5 hartjes
 • De donkere Kroon – Sarah J. Maas: 5 hartjes
 • Soulmates – Holly Bourne: 5 hartjes
 • Haar naam was Sarah – Tatiana de Rosnay: 4 hartjes
 • After, Hij hoort bij jou – Anna Todd: 2 hartjes
 • Het meisje met alle gaven – M.R. Carey: 4 hartjes
 • De Godinnenwraak – Aimée Carter: 5 hartjes
 • Truth or Dance –  Chinouk Thijssen: 3 hartjes
 • Het Godinnenoffer – Aimée Carter: 5 hartjes
 • Vrij Spel – Linda Jansma: 3 hartjes
 • Twilight Eclips – Stephanie Meyer: 5 hartjes
 • Het rampzalige verhaal van jou en mij – Jess Rothenberg: 5 hartjes
 • De Darkest Power 1, bezweringen – Kelley Armstrong: 3 hartjes
 • Lux 1 Obsidian – Jennifer L. Armentrout: 5 hartjes
 • Eve & Adam – Micheal Grant, Katherine Applegate: 3 hartjes
 • Twilight, Morgenrood – Stephanie Meyer: 2 hartjes
 • Het zoeken van Vera – Peter Elshout: 5 hartjes
 • Een dag in december – Josie Silver : 5 hartjes
 • Hof van Doorns en Rozen – Sarah J. Maas: Herlezen (5 hartjes)
 • Hof van mist en woede – Sarah J. Maas: Herlezen (5 hartjes)
 • Let It Snow – John Green, Maureen Johnsen, Lauren Myracle: Herlezen (4 hartjes)

Mijn favoriete boek van dit jaar is toch echt wel Soulmates van Holly Bourne. Dat was zo’n heerlijk WhatsApp Image 2019-06-08 at 17.20.42 (1)spannend, romantisch maar vooral  een dramatisch verhaal. Ik heb dit boek dan ook binnen 2 dagen uitgelezen, voor mij een persoonlijk record.

Ondanks dat ik dit jaar dus Soulmates tot mijn favoriet van dit jaar heb bekroond, blijft het boek Hof van vleugels en verwoesting my all time favorite

Statistieken 

Volgers op Instagram: Ik ben van 293 naar 452 volgers gegaan! Hartstikke leuk, en ik ben er ontzettend blij mee. Mijn doel voor aankomend jaar is om de 800 volgers te bereiken. Helaas heb ik weinig tijd om mijn bookstagram elke dag up te daten, hierdoor gaat de groei niet altijd even snel als ik wil.  Mocht je mij nou willen volgen op Instagram? Mijn Instagram is: Boekenwurmsuus

Bezoekers dit jaar: Dit jaar heb ik in totaal 1474 bezoekers op mijn website gehad!

Einde 2019

Nou lieve mensen het was voor mij weer een fantastisch jaar, ik wil alle uitgevers en schrijvers bedanken voor het uitgeven en schrijven van weer fantastisch mooie boeken en ik wil alle lieve bezoekers en volgers bedanken voor het lezen van mijn recensies.

WhatsApp Image 2019-12-30 at 16.39.44.jpegIk eindig dit jaar met het boek Vrees me van Tahereh Mafi. Ik denk dat ik het boek nog uit krijg voordat het 2020 is. Mogen jullie allemaal een fantastische jaarwisseling hebben en een heel goed 2020 met heel veel lezen.

 

 

WhatsApp Image 2019-12-29 at 14.05.53 (1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s