Lux 2, Onyx – Jennifer L. Armentrout

WhatsApp Image 2020-01-14 at 17.14.26Daemon en Katy zijn onbedoeld met elkaar verbonden geraakt. Toch wil Daemon koste wat kost bewijzen dat hij écht iets voor haar voelt, terwijl Katy juist afstand van hem wil nemen. En trouwens, waarom zouden ze zich druk maken over wat er tussen hen is? Ze hebben wel wat belangrijkers aan hun hoofd. Daemon wordt gezocht door de autoriteiten, en als naar buiten komt dat Katy met hem verbonden is, gaan ze er allebei aan. Het zou het beste zijn als ze bij elkaar uit de buurt blijven. Maar dat is dan toch erg lastig, want Katy is voor Daemon aan het vallen. En hard ook.

Lux 2, Onyx recensie

Het eerste deel van de Lux serie had letterlijk mijn hart weten te veroveren. Daarom vond ik het ook niet gek van mezelf dat ik al snel deel 2 had gekocht. Deel 2 kopen stond trouwens niet op de planning, maar ik kwam spontaan zonder boeken te zitten tijdens een weekend weg. Tsja.. goed excuus om dan maar een nieuw boek te kopen. Vol enthousiasme begon ik aan het boek maar eindigde ik het boek pas 2 weken later…

Wat vond ik leuk?

Ik was heel erg bang dat dit verhaal alleen maar zou draaien om de liefde tussen Katy en Daemon. Hoe Daemon haar zou proberen te veroveren en hoe Katy stronteigenwijs zou blijven en niet toe zal geven aan deze veroveringen. Hoewel er echt een heerlijk zwijmelWhatsApp Image 2020-01-14 at 17.22.38 (1) liefdesverhaal in zit, zit er echt zoveel meer in dit verhaal. Dit heeft mij echt ontzettend verrast. Het verhaal ging een zeer andere kant op dan het eerste deel deed. Zo werd het Alien verhaal veel uitgebreider en kreeg je een beter kijkje in het leven van de Luxen. Je voelde daarnaast gewoon dat er nog zoveel gaten in het verhaal zaten, die nog moesten worden gevuld.

Ook kwam er een nieuw karakter in het boek: Blake. En ja natuurlijk brengt Blake voor de nodige opschudding. Het verhaal zit dit keer echt vol met magie, spanning, avontuur en actie. Ik had niet verwacht dat het deze kant op zou kunnen gaan. Hoewel het vorige boek ook wel magie en avontuur bevatte, had het niet zoveel spanning als dit boek had. Daarnaast blijf Jennifer L. Armentrout gewoon een super fijne schrijfstijl hebben. De enige reden dat ik 2 weken over het boek deed, was dat ik een week lang met koorts op bed lag. Helaas kan ik dan ook nauwelijks tot niet lezen.

Wat vond ik minder?

Het verhaal was op sommige vlakken wat voorspelbaar. Dat vond ik zeer jammer, want daardoor wist je eigenlijk al wat er komen zou.

Personages

WhatsApp Image 2020-01-14 at 17.22.38Katy durft eindelijk wat meer voor zichzelf op te komen en wil niet meer het hulpeloze mensen-meisje zijn. Ze wil indien het moet zij aan zij vechten met de Luxen. Hoewel ik haar hierom bewonder, vind ik haar ook super naïef.

Daemon laat een hele andere kant van zichzelf zien in dit boek. Bijna een zachte kant. Ik vind deze verandering aan de ene kant erg leuk om te lezen, maar aan de andere kant had ik echt een crush op de harde kant van Daemon.

Blake is een nieuwe jongen in het dorp. Natuurlijk heeft hij gelijk een klik met Katy. Vergeleken met Daemon lijkt hij dan ook een echte engel. Toch vertrouw ik hem niet.

Dee kwam veel te weinig voor in het boek. Katy had zoveel geheimen voor haar, dat ze haar ontweek. Maar Dee was zo leuke vorm van energie en was soms zo heerlijk nuchter, dat ik haar echt heel erg mistte in het boek.

Slot

Het einde was echt niet zoals verwacht, en ik ben ook heel blij dat het zo eindigde. Ik kan hierdoor niet wachten om deel 3 te gaan lezen: Opal.


Auteur: Jennifer L. Armentrout

Uitgeverij: Zomer & Keuning

Genre: Young Aldut/Fantasy

Gepubliceerd in: juli 2018 9200000091493939

Bladzijdes: 485

Taal: Nederlands

Rating: 4 sterren

Ik geef dit boek 4 hartjes omdat het een heerlijk vervolg is van deel 1 vol met nieuwe karakters, avonturen en geheimen, maar ik het af en toe wel voorspelbaar vond.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s