Edelsteentrilogie: Robijnrood -Kerstin Gier

WhatsApp Image 2020-02-12 at 16.46.55Waarom is niemand in haar familie normaal?! Gek wordt de zestienjarige Gwen soms van haar strenge oma lady Arista, haar bemoeizuchtige tante Glenda en vooral haar arrogante nichtje Charlotte. Maar boven alles van de vele geheimen in haar eigenaardige familie… Alles wordt anders als ze op een dag plotseling terechtkomt in het Londen van honderd jaar geleden. Wanneer ze gelukkig ook weer snel naar haar eigen tijd terugspringt, wordt duidelijk dat zijzelf het allergrootste geheim van de familie is. Gwendolyn komt terecht in een wereld van tijdreizen, prachtige kostuums, een geheim genootschap, een machtige graaf en vooral ook… de knappe Gideon. En ze komt erachter dat het niet handig is om dwars door alle eeuwen heen ook nog verliefd te worden…

Robijnrood recensie

Ik had gewoon nog nooit van de edelsteentrilogie gehoord totdat ik bij het nichtje – die net zo’n boekenwurm als ik ben – van mijn vriend op bezoek was. Zij vertelde mij over het boek Robijnrood en ze zag direct aan mijn gezicht dat het mij niks zij. Ze vloog naar boven om het boek te halen en zodra ze weer beneden was en het boek liet zien, was ik al helemaal verliefd op het boek door die prachtige kaft. Thankgod mocht ik het boek ook gelijk van haar lenen. Ik was echter bang dat mijn liefde voor de genre van YoungAdult een beetje aan het vervagen is. Hoewel ik een hele grote TBR Young Adult stapel heb, heb ik de laatste tijd weinig zin om één van die boeken erbij te pakken. Hetzelfde gold voor dit boek. Ook al was ik verliefd op de kaft geworden, had ik toch weinig zin om dit boek te gaan lezen. Toch pakte ik het boek erbij want ik kan het boek natuurlijk niet voor eeuwig blijven lenen….

Wat vond ik leuk? 

Ik ben echt zo blij dat ik dit boek erbij heb gepakt! Robijnrood heeft mij helemaal uit mijn YoungAdult dipje gehaald. Ik denk dat dat komt omdat Robijnrood een heel ander verhaal is dan dat ik tot nu toe heb gelezen.

Het begint met een erg mysterieuze en onduidelijke proloog waarbij je denkt dat de proloog ergens in het verhaal wel weer terug komt (niets is minder waar). Daarna ga je WhatsApp Image 2020-02-12 at 16.47.18het leven volgen van Gwen (Gwendolyn) een 16 jarig meisje dat in een familie opgroeit waar tijdreizen heel normaal is. Ik had nog nooit eerder een boek gelezen over tijdreizen en ik merkte al snel dat ik dit een heel interessant onderwerp vind.  Ik vond het heerlijk om te lezen hoe mensen zich vroeger kleedde, hoe Londen er destijds uitzag en hoe mensen zich daar gedroegen. Naast dat ik het onderwerp heel interessant vond, vond ik de verhaallijn van het boek ook goed in elkaar zitten. Het verhaal begon rustig en er werd op een duidelijke manier uitgelegd waarom de familie van Gwen kan tijdreizen. Daarna begon de echte spanning en actie pas. Hoe verder ik in het boek was, hoe mysterieuzer en leuker het boek werd. Ik vond het fijn dat het verhaal werd geschreven vanuit Gwen, zo kon ik namelijk letterlijk met haar meereizen, en alles goed door haar ogen zien. Daarnaast was de schrijfstijl van de schrijfster erg fijn, ik vloog letterlijk door het boek heen.

Wat vond ik minder? 

Ik mistte het liefdesverhaal een beetje. Op de achterkant van het boek wordt hier uitgebreid bij stilgestaan, maar in het verhaal zelf is er niet veel van terug te vinden. Aan de ene kant vond ik dit ook weer positief want hierdoor bleef de focus op Gwen en het tijdreizen (is dus een beetje semi minder, semi positief)

Personages

WhatsApp Image 2020-02-12 at 16.47.03Gwen lag mij in het begin niet zo. Ze leek mij een beetje een saai meisje vergeleken met de rest van haar familie. Toch hou ik nu echt van haar. In het midden van het verhaal veranderde zij namelijk van een saai giechelend meisje naar een meisje met ballen.

De familie van Gwen was alles behalve normaal en ook het huis waar Gwen in woont is alles behalve normaal. Zo zijn er geheime gangen en hangen er rare schilderijen in de woning. Gwen woont samen met haar tante, oma, oudtante, broertje, zusje, moeder en nicht in één huis. Ik zou echt helemaal gek worden!

Gideon heeft ook de gave om terug in tijd te reizen en ik vond hem een bijzondere en  erg leuke jongen. Hoewel hij in het begin rude deed tegen Gwen, vond ik hem toch gelijk sympathiek.

Leslie is de beste vriendin van Gwen en weet alles van de familiegeheimen van Gwen. Zij steunt Gwen op een manier waarop niemand anders haar zou kunnen steunen. Ze is een positieve gezellige meid.

Slot

Het boek eindigde met een epiloog, en wat voor een epiloog. Er zat echt een enorme plottwist in en nu kan ik niet wachten om deel 2 te gaan kopen.


Auteur: Kerstin Gier

Uitgeverij: Blossem Books

Genre: Sciencefiction, YoungAdult, Historie en Romans

Gepubliceerd in: februari 20111001004010930755

Taal: Nederlands

Bladzijdes: 352

Rating: 5 sterren

Ik geef dit boek 5 hartjes omdat het een erg origineel verhaal heeft waar je letterlijk door heen vliegt.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s