Gossip & Gucci – Laura Weisberger

WhatsApp Image 2020-03-05 at 12.53.57 (2)Bette krijgt dankzij haar oom, ooit een beroemd society-journalist, een baan bij een super hip bureau dat grote feesten en evenementen organiseert. Van de ene op de andere dag maakt Bette deel uit bam de jetset van Manhatten, en wordt ze ook nog eens het speeltje van een notoire playboy – zo is ze zelf ineens het onderwerp van alle roddelbladen geworden. Haar baas is in de wolken, maar Bettes familie en vrienden zijn minder gelukkig. Het meisje dat zij goed kenden, met een voorliefde voor romannetjes, jaren 80-muziek en fastfood, lijkt de kant op te gaan van een Paris Hilton-kloon. 

Terwijl Bette haar best doet om zowel haar oude als nieuwe leven in toom te houden, komt haar redding van een wel heel onverwachte kant. Maar is ze echt bereid haar nieuwe leven vaarwel te zeggen, en afscheid te nemen van de glamour, Gucci, Prada en de hippe feesten? Zal het haar lukken om weer met beide benen op de grond te komen – met haar armen om haar eigen prins op het witte paard? 

Gossip & Gucci recensie

Na alle fantasy boeken, thrillers en romannetjes was ik echt weer even in voor een goede chicklit. Gossip & Gucci stond gelukkig al een lange tijd bij mij in de kast, klaar om gelezen te worden. Ik had Gossip & Gucci gevonden in een super leuk 2e hands winkeltje en ik wist direct die is perfect voor mij!

Wat vond ik leuk? 

Ik snap echt niet van mezelf dat ik niet vaker chicklit boeken lees. Het zijn zulke heerlijke, humoristische, herkenbare en fijne boeken. Zo ook Gossip & Gucci. Het verhaal sleurt je mee in een leven vol glitter en glamour. En ik vond het heerlijk om even in die wereld te mogen stappen. Eindelijk kon ik eens een kijkje nemen in die wereld en ik merkte al snel dat die wereld echt niet alleen maar over rozengeuren en maneschijn WhatsApp Image 2020-03-05 at 12.53.57ging. Gossip & Gucci bevatte namelijk ontzettend veel heerlijke drama! En die drama maakte het boek natuurlijk helemaal compleet. Door die drama was ik geneigd om maar door te blijven lezen en lezen. Want tsja, ik wou gewoon zo graag weten hoe het allemaal zou aflopen, hoewel ik wel al een voorgevoel had. Naast dat er lekker veel drama in zat, bevatte het verhaal ook ontzettend veel liefde en humor. Liefde tussen een zekere guy en Bette, maar ook liefde vanuit haar familie en vrienden.

Je las het verhaal vanuit Bette, en zo kon je goed haar struggles volgen die ze had met het combineren van haar nieuwe en oude leven. Ikzelf zou niet in de schoenen van Bette willen staan met haar nieuwe baan. Elke avond op stap, blegh! Begrijp me niet verkeerd hoor ik hou van een avond stappen maar elke avond?! No way. De schrijfstijl van Lauren Weisberger is fijn, maar af en toe wel langdradig. Zo waren sommige hoofdstukken echt in de details uitgewerkt, terwijl dit helemaal niet nodig was.

Wat vond ik minder? 

Het verhaal was ontzettend voorspelbaar. Ik wist precies hoe het boek zou eindigen, en wat er zou gaan gebeuren.

Personages

WhatsApp Image 2020-03-05 at 12.53.57 (1)Bette vind ik echt een sterke persoonlijkheid hebben. Ondanks dat ze mee wordt gesleurd in het leven van Glitter en Glamour weet ze zo goed als zichzelf te blijven. Tuurlijk wordt ze er wel een beetje anders van, maar toch weet ze altijd haar grenzen te behouden.

Oom Will is zo’n fantastische man, ik wou echt dat ik zo’n oom als hem had. Hij is grappig, cynisch, kan af en toe echt een bitch zijn maar is tegelijkertijd ook zo lief.

Penelope vond ik maar een irritante vriendin. Ze kon niks aannemen van Bette en ging altijd uit van het slechtste. Welke beste vriendin doet zoiets?!

Philip was de wanna be man van Manhatten. Maar iets schuilde achter hem wat ik – jammer genoeg – al snel kon raden. Wat dat is ga ik niet verklappen ofcourse.

Slot

Het boek eindigde fijn en goed maar vond het wel wat magertjes. Ik had graag nog wat meer details gekregen over de verdere liefdesleven van Bette, maar het is goed zo.


Auteur: Lauren Weisberger

Uitgeverij: Boekerij

Genre: Chicklit, Roman 1001004011580346

Gepubliceerd in: 2005

Bladzijdes:

Taal: Nederlands

Rating: 3 sterren

Ik geef dit boek 3 hartjes omdat het een heerlijke chicklit is maar ontzettend voorspelbaar en ik vond het slot wat magertjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s