Begin Again – Mona Kasten

WhatsApp Image 2020-03-14 at 15.18.35 (1)Hij bepaald de regels. Zij breekt ze allemaal. 

Nieuwe naam, nieuw kapsel, nieuwe stad. Allie Harper wil helemaal opnieuw beginnen. Het enige wat nog ontbreekt is een plek om te wonen. Na een moeizame kamerjacht trekt ze in bij bad boy Kaden White. Hij mag dan erg sexy zijn, met zijn tatoeages en nonchalante houding, is hij ook een arrogante eikel. 

Kaden stelt gelijk huisregels op: niet praten over vrouwenproblemen, absolute stilte als hij iemand mee naar huis neemt en fysiek contact is uitgesloten. Eerst vindt Allie dit makkelijk zat, maar de twee groeien geleidelijk dichter naar elkaar toe – en uiteindelijk weet Allie niet langer of ze zich aan Kadens regels kan houden. 

Begin again recensie

Hoewel fantasy altijd mijn nummer 1 genre is geweest merk ik aan mijzelf dat ik steeds meer neig naar romans. En dan voornamelijk New Adult/bestofromance boeken. Ik vind het heerlijk om te lezen hoe twee mensen verliefd op elkaar worden en obstakels moeten overwinnen én dat het ook nog eens realistisch is. Nadat ik de serie After had gelezen – tot deel 3, daarna ben ik afgehaakt – was ik opzoek naar een soort gelijk boek. Toen vond ik Begin again…

Wat vond ik leuk 

Ik wist eerlijk gezegd niet zo goed wat ik mocht verwachten. Werd het echt weer een After verhaal waarbij Allie en Kaden constant ruzie hebben of wordt het toch wel een heel ander verhaal? Van dat laatste was er – gelukkig – sprake. Het verhaal heeft een goede opbouw waarbij je de personages Allie en Kaden erg goed leert kennen. Vanaf moment één dat Allie en Kaden elkaar leren kennen merk je al de aantrekkingskracht en weet jeWhatsApp Image 2020-03-14 at 15.19.25 (1) dondergoed waar dit verhaal naar toe gaat. Ondanks dat weet de schrijfster het leuk en spannend te houden. Dit doet ze door het allemaal erg mysterieus te houden. We krijgen vaak een flashbacks naar het verleden van Allie te lezen waardoor je nieuwsgierigheid getriggerd blijft worden. Daarnaast draait niet het hele boek alleen maar om Allie en Kaden maar ook nog om de vrienden en familie van hun. Dit zorgt voor een perfect mix van liefde en vriendschap. Het boek bespreekt ook nog eens hele actuele thema’s. Deze thema’s zorgde ervoor dat ik het boek nog dichter naar mij toe trok.

Maar wat mij toch echt tot 02:00 nachts wakker hield was het liefdesverhaal. Elk hoofdstuk eindigde voor mijn gevoel weer met een enorme cliffhanger waardoor ik door moest blijven lezen! Ik kon het boek gewoon niet wegleggen en het deed me dan ook letterlijk pijn als ik het boek uiteindelijk toch dichtsloeg om te gaan slapen.

Wat vond ik minder? 

Ik had gehoopt op iets wat meer drama tussen Kaden en Allie. Er zat namelijk genoeg drama in het leven van Kaden en Allie afzonderlijk, maar ik had liever ook nog íets wat meer drama tussen hen tweeën gezien.

Personages

WhatsApp Image 2020-03-14 at 15.18.35Allie is zo’n ongelofelijke sterke en mooie meid. Het verhaal lees je vanuit haar waardoor je haar vreugde, pijn en liefde extra goed voelt. Ze heeft genoeg meegemaakt in haar leven maar toch krabbelt ze elke keer weer op.

Kaden wordt omschreven op de flap als badboy. Maar ik vond er eigenlijk vrij weinig badboys aan. Ik vond hem juist een lieve en zachtaardige jongen die voor iedereen waarvan hij houdt door het vuur gaat.

De vrienden van Allie, Dawn en Scott, vond ik echt fantastisch. Ik heb erg om hun kunnen lachen en ze stonden altijd klaar voor Allie.

Slot

Ik was heel even bang dat dit boek zou eindigen met een cliffhanger en dat er van dit boek uiteindelijk toch een serie van werd gemaakt. Gelukkig was dit niet het geval en eindigde het boek zoooooo leuk!!!


Auteur: Mona Kasten

Uitgeverij: Boekerij 9200000124091955

Genre: Roman, New Adult

Gepubliceerd in: Februari 2020

Taal: Nederlands

Bladzijdes: 416

Rating: 5 sterren

Ik geef dit boek 5 hartjes omdat het verhaal mij letterlijk in de greep had. Ik kon het boek gewoon niet wegleggen en het deed me letterlijk pijn als ik het boek uiteindelijk toch dichtsloeg om te gaan slapen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s