Lux 3, Opal – Jennifer L. Armentrout

WhatsApp Image 2020-03-29 at 13.45.05 (1)Er is niemand zoals Daemon Black. Katy is er inmiddels volledig van overtuigd dat hij van haar houdt en voor haar gaat, waardoor zij zich ook aan hem kan geven. Maar erg veel tijd en rust krijgen ze niet. Daemon en Katy moeten hun krachten bundelen om de waarheid te ontdekken over de geheime organisatie die de hybriden martelt. Langzaam maar zeker komt Katy erachter dat ze vrijwel overal toe in staat is. Hoewel de dood van een dierbare nog niet heeft verwerkt en vrienden ineens vijanden kunnen worden, laten zij en Daemon zich niet tegenhouden

Opal recensie

Ik was echt tot over mijn oren verliefd op deel één en twee van de Lux serie, dat ik echt niet kon wachten totdat ik van mijzelf eindelijk deel drie mocht gaan kopen. Ik had mijzelf namelijk een koopverbod opgelegd van 2 maanden. Trots kan ik zeggen dat ik dit verbod ook echt heb volgehouden. Maar toen ik eindelijk weer mocht, rende ik naar de boekenwinkel om deel drie: Opal te halen.  Ik moest en zou weten hoe het verhaal verder gaat…

Wat vond ik leuk? 

O-M-G ik heb er gewoon geen woorden voor, zo ontzettend goed vond ik dit deel van de serie. Ik weet gewoon oprecht niet waar ik zou moeten beginnen. Het was weer zo’n bijzonder, mooi, verrassend en heerlijk verhaal. Het verhaal begint zo goed als waar het vorige deel was geëindigd. Doordat de schrijfster dit doet, zit je direct weer helemaal in het verhaal. Dit deel had mij echt in zijn greep, en ik durf wel te zeggen dat ik echt verslaafd was aan het boek. Tot diep in de nacht zat ik het boek te lezen, ook al moest ik WhatsApp Image 2020-03-29 at 13.46.08de volgende morgen vroeg op en overdag moest ik mijzelf ervan weerhouden om niet de hele dag te gaan lezen. Ik wou zo graag weten hoe alles verder zou gaan. Want ook nu weer is dit boek een geheel ander en nieuw verhaal vergeleken met de andere delen. Voor mij is dat ook echt de kracht van deze serie. Dat elk deel weer een nieuw thema bevat, waardoor het elke keer weer een verrassing is waar het over zou gaan en het leuk blijft om de serie te blijven lezen. De serie wordt hierdoor voor mijn gevoel ook niet langdradig. Wat ik daarnaast ook een leuke verassing vond aan dit deel, was dat er meer actie in zat dan in de vorige delen. Want hoewel ik van de vorige delen hou, zat er nou niet ontzettend veel actie in. Wat trouwens ook helemaal bij het verhaal past. Maar ik merk dat nu er meer actie in zit, de serie helemaal compleet is. Het is een perfecte mix van Fantasy/Science fiction, drama, actie, liefde en vriendschap.

En wat ik ook zo heerlijk vond aan dit boek, was dat Daemon en Katy eindelijk  bij elkaar waren!! Het heeft voor mijn gevoel veel te lang geduurd en ik keek er ook ontzettend naar uit om te zien hoe hun liefde voort zou gaan zetten. Nou die zette zich ontzettend goed voort en bevatte ook de hoognodige (heerlijke) drama.

Wat vond ik minder? 

Helemaal niks. Ik durf met zekerheid te zeggen dat dit deel mijn favoriete deel is tot nu toe.

Personages

WhatsApp Image 2020-03-29 at 13.45.05Je kon heel erg merken dat Katy was veranderd en dat ze daar zelf mee zat te worstelen. Ze was bereid dingen te doen voor haar geliefden, waarvan ze nooit had gedacht dat ze die dingen zou moeten. De voorzichtige Katy die wij in het eerste boek hebben leren kennen, is helemaal verdwenen. Maar ook deze Katy vond ik wel een heerlijk mens.

Daemon laat zich helemaal van een andere kant zien, waardoor ik nog verliefder op hem ben geworden dan in de vorige delen. Hij is romantisch, beschermend maar blijft zoals altijd hartstikke arrogant. Maar hoe hij met Katy omgaat, daar smelt ik gewoon van.

Dawson is eindelijk terug. Hij komt op mij over als een vriendelijke en grappige jongen, die alles voor zijn vriendin Beth overheeft. Maar door alles wat hij mee heeft gemaakt oogt hij ook hartstikke somber.

Dee was weinig in beeld in dit boek en hoewel ik begrijp dat ze rouwt, mistte ik haar sprankelende karakter. Ik hoop dat ze in deel vier weer wat meer naar voren komt.

Slot

Ik heb gehuild, zo hard gehuild. Dit kon toch gewoon niet waar zijn?! Zo mocht het boek niet eindigen, maar dat deed het wel. Zo snel als ik kon heb ik deel vier besteld: Orgin. Deze komt maandag aan… Tot die tijd is het afwachten


Auteur: Jennifer L. Armentrout

Uitgeverij: Zomer & Keuning

Genre: Fantasy, YA en  Roman 9200000095471429

gepubliceerd: September 2018

Bladzijdes: 488

Taal; Nederlands

Rating: 5 sterren

Ik geef dit deel 5 hartjes omdat ik er gewoon geen woorden voor heb, zo goed vond ik het boek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s