Lux 4, Origin – Jennifer L. Armentrout

WhatsApp Image 2020-04-17 at 11.52.10Wie is hier goed en wie is slecht? Katy is vastbesloten de waarheid boven water te krijgen. 

Nu Katy gevangengenomen is, zet Daemon alles op alles om haar te vinden. Wat er ook op zijn pad komt, ruimt hij uit de weg. Ondertussen kan Katy, die omringd is door de vijand, niets anders doen dan proberen te overleven. Maar wie zijn nou echt de bad guys? De gevaarlijkste tegenstander blijkt al die tijd vlakbij te zijn geweest. Zodra ze dat doorhebben, weten Daemon en Katy niet meer aan wiens kant ze moeten staan. Als ze überhaupt nog een keuze hebben. 

Origin recensie

Door dat vreselijke einde van het vorige boek van de serie, Opal, moest en zou ik per direct het volgende deel van de lux serie gaan lezen. Want kom op zeg?! Zo kan je je lezers toch niet achterlaten?!?! Jammer genoeg had ik het boek nog helemaal niet in mijn boekenkast staan, dus moest ik hem eerst bestellen. Met dank aan de wonderen wereld van het internet – en de snelheid van de webwinkels – had ik een dag later al deel vier in mijn handen. Ik verbrak mijn eigen regel – niet boeken achter elkaar lezen van dezelfde serie, want anders wordt de serie langdradig –  en begon diehard te lezen in deel vier, Origin.

Wat vond ik ervan? 

Ik was echt heel sad over het feit dat Daemon en Katy van elkaar werden gescheiden, maar het bracht echt één heel groot voordeel met zich mee. namelijk dat je EINDELIJK ook vanuit Daemon kon lezen. Ik heb hier zolang op zitten wachten. Mij leek het namelijk super leuk om ook het perspectief van Daemon te kunnen lezen, en Thank God kon dat nu. Ik moet echter wel bekennen dat ik het in WhatsApp Image 2020-03-29 at 13.46.08het begin  wel even wennen vond om vanuit Daemon te kunnen lezen. Ik had namelijk toch ander beeld van zijn perspectief, dan dat het boek nu gaf. Eenmaal aan zijn perspectief gewend te zijn, genoot ik echt met volle teugen.

Dit was ook de allereerste keer dat ik er geen spijt van had, dat ik mijn eigen regel had gebroken. Normaal gesproken als ik dat doe, heb ik het gevoel dat het boek heel langdradig is. Daardoor ben ik vaak even helemaal klaar met een serie. Maar dat gold – gelukkig – niet voor deze serie. Ik denk dat het komt omdat dat dit verhaal weer een geheel nieuwe setting en een heel nieuw hoofdonderwerp had. Hierdoor blijft het verhaal gewoon super spannend, interessant en leuk! Er zit ook totaal geen herhaling in het verhaal van de vorige delen. Dat ervoer ik wel vaak met andere series.

Dit keer lag vooral de focus vooral op Deadalus en de strijd die zowel Katy als Daemon moeten voeren om te overleven. Het maakte het ook extra leuk en (extra sad ofcourse) dat Katy en Daemon allebei ergens anders waren. Hierdoor kreeg je het gevoel dat je twee verhalen in één boek las. En natuurlijk ontbrak ook dit keer weer niet de chemie tussen Katy en Daemon wat altijd een extra leuke bijkomen is aan deze serie.

Wat vond ik minder? 

De flap van dit boek heeft een beetje gelogen, waardoor ik een ander verhaal verwachte dan dat ik kreeg. Begrijp mij niet verkeerd, ik vond dit verhaal ook echt weer fantastisch, maar ik was toch een beetje teleurgesteld omdat ik er iets meer van had verwacht.

Personages

WhatsApp Image 2020-04-17 at 11.54.02Doordat je nu eindelijk vanuit Daemon kan lezen, merk je pas echt wat voor lieve jongen dat toch is. En wat hij toch allemaal voor zorgen met zich meedraagt. Het liefst kroop ik letterlijk in het boek om hem eens een hele dikke knuffel te geven.

De andere personages heb ik al uitgebreid in mijn vorige blogs beschreven. Van alle personages heb ik dit keer geen andere mening gekregen, vandaar dat ik ze niet bij langs ga in deze blog.

Slot

OHMY dat einde!! Alweer laat Jennifer L. Armentrout je weer verslagen achter. Zo kan een boek toch niet eindigen? Ik was geneigd om gelijk deel 5 te gaan kopen, maar heb mij weten in te houden. Ik kan echter niet wachten om het allerlaatste deel te gaan lezen.


Auteur: Jennifer L. Armentrout

Uitgeverij: Zomer & Keuning (Z&K)

Genre: Fantasy, YA, Roman9200000095471313

Gepubliceerd in: november 2018

Bladzijdes: 456

Taal: Nederlands

Rating: 4 sterren

Ondanks dat ik dit weer een heerlijk verhaal vond en ook echt heel goed, had ik er toch meer van verwacht door de flaptekst. Vandaar de vier hartjes in plaats van vijf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s