Wintermaan – Wendy Louise

WhatsApp Image 2020-04-24 at 12.57.46Marlou Hennes vertrekt naar het Canarische eiland, Lanzarote. Samen met haar teamgenoten, Moises en Tess, werkt zij hier een winter lang als animadora. In Club Carmena leer Marlou Dani kennen. Ze valt halsoverkop voor de lekkere Lanzoroteno. Houdt hun liefde stand of vormt zijn werk als DJ een probleem? De drie vrienden besluiten mee te dingen naar de titel “Beste entertainmentteam van Lanzarote”. Het gekonkel rondom de wedstrijd zorgt echter voor onrust binnen de vriendschap. 

In het licht van de Wintermaan ziet alles er weer rooskleurig uit. Zelfs bad boy Jonny heeft z’n leven gebeterd. Maar hoe oprecht is Jonny? En wint Club Carmena de felbegeerde titel? Een ding is zeker: na deze winter zal Marlou nooit meet dezelfde zijn 

Wintermaan recensie

Na die vreselijke tentamenweken was ik toe aan een boek dat lekker luchtig was en  waar ik spontaan vrolijk van werd. Ik zat in mijn boekenkast te kijken en ik kon eigenlijk niks leuks vinden, totdat mijn oog viel op het boek Wintermaan. Ik heb dit boek samen met mijn readbuddy Michelle al een poosje geleden gewonnen, maar was er telkens niet aan toegekomen. Toen ik de flaptekst weer eens een keer las, wist ik het. Dit was het boek waar ik nu echt even behoefte aan had…

Wat vond ik leuk? 

Dit is echt één van de beste feelgood boeken die ik in een lange tijd heb gelezen. Het verhaal vindt – zoals in de flaptekst staat beschreven – plaats op het eiland Lanzarote. Wat ik een ontzettende leuke verrassing vond, was dat de schrijfster Wendy Louise, er voor zorgde dat zodra je het boek opent, ook echt in Lanzarote bent. Ze verteld in geuren en kleuren hoe het eiland eruitziet en neemt je mee naar de meest WhatsApp Image 2020-04-24 at 12.59.19bijzondere plekjes. Geen enkel detail laat ze achterwege. Alleen hierom vond ik het boek al fantastisch. Zo had ik toch een beetje een vakantiegevoel ondanks dat ik dit jaar waarschijnlijk niet op vakantie ga.

Naast dat vakantiegevoel wat het boek alleen al leuk maakt, is het verhaal ook gewoon echt heel fijn. Het heeft een goede opbouw, is lekker luchtig en er zitten ontzettend veel herkenbare momenten in, waardoor je je nog meer verbonden voelt met het boek. Het verhaal houdt zich dan ook niet bezig met maar één thema maar laat veel meer thema’s aanbod komen. Zoals liefde, vriendschap, verraad maar ook de dagelijkse dingen zoals werk. Daarnaast is de schrijfstijl van Wendy Louise erg prettig, het is makkelijk te volgen en na één bladzijde zit je al helemaal in het verhaal.

Wat vond ik minder? 

Ik vond het af en toe wat snel gaan in de liefde. Hierdoor kreeg ik voor mijn gevoel niet de tijd om zelf ook verliefd te worden op de jongen in het boek. Dat ik zelf verliefd wordt op het personage, maakt voor mij namelijk een boek helemaal compleet. Daarnaast was het boek een beetje voorspelbaar.

Personages

WhatsApp Image 2020-04-24 at 12.59.18Marlou is een hele mooie meid als ik alle jongens van Lanzerote mag geloven. Maar daarnaast is ze ook een hele lieve en leuke meid. Ze staat altijd klaar voor iedereen die haar nodig heeft. Daarnaast ben ik echt jaloers op haar leven. Want kom op wie wil nou niet honderd jongens achter zich aan hebben, goed zijn in haar werk en werken op een prachtig eiland?!

Tess en Moises zijn de beste vrienden van Marlou en ik hou echt van hun vriendschap met Marlou. Zoals zij voor elkaar door het vuur gingen en elkaar alle liefde van de wereld gunnen was echt heel fijn om te lezen.

De andere personages ga ik niet bespreken, ik wil namelijk geen spoilers geven 😉

Slot 

Zoals elk feel-good boek eindigde dit boek gewoon zoals het moest eindigen. Dat maakte het verhaal ook helemaal af. Het liefst had ik het boek niet uitgelezen, omdat het gewoon zo’n heerlijke wereld was waar ik in zat.


Auteur: Wendy Louise

Uitgeverij: Wens Boeken

Genre: Feel-Good, Chicklit en Roman 9200000123902242

Gepubliceerd in: oktober 2019

Bladzijdes: 245

Taal: Nederlands

Rating: 4 sterren

Ik geef dit boek vier hartjes omdat het een heerlijke feel-good verhaal is die je meeneemt naar het zonnige Lanzerote. Maar soms was het wat voorspelbaar en ik werd jammer genoeg niet verliefd op de personage waarmee de hoofdpersoon date. Vandaar de vier hartjes in plaats van vijf.

 

WhatsApp Image 2020-04-24 at 12.59.18 (1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s