Raak me. Niet. – Laura Kneidl

WhatsApp Image 2020-05-22 at 13.58.08Als Sage op de universiteit in Nevada aankomt, heeft ze niks. Ze woont in haar oude Volkswagenbuisje, doucht stiekem in een studenthuis op de campus en blijft zoveel mogelijk uit de buurt van de andere studenten. Ze wil maar één ding: opnieuw beginnen en alles vergeten wat er thuis in Maine is gebeurd. Maar dat is niet zo makkelijk. Om geld te verdienen, heeft ze een baantje bij de campusbibliotheek. Daar ontmoet ze Luca. Hij is alles waar ze bang voor is, met zijn doordringende ogen, tattoos en ruige uiterlijk. Maar Luca is anders dan hij lijkt te zijn en hij laat Sages hart ook op een andere manier sneller kloppen. 

Raak me. Niet Recensie

Ken je dat gevoel? Dat je bepaalde boeken gewoon moet hebben! Nou dat had ik dus bij dit boek. Ik zag hem enkele weken geleden een aantal keer voorbij komen op mijn bookstagram account. Toen ik het boek opzocht en de flaptekst las, wist ik dat ik dit boek moest hebben!! Alleen mocht ik hem pas kopen nadat deel twee uit was én mijn tentamenweken voorbij waren. Maar ineens ging op een donderdag de deurbel en ik deed met enige verbazing open. Was het de postbezorger die het boek Raak me. Niet kwam afleveren. Een cadeautje van mijn pa, omdat ik het zo goed doe met mijn studie(zo lief)!Zo snel als ik kon begon ik aan dit boek, en met elke bladzijde die ik las, werd ik steeds dieper en dieper in het verhaal gesleurd…

Wat vond ik ervan? 

Sommige boeken raken je echt tot aan het binnenste van je ziel. Raak me. Niet was een van die boeken voor mij. Ik kon het verhaal gewoon niet loslaten en heb het boek dan ook in twee dagen uitgelezen. En zelf nu ik het boek uit heb, zit het nog steeds heftig in mijn systeem en kan ik het moeilijk loslaten. Dit verhaal snijdt zo ontzettend veel belangrijke onderwerpen aan, waar je zoveel lessen uit kan halen. Je volgt in dit boek het verhaal van Sage en al vanaf bladzijde één merk je dat Sage iets heftigs heeft WhatsApp Image 2020-05-22 at 14.00.50 (1)meegemaakt. Dit zorgde bij mij allereerst voor nieuwsgierigheid naar de rest van haar verhaal. Toen ik eindelijk had uitgevonden wat er met haar was gebeurd, brak mijn hart in duizend stukjes. Vanaf dat moment kon ik het boek ook echt niet meer loslaten en moest ik weten hoe het boek zou eindigen. In eerste instantie wou ik  dit boek rustig uitlezen zodat ik aankomende dinsdag gelijk met deel twee kon beginnen. Maar nadat ik had ontdekt hoe het zat, kon ik niet meer rustig lezen. Ik verslond dit boek letterlijk en zorgde ervoor dat ik geen enkel woord oversloeg.

Dit verhaal is natuurlijk een roman en zit er dus ook gewoon een heerlijke liefdesverhaal in. Wat ook zorgt voor een beetje luchtigheid in dit boek. En ofcourse kreeg ik ook weer een enorme bookcrush op één van de personages. Maar ondanks dat het een roman is, vond ik het romantische gedeelte even helemaal niet zo interessant. Ik vond het veel interessanter om te lezen hoe Sage dag en nacht haar angsten onder ogen probeerde te komen. Daarnaast is de schrijfstijl van Laura Kneidl ontzettend fijn. Het boek leest makkelijk weg – ondanks de zware onderwerpen – en je kan alles wat Sage voelt, letterlijk meevoelen.

Personages

WhatsApp Image 2020-05-22 at 14.00.50Voor Sage heb ik zoveel bewondering gekregen, en ik heb haar ook echt in mijn hart gesloten. Ondanks alles wat ze heeft meegemaakt, weet ze op te staan en haar angsten onder ogen te komen.

Meghan en April zijn zulke leuke en lieve meiden en voor Sage had ik geen betere vriendinnen kunnen wensen dan die twee! Ze zijn er voor haar zonder vragen te stellen en zonder haar te pushen. Dat is voor mij echte vriendschap

Luca is gewoon totaal niet het type jongen dat je verwacht bij zijn uiterlijk. Hij is lief, zorgzaam en staat klaar voor de mensen die hem dierbaar zijn. En hij houdt van boeken, dat is altijd een pluspunt.

Slot 

Dat einde, ik kon niet meer. Het was zo ontzettend hartverscheurend. Ik kon er gewoon 550x825 (1)niet van slapen toen ik het boek dichtsloeg. Ik kan dan ook niet wachten op aankomende dinsdag (26 mei). Want dan komt deel twee Verlies me. Niet uit! en die heb ik natuurlijk gelijk gereserveerd!

 


Auteur: Laura Kneidl

Uitgeverij: Zomer en Keuning (Z&K)

Genre: Roman, New Adult 550x825

Gepubliceerd in: April 2020

Bladzijdes 417

Taal: Nederlands

Rating: 5 sterren

Ik geef dit boek 5 hartjes omdat het verhaal mij heeft geraakt tot aan het binnenste van mijn ziel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s