Verlies me. Niet. – Laura Kneidl

WhatsApp Image 2020-05-29 at 15.38.29Sage is nooit echt gelukkig geweest, tot ze Luca leerde kennen. Door hem durft ze zich open te stellen voor het leven, én voor de liefde. Maar dan wordt ze ingehaald door haar verleden en stort haar wereld in. Ze durft Luca niet in vertrouwen te nemen en neemt steeds meer afstand van hem. Hoe kan hij ooit van haar houden als er zoveel tussen hen in staat? Maar Luca geeft niet zo snel op…

Verlies me. Niet. recensie

Ik was helemaal in de ban van deel één van de tweeluik serie Raak me. Niet. Zo erg dat toen ik hem uit had, nog steeds constant aan het verhaal moest denken. Dat einde was dan ook hartverscheurend. Voor het eerst in mijn leven kon ik mijzelf er niet tot toe aanzetten om een ander boek te gaan lezen. Dit was omdat het verhaal nog teveel in mijn hoofd zat, dus heb ik gewacht op deel twee. Van vrijdag tot en met dinsdag (!!) heb ik geen ander boek aangeraakt. Dat is een hele prestatie voor mij. Gelukkig viel dinsdagmiddag al het boek op mijn deurmat en ben ik als een bezetene het boek gaan lezen. Maar was deel twee wel het wachten waard?…

Wat vond ik leuk? 

Het verhaal gaat -thankgod- gelijk verder waar het eerste deel is geëindigd. Hierdoor word je onmiddellijk weer in het verhaal gesleurd en word je weer meegetrokken door de emoties van Sage. Deze emoties zijn zo duidelijk beschreven dat alles wat Sage voelt, WhatsApp Image 2020-05-22 at 14.00.50 (1)ikzelf uiteindelijk ook begon te voelen. Dat maakte het voor mij soms wat heftig om dit boek te lezen. Hoewel het verhaal in mijn dagelijkse leven erg ver van mijn bed afstaat (gelukkig) kwam het zo nu en dan toch eng dichtbij. Dit vind ik een groot compliment naar de schrijver toe want om zoiets bij mij te veroorzaken moet je verhaal wel echt heel goed in elkaar zitten. Ook krijg je in dit deel meer antwoorden op je vragen.

Het eerste deel was vooral heel erg gefocust op datgene wat Sage had meegemaakt. in deel twee komt meer het liefdesverhaal naar voren. En dat liefdesverhaal is ook nog eens zo hartverscheurend en meeslepend. Elke keer scande ik de twee bladzijdes die voor mij lagen of ik ergens de naam Luca al zag staan. Als dat zo was, begon ik als een razende te lezen. Zo niet was ik stiekem een beetje teleurgesteld.

Wat vond ik minder? 

Het was zo nu en dan een beetje voorspelbaar. Maar dat weerhield mijn liefde voor dit boek niet!

Personages

WhatsApp Image 2020-05-29 at 15.55.01Ik ben zo trots op Sage. Ondanks alles en ondanks alle tegenslagen die ze keer op keer kreeg te verwerken ging ze door. Ze liet haar verleden haar toekomst niet inhalen en daar kan ik niks anders dan respect voor hebben.

Luca vond ik in dit verhaal een beetje een lul. Je ziet en merkt en ruikt misschien zelfs wel dat er iets met Sage aan de hand is, wat niks met jou te maken heeft?! Maarja jongens blijven jongens he ;). Uiteindelijk heeft hij mijn hart wel weer weten terug te winnen.

Conner kwam in dit deel veel meer voor dan in het vorige deel. En dat vond ik fijn. Zijn personage was rustgevend en was een goede bijdrage in dit verhaal.

Slot 

Ik heb bij het einde letterlijk een traantje gelaten en mijn hart was helemaal blij met het einde. Toch heb ik het gevoel dat het verhaal nog niet helemaal is afgelopen, dat ik niet alle antwoorden heb gekregen die ik wou krijgen. En dan niet zozeer over Luca en Sage maar over de vrienden van hun. Zoals April en Gavin er is heeft iets tussen hun afgespeeld maar wat? Wie weet komt daar ooit nog een boek van uit.


Auteur: Laura Kneidl

Uitgeverij: Zomer & Keuning (Z&K)

Genre: Roman, New Adult550x825 (1)

Gepubliceerd in: 22 mei 2020

Bladzijdes : 417

Taal: Nederlands

Rating: 5 sterren

Ondanks dat het verhaal soms een beetje voorspelbaar was. Weerhield dat niet mijn liefde voor dit verhaal. Het was zo’n hartverscheurend maar tegelijkertijd zo’n mooi verhaal. Dat verdient gewoon 5 hartjes en dat was het wachten dubbel en dwars waard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s