Lux 5, Opposition – Jennifer L. Armentrout

WhatsApp Image 2020-06-14 at 16.59.25Katy kan niet geloven dat Daemon niks heeft gedaan tegen de dreiging van de Luxen. Maar de grens tussen goed en kwaad wordt hoe langer hoe vager, dat begrijpt zij ook. De wereld is veranderd. Ze moeten gaan samenwerken met een onwaarschijnlijke vijand als ze de invasie willen overleven. De kans is zelfs groot dat ze alles moeten opgeven – inclusief hun liefde – om de mensheid te redden. Het is oorlog. En hoe het ook afloopt, de wereld zal nooit meer hetzelfde zijn.

Opposition recensie

Eindelijk had ik tijd om het laatste deel van de oh zo verslavende Lux serie te gaan lezen. Hoewel ik het laatste deel al veel eerder wou gaan lezen, moest ik van mijzelf minimaal eerst 2 andere boeken hebben gelezen voordat ik aan het laatste boek mocht beginnen. Inmiddels zijn er 4 boeken aan voorbij gegaan, maar eindelijk was ik bereid om afscheid te gaan nemen van één van mij favoriete boekenseries….

Wat vond ik leuk? 

Dit deel had mij echt helemaal in zijn ban. Zodra ik de eerste paar woorden las werd ik meegezogen in de wereld van Katy en Daemon. Die gebroken en hartverscheurender was dan ooit. Ik zorgde ervoor dat ik geen enkel woord oversloeg en dat ik alles goed opsloeg in mijn geheugen. Want ik wist dat Katy en Daemon een plek in mijn hart hadden veroverd en ik na dit boek afscheid van ze moest gaan nemen. Hoewel ik het niet wou, ben ik als een speer door dit boek heen gegaan. Ik moest gewoon weten hoe het WhatsApp Image 2020-03-29 at 13.46.08boek zou eindigen.

Heel even was ik bang dat je in dit deel niet meer vanuit Daemon kon lezen, maar gelukkig was dat niet het geval. Je kon nog steeds vanuit beide lezen. Doordat Daemon en Katy in het begin van dit verhaal van elkaar zijn gescheiden, lees je vanuit twee werelden. Wat weer een nieuw perspectief brengt. Daemon bevindt zich midden in de Alien invasie. Terwijl Katy zich daarbuiten bevindt en alles op alles zet om te overleven. Gelukkig duurt het niet te lang voordat die twee elkaar weer terug vinden. Maar of dat nou een goed iets is, ga ik natuurlijk niet verklappen… Net zoals de andere delen had ook dit verhaal weer een nieuw hoofdonderwerp waar heel erg op werd ingezoomd. Dat was dit keer – natuurlijk – de invasie en het verslaan van de aliens. Maar ook andere belangrijke onderwerpen zaten in dit laatste deel verborgen. Zoals dwang, racisme en onveilig vrijen.

Het verhaal zat echt vol met ontzettend veel actie en spanning. Ik zat constant op het puntje van mijn stoel. Ik was zo benieuwd  waar het verhaal in vredesnaam naar toe zou gaan want ikzelf zag echt geen uitweg meer. Wat ik het allermooist aan dit verhaal vond was dat ondanks alles wat er gaande was in hun wereld, ze hun geluksmomentjes vonden en daar ook oprecht van genoten. Dit verhaal leert je dat ondanks alles je altijd moet genieten van de kleine dingen. Daarnaast had dit boek ook ontzettend veel humor, ik lag bijna nooit hardop als ik een boek lees. Maar bij dit verhaal is mij dat meerdere keren overkomen. Dit verhaal had alle elementen voor een goed boek. Het had humor, liefde, actie, spanning maar vooral heel veel vriendschap.

Wat vond ik minder?  

WhatsApp Image 2020-06-14 at 17.00.11Niet het einde maar het een na laatste hoofdstuk voelde voor mij een beetje afgeraffeld. Ik had het gevoel dat de schrijver was vergeten dat ze daar ook nog iets over moest schrijven en het daarom maar zo deed. Dit vond ik erg jammer maar heeft uiteindelijk geen invloed gehad op mijn mening van dit boek.

 

Slot 

De Epiloog was perfect. Gewoon simpelweg perfect. Precies zoals ik zou willen dat een

Origin 1 - The Darkest Star

serie eindigt. En natuurlijk ga ik het boek The Darkest star van de serie Origin lezen. Zodat ik niet helemaal afscheid hoef nemen van deze fantastische en romantische wereld.

 


Auteur: Jennifer L. Armentrout

Uitgeverij: Zomer en Keuning

Genre: Fantasy, Young Adult 550x826

Gepubliceerd in: januari 2019

Bladzijdes: 413

Rating: 5 sterren

Ik geef dit boek 5 hartjes omdat het de perfecte afsluiter was van deze serie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s