Selection 5: De Kroon – Kiera Cass

WhatsApp Image 2020-06-21 at 17.57.56Eadlyn begon de Selectie net leuk te vinden, toen haar broer Ahren in het geheim naar zijn geliefde vertrok en haar moeder America een hartaanval kreeg. Haar vader zit dag en nacht aan het bed van zijn vrouw en daarom is Eadlyn vanaf nu verantwoordelijk voor het bestuur van Illea. Een grote verantwoordelijkheid die veel tijd en energie opeist. Toch laat Eadlyn haar Selectie doorgaan. Ze vindt het fijn om de zes overgebleven kandidaten om zich heen te hebben, al betwijfelt ze of een van hen haar ware liefde is. Maar soms word je verrast door je eigen hart… Eadlyn moet een keuze maken die moeilijker – en belangrijker – is dan ze ooit voor mogelijkheid had gehouden

Recensie de Kroon

Na lang twijfelen had ik toch deel vier en deel vijf van de serie de Selectie gekocht. Want de Selectie was eigenlijk bedoeld als een trilogie, en ik had eigenlijk wel vrede met het einde van het derde deel. Toch ben ik overstag gegaan en heb ik beide delen erbij gekocht. Dit alleen al omdat ze dan zo mooi in mijn boekenkast zouden staan. Een paar weken geleden las ik deel vier: de prinses uit. En ik was helemaal verzot op dat verhaal en ik was ook maar al te blij dat ik ervoor had gekozen om verder te gaan met de serie. Nu was het tijd om echt afscheid te nemen van America, Maxon en natuurlijk Eadlyn. Het was tijd om deel vijf te gaan lezen…

Wat vond ik ervan? 

Allereerst moeten we het even hebben over de kaft. Want die kaft vind ik toch zo verschrikkelijk mooi. Ik weet dat we altijd zeggen: Don’t judge a book by his cover. Maar dat doe ik bij dit boek zo erg wel! De kleuren zijn perfect gemixt met elkaar en ook Eadlyn komt er heel goed uit. Alleen hierom had ik zin om aan dit verhaal te gaan beginnen. Maar okay verder gaan naar de inhoud van het verhaal.

Heel eerlijk? ik weet niet zo goed wat ik moet schrijven over dit verhaal. Mijn meningen en gedachtes over dit verhaal gaan eigenlijk alle kanten op. En ik kan mijn vinger er maar niet opleggen wat ik nou echt van dit verhaal vond. Ik merkte dat ik heel veel moeite had om weer in het verhaal te komen. Ik was helemaal vergeten wie de selectiekanditiaten waren (deels kwam dat omdat er weinig aandacht aan hun werdWhatsApp Image 2020-02-20 at 16.40.18 (3) besteed in vorige boek) en ik was ook vergeten wat er allemaal was gebeurd in het vorige verhaal. Dit hielp niet om enthousiast aan het verhaal te beginnen. Maar toen ik eenmaal weer goed in het verhaal zat, las ik het boek echt in een sneltrein uit. Kiera Cass haar schrijfstijl is namelijk heel gemakkelijk maar alsnog wel elegant. Dit is voor mij gewoon al één groot pluspunt aan dit hele verhaal.

Dit verhaal was ook echt weer een stuk grimmiger en spannender dan alle andere delen. Ik vond dat eerlijk gezegd wel heel fijn. Dit maakte voor mij het verhaal nog echter en nog realistischer dan als je echt zo’n mooi sprookjesverhaal krijgt over een prinses waar alles goed mee gaat. Maar doordat het een stuk grimmiger was, en de focus ook gewoon heel erg lag op dat stuk viel naar mijn idee de selectie een beetje op de achtergrond. Ja hier en daar werden wat dates gehouden (en die waren ook echt wel romantisch) maar het ging meer over het land en Eadlyn dan over Eadlyn en de selectiekandidaten. De vorige keer was ik daar enthousiast over omdat ik graag ook eens die kant wou zien, echter had ik gehoopt dat het in dit verhaal wel wat meer ging over de Selectie. Want hoewel het aantal kandidaten was opgeschroefd naar zes, had ik nog steeds niet het idee dat ik de kandidaten een beetje beter heb leren kennen. Ik weet bijvoorbeeld nog steeds niet wie nou wie was, welke eigenschappen de jongens hadden etc. Dit vind ik erg jammer. Voor mij is het namelijk heel belangrijk om de personages goed te leren kennen en hierbij ook een gevoel te krijgen. Of dat nou haat of liefde is maakt natuurlijk niet uit, zolang ik maar een gevoel bij ze heb.

Personages

Eadlyn heeft naar mijn idee enorme grote stappen gemaakt en ik ben net als de andere kandidaten van haar gaan houden. Ze is zo moedig en ondanks haar jonge leeftijd durft ze het tegen mensen op te nemen die haar tegenzitten.

Slot

Het einde was voor mijn gevoel heel erg afgeraffeld en ging ook ineens heel snel. Hoewel ik echt oprecht blij ben met hoe het is geëindigd, mocht het wel in een wat minder snel tempo gebeuren.


Auteur: Kiera Cass

Uitgeverij: Van Goor547x840

Genre: Young Adult, Roman

Gepubliceerd in: mei 2016

Bladzijdes: 237

Rating: 2 sterren (twee en een half)

Met pijn in mijn hart geef ik het laatste deel van de serie: de Kroon 2,5 hartje. Dit omdat het verhaal mij niet wist te pakken en ik de romantiek heel erg miste.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s