De strijd om Aera 1, Verraad – Sanne de Bock

Lang geleden was Aera één groot, welvarend koninkrijk. Gebeurtenissen die niemand zich tegenwoordig nog kan herinneren, leidden echter tot een radicale tweedeling waarbij het concurrerende Noorder en Zuider Koninkrijk werden geboren.

Wanneer een jonge vrouw zwaargewond ontwaakt in een ziekenhuis van het Noorder Koninkrijk en ontdekt dat ze geen flauw idee meer heeft wie ze is of wat er is gebeurd, is ze de wanhoop nabij. Vriend Trojan vertelt haar dat de autoriteiten haar op de hielen zitten, alleen heeft zij geen idee waarom. Langzaam ontwart ze een netwerk van leugens en intriges en neemt ze de zware taak op zich iets te doen aan het dictatorschap waaronder het land al jaren gebukt gaat. Wie is er te vertrouwen, wie heeft het bij het rechte eind en wie lukt het vast te houden aan zijn idealen, als alles en iedereen haar tegenwerkt?

Verraad Recensie

De afgelopen tijd heb ik heel veel romans gelezen. Op de één of andere manier trok die genre mij heel erg. Maar na mijn laatste roman was ik er even helemaal klaar mee. Ik had zin om in een andere wereld te duiken. Een wereld dat onbekend voor mij was en waar ik nieuwe dingen mocht en kon ontdekken. Ik had zo gevoel dat het boek van Sanne de Bock, Verraad, daar perfect voor was….

Wat vond ik leuk?

Ik ben er echt dol op om nieuwe schrijvers te ontdekken, helemaal als ze van Nederlandse bodem zijn. Maar tegelijkertijd ben ik altijd een beetje sceptisch. Want wat nou als ze tegenvallen? Wat nou als ik hun manier van schrijven niet prettig vind. Nou Sanne de Bock heeft mij ontzettend verrast en ook zeker niet teleurgesteld. Haar schrijfstijl is ontzettend uniek en tegelijkertijd erg prettig om te lezen. Sanne de Bock heeft een wereld voor je gecreëerd die ze zo beschreef dat er ruimte over bleef om met je eigen fantasie de wereld aan te vullen. Ze beschreef hoe de wereld in elkaar zat, maar beschreef niet hoe het er precies uitzag. Hierdoor kon je dus je eigen fantasie helemaal de vrije loop laten gaan. Dat is iets wat ik altijd enorm kan waarderen aan een boek. Wat ik ook ontzettend fijn vond aan dit boek was de beschrijving van de personages en dat het vanuit een derde persoon werd beschreven. Normaal gesproken ben ik een grote fan van de ik-vorm boeken, maar bij dit verhaal was het juist een goede keuze om vanuit een derde persoon te schrijven. Zo keeg ik namelijk een beter beeld van de wereld en van de personages.

Het verhaal zelf was echt ontzettend spannend. Hoewel de proloog je ontzettend veel informatie geeft (misschien zelfs iets teveel), maakte hoofdstuk één dat weer helemaal goed. De hoofdpersonage is haar geheugen kwijt, wat ervoor zorg dat je nieuwsgierig wordt. Want waarom is ze haar geheugen kwijt en wie is zij? Je wilt gewoon weten wat haar overkomen is. Daarnaast leef je ontzettend mee met de hoofdpersonage en voel je de frustratie die de hoofdpersonage met zich meedraagt omdat ze niks meer van haar leven kan herinneren. Doordat zij ook nog maar weinig weet van haar leven en de wereld leer je samen met haar de wereld kennen die Sanne de Bock voor ons heeft gecreëerd. Dat maakt het boek zo ontzettend leuk en uniek. Het laatste wat ik zo leuk vond aan dit boek was dat je echt geen idee had waar het boek heen zou gaan. Op sommige momenten dacht ik ah, het zal wel die kant op gaan, en net nadat ik dat dacht ging het verhaal een hele andere kant op. Dat maakte het verhaal extra leuk en extra spannend, want hoe zou het nou gaan aflopen…

Wat vond ik minder?

In de laatste paar hoofdstukken vond ik het soms niet helemaal duidelijk wie wat nou zei op het moment wanneer er meerdere personages aanwezig waren in het hoofdstuk. Personages worden namelijk ook wel eens aangeduid met andere termen dan met hun naam. Dit bracht voor mij soms lichtelijke verwarring waardoor ik even terug moest lezen wie nou ook al weer wie was.

Personages

Ik ga de naam van de jonge vrouw natuurlijk niet verklappen. Dat is iets wat jullie als lezers zelf moeten gaan ontdekken. Wel vind ik dat de hoofdpersonage sterk is neergezet. Ze wordt zo goed omschreven dat je alle frustraties en woede met haar mee kan voelen. Daarnaast is het ook heel leuk om ‘samen’ met haar opzoek te gaan naar het leven wat ze had geleid toen ze geheugenverlies had.

Slot

Dat einde! Zo kan je je lezers toch niet achterlaten?! Het was echt veel te spannend en hier namen de frustraties weer de overmacht. Ik kon alleen maar denken: hoe heb je dit laten gebeuren? Hoe dan? Ik kan in elk geval niet wachten om deel twee te gaan lezen: Verlangen.


Waardering: 4 uit 5.

Auteur: Sanne de Bock

Uitgeverij: Palmslag

Genre: Young Adult

Gepubliceerd in: maart 2017

Bladzijdes: 277

Ik geef dit boek 4 sterren omdat het een heel spannend en origineel verhaal heeft, die je mee durft te nemen naar een andere wereld waar je helemaal in kan verdwijnen.

Ik wil uitgeverij Palmslag bedanken voor het recensie exemplaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s