Midnight Sun – Stephanie Meyer

Ik had nauwelijks een paar slokken genomen uit de beker die het leven te bieden had. Nu besefte ik pas wat ik allemaal had gemist, hoeveel ik nog te leren had. Ik had nog zoveel leed voor de boeg, meer dan geluk, daar was ik van overtuigd. Maar het geluk was zo heerlijk en krachtig dat ik het mezelf nooit zou vergeven als ik er ook maar een seconde van zou missen.

Toen Edward Cullen en Bella Swan elkaar ontmoetten in Twilight werd er een iconisch liefdesverhaal geboren. Dit onvergetelijke verhaal, verteld vanuit Edwards perspectief krijgt in Midnight Sun een nieuwe en donkere wending.

Midnight Sun recensie

Ohmy freaking lord. Eindelijk was daar hét vervolg waar bijna (denk ik) elke fan van Twilight wel op heeft zitten wachten. Ik in elk geval wel. Ik ben een mega fan van Twilight. Alle vijf de films heb ik minstens wel 12 keer gezien en alle boeken heb ik al vier keer herlezen. Ik geniet altijd zo van het onmogelijke liefdesverhaal. Keer op keer raakt de film/boek me weer. En keer op keer word ik weer verliefd op Edward, #TEAMEDWARD. Ik wou al zoo ontzettend lang een keer vanuit Edward lezen en eindelijk was het moment daar. Toen op 4 augustus het boek op mijn deurmat plofte, begon ik direct met lezen. Maar inmiddels is het 19 augustus en heb ik nu pas het boek uit….

Wat ik ervan vind (scrol naar beneden om de samenvatting en de ranking te zien)

Laten we allereerst positief beginnen, voordat ik uitleg waarom ik er 15 dagen over heb gedaan om dit boek uit te lezen. Het verhaal neemt je weer helemaal mee naar de vampierenwereld, waar ik toch zo ontzettend veel van hou. Het is daarnaast ook echt een toevoeging op de Twilight serie. Eindelijk krijg je te lezen hoe Edward zich voelt, wat zijn beweegredenen zijn en waarom hij zich zo erg kwelt. Het is daarnaast gewoon heerlijk om vanuit Edward te lezen, ik werd weer helemaal verliefd op hem. Want ondanks dat je het verhaal al kent, krijg je nu toch een heel ander perspectief van het verhaal. Je begrijpt veel meer de beweegredenen van Edward maar ook van zijn familie. Daarnaast krijg je eindelijk de scenes te lezen waarin Edward en Bella niet samen zijn. Natuurlijk wist je door het boek Twilight al wat Bella aan het doen was, maar ik genoot er nu op en top van dat ik eindelijk ook kon lezen wat Edward in die tussentijd aan het doen was. Nadat ik halverwege het boek was, ben ik de eerste film weer gaan kijken. Ik keek gelijk met hele andere ogen naar Edward, dan de laatste keer dat ik de film dat ik de film had gezien. Als hij even niet in beeld was dacht ik: “HA ik weet nu waar Edward uithangt!” Het verhaal is daarnaast goed opgebouwd en wijkt weinig af van de boeken die Stephanie Meyer eerder heeft geschreven. Mij lijkt dat echt extreem moeilijk, een verhaal schrijven dat al is geschreven maar dan vanuit een ander perspectief. Wat ontzettend leuk is zijn de toevoegingen die erbij zijn gekomen. Doordat Edward gedachten kan lezen leer je de andere personages ook weer een stuk beter kennen. Ik wist dat Jessica altijd al een beetje een jaloerse meid was, maar zo erg?!

Maar toch deed ik 15 dagen erover om dit boek uit te lezen en dat terwijl ik normaal gesproken de boeken van Stephanie Meyer binnen twee dagen kan uitlezen. Ik denk dat het komt omdat ik er meer van had verwacht. Het boek is 665 pagina’s dik en ik dacht dat het niet alleen over deel 1 – Twilight zou gaan maar ook over alle andere delen. Het is natuurlijk geheel mijn eigen schuld deze vergissing, maar toch was ik daardoor een beetje teleurgesteld. Ik had zo graag willen weten wat er door Edward heen ging toen hij voorgoed van Bella zou verdwijnen zoals hij deed in New Moon. Daarnaast was dit boek geen 665 bladzijdes waard. Het was me soms veel te gedetailleerd en ik vond dat ik af en toe een beetje teveel in Edward zijn hoofd zat. Telkens las je over hoe lekker hij Bella vond ruiken of hoeveel pijn hem iets deed etc. Maar een echt gesprek zonder telkens weer terug te gaan naar zijn gedachten gebeurde zelden. Dit zorgde ervoor dat ik soms mijn interesse in het verhaal begon te verliezen…

Personages

Edward heeft bij mij nu een heel ander beeld geschapen over hem, dan dat ik voorheen van hem had. Het is alleen maar positiever geworden. Hij zit zo erg met zichzelf in een tweestrijd van wat hij zou moeten doen en wat hij wilt doen dat ik alleen maar bewondering voor hem heb.

Ook Bella ga je vanuit een heel ander perspectief zien. Man wat is die meid koppig maar tegelijkertijd ook zo ontzettend moedig.

De familie Cullen bleef voorheen wat meer op de achtergrond, maar ook hun leer je in dit boek veel beter kennen. Eindelijk worden mysteries zoals hoe Rosalie en Emmet elkaar van kennen opgelost, en nog veel meer dingen die je zo ontzettend graag altijd al wou weten.

Slot

Hoewel we het einde allemaal al kennen, was het toch een verrassing voor mij. Ik had niet verwacht dat Edward toen al zulke gedachtes had! Wat voor gedachtes ga ik natuurlijk niet verklappen, daar mag je zelf achter komen. 😉


Waardering: 3 uit 5.

Ik geef dit boek 3 sterren omdat het echt een goeie toevoeging is op het verhaal, je weer helemaal verliefd wordt op Edward en zijn wereld en je komt achter dingen die je van tevoren echt niet had kunnen raden. Maar desondanks dat is het verhaal voor mij wat te langdradig geworden en had ik er iets meer van verwacht.

Auteur: Stephanie Meyer

* Foto van Bol.com

Uitgeverij: Van Goor / Best of YA

Genre: Young Adult, Fantasy, Roman

Gepubliceerd: augustus 2020

Bladzijdes: 667

Taal: Nederlands

Eén reactie

  1. Bij mij gaat het tot nu toe hetzelfde – ben na 10 dagen pas op een derde van het boek. Films herkeken – allemaal – en ik dacht dus ook dat het over alle vier de boeken zou gaan. Dat wordt nog even doorbijten dan – want ik vind het nu soms al best gedetailleerd. Al vind ook ik het heel interessant om Edwards gedachtes te lezen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s