Dimily 1, Did I mention I love you? – Estelle Maskame

Als Eden Munro besluit om de zomer door te brengen bij haar vader aan de kust van Californië, heeft ze geen idee van wat haar te wachten staat. Sinds de scheiding van haar ouders heeft ze haar vader al drie jaar niet gezien. Inmiddels heeft hij een compleet nieuw gezin, inclusief drie nieuwe stiefbroers voor Eden. De oudste is de rebelse Tyler, die opvalt door zijn onbehouwen en arrogante gedrag: totaal het tegenovergestelde van Eden.

En toch… trekken Eden en Tyler steeds meer naar elkaar toe. Maar het kan niet – hij is haar stiefbroer. Bovendien heeft Tyler een vriendin en is een andere jongen die zijn zinnen heeft gezet op Eden. Maar hoelang kunnen Tyler en Eden hun liefde voor elkaar blijven ontkennen?

Did I mention I love you? recensie

Ik had al zovaak met dit boek in mijn handen gestaan in de boekenwinkel. Toch kocht ik het boek telkens niet. Want ik kende het verhaal inmiddels wel. Meisje ontmoet jongen, jongen is rebels, meisje vindt dat aantrekkelijk etc. etc. Maar toch moest ik het boek er elke keer weer bij pakken als ik in de boekenwinkel stond. Dus uiteindelijk won mijn nieuwsgierigheid en nam ik het boek maar gewoon mee…

Wat vond ik ervan? (scrol naar beneden voor de ranking en een snelle samenvatting)

Zodra je het boek opent, stap je letterlijk in de wereld van Los Angeles. De wereld van Eden is zo ontzettend goed beschreven dat je echt het gevoel hebt dat je zelf in LA bent. Elke straatnaam wordt benoemd, elke winkel wordt uitgebreid beschreven en ook bij de enorme huizen en dure auto’s wordt er stilgestaan. Ik wou altijd al een keer in mijn leven naar LA toe gaan. Nu heb ik het gevoel dat ik dat al een soort van heb gedaan. Het verhaal zelf begint al gelijk met heel veel drama. En laat ik daar nou net heel erg dol op zijn. Doordat het verhaal dus al zo begon, waren al mijn twijfels al weg over dit boek. Het was ook oprecht een heel fijn verhaal waarin liefde natuurlijk de hoofdrol had. Maar ook andere onderwerpen als onzekerheden, groepsdruk en drugs werden aangesneden. Dit zorgde ervoor dat het verhaal uiteindelijk toch heel erg afweek van de verhalen die ik al kende. Daarnaast was de schrijfstijl van Estelle erg prettig. Het was makkelijk beschreven waardoor je ieder moment dit boek erbij kon pakken en lekker kon gaan lezen.

Toch vond ik ook wel een paar dingen jammer aan dit boek. Zoals op de achterflap beschreven staat word er gezegd dat Tyler en Eden langzaam naar elkaar toe blijven groeien. Maar voor mijn gevoel is dat totaal niet zo. Het was ineens heel plotseling naar mijn idee. Daarnaast vond ik sommige dingen een beetje kinderachtig en had ik er misschien iets meer van verwacht, ik kreeg namelijk dit keer geen kriebels in mijn buik van het liefdesverhaal.

Personages

Ondanks dat ik een heel boek vanuit Eden heb gelezen, heb ik nog steeds het gevoel dat ik de echte Eden niet echt ken. Ik weet bijvoorbeeld niet wat ze graag doet in haar leven, wat haar hobby’s zijn, wat haar dromen zijn voor later. Het enige wat ik weet is dat ze bang is wat mensen over haar denken en ze altijd voor haar vrienden zal klaar stan.

Tyler is een heerlijke standaard badboy waar veel meer in omgaat dan je in eerste instantie zou denken. Eerst denk je alleen maar wat een lul, maar aan het einde van het verhaal begrijp je hem steeds beter.

Slot

Ik vond het einde heel raar, wel leuk maar ik had het niet verwacht. Het voelde ten eerste heel erg aan als een gesloten einde en ten tweede klopte het voor mijn gevoel gewoon niet helemaal. Ik ben in elk geval heel erg benieuwd naar deel twee.


Waardering: 3 uit 5.

Ik geef dit boek drie sterren omdat het een heerlijke goed beschreven roman is die verschillende onderwerpen weet aan te snijden, maar het gaf mij niet de kriebels in mijn buik die andere romans wel eens hebben veroorzaakt. Daarnaast ging het voor mij soms wat te snel en klopte het einde voor mijn gevoel niet

Auteur: Estelle Maskame

Uitgeverij: Moon

Genre: Young Adult, Roman

Gepubliceerd in: juni 2016

Taal: Nederlands

Bladzijdes: 398

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s