Touching Juliette 2, Breek me – Tahereh Mafi

Hoop, denk ik steeds vaker, is een gevaarlijk, angstaanjagend iets.

In dit intense vervolg op Vrees me moet Juliette keuzes maken die haar leven voor altijd veranderen. Ze zal een keuze moeten maken tussen wat ze wil en wat ze denkt dat juist is. Ze zal een kiezen tussen vechten of vluchten. En misschien moet ze zelfs een keuze maken tussen haar hart – en het leven van Adam.

Breek me recensie

De Touching Juliette serie heb ik op koningsdag via Instagram kunnen scoren voor maar 10 euro! Toevallig had ik deel één, Vrees me, al een keer gelezen door het boek te lenen van een vriendin. Sindsdien ben ik helemaal fan van de Touching Juliette serie. Ik was dan ook heel erg benieuwd wat de rest van de serie voor mij in petto had. Dus nu was het toch echt tijd om aan deel twee, Breek me, te beginnen in de hoop dat deel twee net zo goed zou zijn als deel één…

Wat vond ik ervan? (scrol naar beneden voor de ranking en de samenvatting)

Hoewel het al een lange tijd geleden is dat ik deel één heb gelezen, zat ik binnen twee bladzijdes weer helemaal in het boek. Het is mij blijkbaar erg goed bijgebleven wat er in deel een allemaal was gebeurd. Dit betekent dat het boek veel indruk op mij had gemaakt, anders wist ik het allemaal niet meer zo goed!!

Maar goed, terug naar deel twee. Ik heb bij dit deel gelachen, gehuild en vol in spanning gezeten. Dit verhaal had namelijk alles wat een goed verhaal nodig heeft. Spanning, sensatie, drama, romantiek en verdriet heel veel verdriet. Het is een zo’n ontzettend hartverscheurend verhaal over een meisje dat zich nergens thuis weet te voelen. Ik denk dat veel mensen zich hierin wel kunnen herkennen. En ik denk, door deze herkenning, dat dit verhaal mij ontzettend erg raakte. Zo nu en dan heb ik namelijk echt een traantje moeten wegpinken. Dit verhaal heeft mij sowieso alle emoties laten voelen die ik in mij heb: angst, liefde, verlangen, boosheid, verdriet, blijdschap en eenzaamheid. Het was soms zo ontzettend intens. Maar dit geeft wel aan hoe goede schrijver Tahereh Mafi is.

Daarnaast had dit verhaal een geheel andere setting dan deel één dat had. Hierdoor wist je dat het boek in geen velde of wegen op deel één zou gaan lijken. Daar was ik maar al te blij mee. Want ik haat het, als boeken in de herhaling vallen. Het boek is ook zo ontzettend verslavend. Want ondanks dat dit boek 461 bladzijdes heeft , had ik hem binnen een mum van tijd uit. Ik kon hem gewoon niet wegleggen. Het is zo ontzettend verslavend en telkens kwamen er allemaal nieuwe wendingen in het verhaal waardoor je moest doorlezen. Ik zat ook vaak genoeg op het puntje van mijn stoel omdat het zo ongelooflijk spannend was.

Personages

Juliette is veranderd sinds het vorige boek. Ze is depressiever dan ooit en zwelgt in zelfmedelijden. Af en toe wou ik haar echt een schop onder de kont geven en zeggen: kom op meid. Jij kan dit. Maar dat ging helaas niet. Toch merk je aan alles dat ze groeit, en jij als lezer groeit met haar mee.

Adam is en blijft gewoon de perfecte jongen. Punt uit. Ik kan daar gewoon geen discussies over voeren. Hij is zo ontzettend lief. En die liefde tussen Juliette en hem is zo ontzettend intens dat ikzelf een klein beetje verliefd werd op Adam.

Kenji heeft in dit boek een grotere rol gekregen dan in het eerste deel. Deze jongeman is niet bang om te zeggen waar iets op staat maar durft ook zeker grapjes te maken. Toch verschuilt erachter die glimlach van hem een groot geheim.

Slot

OHMYGOD dat einde. Wat een fantastisch, veel te spannend eind. Ik kan niet wachten om het volgende deel, Vertrouw me, te gaan lezen!!


Waardering: 5 uit 5.

Ik geef dit boek 5 sterren omdat het verhaal mij echt alle emoties heeft laten voelen die ik in mij heb. Angst, liefde, verlangen, verdriet, blijdschap en eenzaamheid. Dit alleen al geeft aan hoe goed boek dit is.

Auteur: Tahereh Mafi

Uitgeverij: BlossemBooks

Genre: Young Adult, Dystopie

Gepubliceerd in:

Bladzijdes: 461

Taal: Nederlands

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s