De verloren woorden – Machteld van Beek

Als Isabelle haar jeugdliefde Alex na twintig jaar weer ziet, beseft ze dat haar verliefdheid nooit over is gegaan. Ze weet echter maar al te goed dat haar kinderwens met een relatie met Alex onmogelijk maakt. Als Isabelle het dagboek van haar moeder vindt, ontdekt ze geheimen die haar leven op zijn kop zetten. Haar moeder blijkt heel ver te zijn gegaan voor ware liefde, te ver zelfs. Durft Isabelle dat ook?

De verloren woorden

Van Gopher uitgeverij mocht ik meedoen aan de blogtour van het boek: De verloren woorden. Toen ik werd gevraagd of ik mee wou doen met de blogtour zei ik nadat ik de flap had gelezen direct ja. Want wie is nou niet in voor een fijne roman tijdens de herfstdagen? Twee weken geleden lag het boek op mijn deurmat en begon ik gelijk met lezen. Nu mag ik eindelijk maar toch de recensie online doen!

Wat vond ik ervan?

Uniek en prachtig. Dat zijn de eerste woorden die in mij opkomen als ik dit boek moet omschrijven. Ten eerste begint het al met een kort maar krachtige proloog die mijn nieuwsgierigheid ontzettend wekte. Wat er weer voor zorgde dat ik het boek zo snel mogelijk verder ging lezen. Ten tweede is het boek ontzettend goed opgebouwd. Je leest namelijk niet alleen in het heden van Isabelle, maar ook in haar verleden. Daarnaast lees je ook nog eens, door middel van het dagboek, het verhaal van haar moeder. Hierdoor maak je constante tijdsprongen in het verhaal, wat het boek afwisselend en leuk maakte. Daarnaast las je niet alleen vanuit Isabelle, maar kon je ook soms ook vanuit Alex of andere personages in het boek lezen. Hierdoor kreeg je een duidelijk beeld van het hele verhaal. En dat verhaal bevatte ontzettend veel DRAMA!! Maar was daarnaast ook gewoon heel fijn, boeiend en interessant om te lezen. De schrijfstijl van Machteld van Beek is ook erg prettig. Ze beschrijft dingen op een fijne, duidelijke manier en de setting van Parijs maakt het helemaal af. Al met al zorgde dit ervoor dat ik letterlijk door de bladzijdes heen vloog.

Daarnaast zat er natuurlijk een liefdesverhaal in. Dit was een heel bijzonder en mooi liefdeverhaal. Jammer genoeg kon ik mij ondanks alle heerlijke romantiek iets niet uit mijn hoofd zetten. Dat iets ga ik natuurlijk niet verklappen ;). Hierdoor kon ik mij helaas niet helemaal ‘openstellen’ voor de romantiek en kon ik dus ook niet de kriebels voelen die Isabelle wel voelde. Dit vond ik zeer jammer. Daarnaast was het verhaal zo nu en dan een beetje voorspelbaar. Desondanks deze kleine tegenvallers hield dat mij niet tegen om het verhaal uit te lezen. Het is een ontzettend uniek verhaal en erg fijn om te lezen.

Personages

Isabelle is een sterke maar ook een erg eigenwijze vrouw. Dit maakt haar bij mij geliefd maar tegelijkertijd vond ik haar ook zo ontzettend irritant. Volg je hart wou ik constant roepen!

Alex is een lieve en zorgzame man, die niets liever wil dan voor Isabelle zorgen. Hij is op zijn zachtst gezegd een droom man.

De moeder van Isabelle is een vrouw die veel heeft meegemaakt. Door middel van haar dagboeken leer je haar kennen als een vrouw die vecht voor wat ze wilt.

Slot

Het einde zit vol verrassingen en ontzettend veel romantiek. Eindelijk kon ik mij ook opstellen voor de liefde die voorkwam in het boek…


Waardering: 3.5 uit 5.

Ik geef dit boek drieën en een half ster omdat het een ontzettend mooi en uniek verhaal is waarin je mee wordt gesleurd naar de wereld van Parijs. Desondanks was het af en toe een beetje voorspelbaar en kon ik mij niet helemaal openstellen voor het liefdesverhaal. Toch was het wel een mooi liefdesverhaal en zou ik zeker dit boek aanraden.

Auteur: Machteld van Beek

Uitgeverij: Gopher

Genre: Roman

Gepubliceerd in: September 2020

Bladzijdes: 250

*Ondanks dat ik het boek heb gekregen van de uitgeverij, heeft dit geen invloed gehad op mijn mening.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s