After (4), voor altijd – Anna Todd

Al is het tussen Hardin en Tessa nooit alleen maar rozengeur en maneschijn geweest, elke nieuwe uitdaging heeft hun band wel sterker gemaakt. Wanneer de schokkende waarheid over hun families aan het licht komt, komen de geliefden erachter dat ze niet zo verschillend van elkaar zijn als ze dachten. Tessa is niet langer het lieve, eenvoudige meisje dat ze was toen ze Hardin leerde kennen – net zo min als Harding nog de wrede, humeurige jongen is voor wie Tessa ondanks alles viel.

Tessa begrijpt de heftige gevoelens die Hardin verbergt achter zijn stoere façade, en ze weet dat hij haar nodig heeft. Maar hoe duisterder hij wordt, en hoe harder hij Tessa – en alle anderen in zijn leven – wegduwt. Tessa twijfelt soms of ze hem wel kan redden zonder zichzelf op te offeren.

Recensie Voor altijd.

Ik had mezelf gezworen dat ik deel 4 niet zou gaan kopen. Nadat ik deel één echt fantastisch vond, een haat liefde verhouding had met deel twee en deel drie echt 10 keer niks vond. Had ik besloten dat deel 4 (niet wetende dat dit het laatste deel is) niet bij mij in de boekenkast kwam te staan. Maar inmiddels zijn we een jaar verder en kwam net de film After, We Collided uit, begon er toch iets bij mij te kriebelen. Met de boekenbon van mijn verjaardag heb ik toch maar deel vier gekocht… Technisch gezien hield ik mij aan mijn eigen afspraak want ik heb hem niet van mijn eigen geld gekocht ;).

Wat vond ik ervan?

Ik had nooit, maar dan ook nooit verwacht dat ik dit deel zo leuk zou gaan vinden?! Eindelijk was het niet dezelfde poespas als in deel 2 en 3 (ze kwamen bij elkaar en gingen weer uit elkaar). Dit boek had veel meer diepgang dan alle andere delen bij elkaar. En die diepgang was ook net wat ik mistte in de vorige delen. Eindelijk durfde Tessa – maar ook Hardin – in te zien wat voor soort relatie ze met elkaar hadden en wat voor personen zij daardoor zijn geworden. Ook kreeg ik eindelijk weer de kriebels terug die er voor zorgde dat ik verliefd werd op de After serie. Het verhaal kreeg nu gewoon een geheel andere setting, waardoor ik ook weer zin kreeg in hun relatie. Daarnaast was er gewoon heel veel drama, maar dan ook echt heel veel. Hoewel dit ook in de andere boeken zo was, vond ik die drama voornamelijk vervelende, irritante en herhalende drama. In dit deel kwam er eindelijk weer eens goede drama naar boven. Er gebeurde zoveel heftige dingen, dat ik soms wel 3 keer met mijn ogen moest knipperen voordat ik echt besefte wat er stond.

Toch valt Anne Todd zo nu en dan in de herhaling. Dan dacht ik gelijk gaan we weer… Maar gelukkig ging ze dan toch uiteindelijk een andere kant op waardoor de herhaling al snel was vergeten en vergeven.

Personages

Tessa luistert eindelijk eens naar zichzelf en bleef ook eindelijk eens bij haar beslissing. Wat er dus alleen al voor zorgde dat het een heel ander verhaal werd.

Hardin is eindelijk eens niet meer de egoïstische Hardin en heeft echt veel over voor Tessa. Hij beseft eindelijk wat hij haar maar ook anderen heeft aangericht. Voor het eerst zie ik echt verandering bij hem

Slot

Nou ik wist dus niet dat dit het laatste deel was (op before na) en ik had ook echt neit verwacht dat het zo’n soort einde zou zijn. Maar….. I LOVE IT. Het einde was zo verdrietig, tegelijkertijd zo mooi en zo leuk. Het was zoals het hoorde te eindigen bij Tessa en Hardin…


Waardering: 4 uit 5.

Ik geef dit boek 4 sterren omdat het een mooi, verrassend en goed afsluitend deel is.

Auteur: Anna Todd

Uitgeverij: Boekerij

Genre: Roman, New Adult

Gepubliceerd in: September2015

Bladzijdes: 464

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s