Brommers Kiek’n en andere cartoons van Marc-Jan Janssen

Marc-Jan Jansen tekent over van alles: van kleine schurende wrevels aan de keukentafel tot aan de grote mondiale onderwerpen. Zijn cartoons gaan over vakantie en werk. Over lulligheidjes en eigenaardigheden. Over familie , constructieve gesprekken en brommers kiek’n.

Recensie brommers kiek’n en andere cartoons

Oké, ik ga eerlijk zijn. Ik lees echt nooit cartoons/strips. Vroeger was ik enorme fan van Suus & Sas, Noortje en andere stripverhalen die voorkwamen in de Tina. Maar sinds ik geen Tina lid meer ben, is mijn liefde voor strips een beetje weggevaagd. Totdat Palmslag uitgevers vroeg of ik het boek brommers kiek’n en andere cartoons van Marc-Jan Jansen wou recenseren…

Wat vond ik ervan?

Dit wordt jammer genoeg een korte recensie. Maar dat is puur en alleen omdat ik niets anders dan positief ben en voor de rest er eigenlijk niet heel veel over kan vertellen. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik niet zo goed wist wat de uitdrukking brommer kiek’n betekent. Ik dacht namelijk letterlijk brommers kijken, maar dat is dus niet helemaal zo. Hoewel ik niet preuts ben, ‘schrok’ ik bij het eerste cartoon dat over brommer kiek’n ging wel even van. Maar toen ik daar eenmaal aan gewend was, heb ik alleen maar genoten.

Dit is namelijk echt zo’n boek dat je er elk moment even bij kan pakken. Tijdens het ontbijt, tijdens het koken of gewoon als je even moet wachten op iets. De variatie tussen de cartoons maakt het boek extra leuk. Sommige zijn ontzettend grappig, andere juist weer heel erg herkenbaar, bij andere moest ik even doordenken, sommige waren op een grappige manier flauw en sommige begreep ik gewoon totaal niet, maar dat gaf niks. Het is namelijk alleen al leuk om naar het plaatje te kijken.

Al met al heb ik echt enorm genoten van het boek!


Waardering: 5 uit 5.

Ik geef dit cartoon boek 5 sterren omdat het erg diverse en leuke cartoons zijn. Om sommige kan je lachen en in andere cartoons kan je jezelf weer herkennen. Daarnaast kan je het boek er elk moment bij pakken.

Auteur: Marc-Jan Jansen

Uitgeverij: Palmslag

Genre: Cartoons

Gepubliceerd: november 2020

Bladzijdes: 123

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s